Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 13 Julai 2009

Layan Gambar Sat

Actually hari ni raser sakit hati sangat2 ngan *&%$%$ tu..pagi2 dah bikin darah Zaila mendidih..tapi naseb baiklah ader kawan2 kat opis yang sudi nak dengar luahan hati Zaila ni..kami bercerita pasai banyak benda especially pasai dekorasi rumah..al-maklumlah xlame lagi nak masuk rumah baru so dalam pale otak Zaila ni masih tercari2 warna yang sesuai ntok jadikan rumah Zaila nampak luas & xcrowded ngan perabot..kawan2 ader cadangan x??

So sekarang ni terasa rajinlah nak surf internet cari ilham pelbagai..kalo uols ader tips/pendapat nak share, lagi bagus..tambah bagus kalo dapat kongsi bersama gambar ruang tamu atau mana saja ruang dalam rumah uols..best gak kalau dapat kongsi2 info..ape2 hal..just layan gambar2 ni dulu ya;-) (all pics are googled from internet)

rumah ni nampak simple, tapi warna putih..herm..

Zaila suka rumah yang banyak masuk cahaya..kalo bole xnak bilik gelap..

Warna ni pon ok jugak kan??

Zaila suka dekorasi yang simple jer

Suka sofa corak gini

Yang ni rasa macam a bit serabut sket kan??

Suka gabungan warna sofa & dinding tu..

Kelabu pon ok jugak

Nampak luas kan??

Warna biru nampak tenang jer..

Zaila rasa macam berkenan warna2 earth color jer..contohnya kelabu, hijau lumut, silver & putih (this is strictly NO for us)..rasa macam warna soft macam light pink, kuning or cream dah xin-trend dah kan??tapi xtau r..Zaila ni bukan reti sangat pasai interior design ni cuma Zaila dok perati kebanyakan rumah mesti banyak pakai colour yang Zaila mention tadi..tapi kadang2 risau gak warna yang kita rasa cantik di mata kita orang xsuka;p

Sekarang ni tgh surf internet atas katil sorang2..Haziq & Ameera dah tido..hubby plak g office siapkan keje..so best jer layan blog kawan2 sambil2 search contoh2 dekorasi rumah..pasni nak try masuk website Ikea sat..huhuhuhuhu..bestnyer kalo dapat berangan hias rumah cantik2..walaupon pada hakikat yang Zaila kn terima kami xleh nak hias rumah sangat pasai anak2 kami yang sedang aktif membesar tu..ada tak sape2 boleh bagi tips bagaimana nak ajar anak supaya jangan kacau / rosakkan barang hiasan kita especially barangan kristal..ader x?? mak nak menuntut ni;-)

2 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

lawa2 pic tu zaila. leh la zaila buat camnie nnt

zailamohamad berkata...

Harap2 boleh r sha...tapi tupon kalo budget mengizinkan;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^