Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 22 Disember 2009

Jumpa Noh Hujan di Mister Potato Fiesta 2009

Salam semua, actually hari ni penat sangat tapi nak kena up-date juga pasal tak nak ketinggalan..Nanti jadi cerita basi, semua orang tak nak baca;p
Oklah, remember entry ni, at first tu rasa macam dah cuak sket bila search Mist Club kat MrGoogle tu, maklumlah mak ni alim bertudung, rase macam xsesuai plak attend tempat macam ni kan..hikhikhik..so Zaila beranikan diri & tanya sendiri ngan orang Nuffnang tu & diorang cakap ramai Muslim bloggers yang nak datang and the most important thing is no alcoholic beverage will be serve that day lega mak and all the food is HALAL, so apalagi..Zaila pun terus confirm ngan my bff Kat..Lega & berdebar2 juga bila fikirkan nak pakai baju macamana nanti..Last2, malas nak ikot tema sangat belasah jelah labu

Petang tu, kol 5.30 petang, kami kuar dari rumah (of course hubby yang hantar), main redah je..dahle tak tahu jalan lupa nak print map tapi syukur Alhamdulillah kami terjumpa juga..hikhikhik..hubby drop kami (seb baik, kalo tak kena bayar parking RM10 ke RM15) & terus balik Shah Alam..Mula2 tu malu2 kucing juga tapi siap je register, ada blogger yang tegur..syukur Alhamdulillah!! Masa daftar tu dapat goodies dari Mister Potato, topi peladang & juga misai palsu yang terpaksa pakai hahahahaha!!
Met Aimi with her mother..serious mula2 tu Zaila ingat Aimi bergurau!! Herm, apa rahsia akak eh??
Masa tu tak ramai lagi blogger yang ada so sempatlah menggedik amik gambar dulu;p

Me, Aimi & her mother (macam kawan kan??)

mamat yang tak kenal tapi tak tahu motif apa buat camni??


ada rupa Mrs Potato tak??

saya tahu saya pelawak lawak!!

Pastu ramailah bloggers tersohor yang datang tapi Zaila cuma kenal Bang Nara (Beautifulnara) ngan RedMummy aje..yang lain tu, hermm..tak cam sangat!!
Tapi paling best bila jumpa Kak Ina KL, yang banyak membuka mata Zaila tentang dunia blog ni..Thanks Kak Ina pasal banyak memberi semangat & nasihat pada kami yang masih bilis muda dalam dunia blog ini;-)
Dalam kol 7.15, kami ke bangunan sebelah (lupa nama bangunan ni) untuk solat Maghrib, naseb baik ada surau so rase lega pasal dah lepas satu tanggungjawab, hihihihi bak kata Farah, kenalah seimbang dunia akhirat kan;-)


Kak Ina, RedMummy, me & Aimi

awek Nuffnang!!

Redmummy tengah posing, depan tu awek Bang Nara (cantik kan??)

Nama ZAILA takde 'ong'lah malam tu;p

Dalam kol 8 malam, kami masuk ke dalam club tersebut..dalam tu..hermm..nama lagi kelab malam kan seb baik tak tersadung so teramatlah gelap!! dikelilingi lampu lip lap sampai buat kepala Zaila naik fening melihatnya;-) Tapi dek kerana dah masuk, sabar jolah!! Thanks Kat pasal sanggup teman Zaila malam tu..Bak kata Zaila malam tu, bila lagi kan nak rasa pengalaman macam ni, dulu masa g Phuket, takat lalu depan kelab malam je (Bangla Road) tapi ni dapat masuk & tengok ngan mata sendiri kan..muahahahahahha;-)

Kat happy berjumpa ngan the real Mister Potato

Masuk je, kami dihiburkan oleh MC haritu (lupa nama apa) dengan games "siapa cepat"..ala yang lebih kurang macam ni "i need one pack of spicy Mister Potato" so sape yang cepat tu dapatlah hamper dr Mister Potato..Agak ramai juga yang bertuah malam tu macam Kak Ina, anak Kak Ina, Bang Nara & other bloggers yang Zaila tak kenal!!

Tersengih je dapat hadiah

person in white shirt is from Mamee (the advertiser), hahaha juga lupa namanya!!

Tak lama pastu, Farah datang & join us!! Masa tu kitorang dok gedik bergambar kat depan entrance and tetiba si Noh (read: HUJAN) datang & apa lagi terus gedik lagi ajak bergambar..Si Noh tu siap tanya "Uols tak makan ke??" & yap masa tu diorang semua tengah melantak makan..tapi Zaila & Kat tak makan pun sebab dah kenyang;)

Kat, Farah (misai terbalik) & me!!

met theZaila & Zaila

TheZaila ni is one of the contestant yang dapat highest votes dalam website Mister Potato tu & she is a blogger also..Nice to meet you Zaila (kata Zaila kepada Zaila)

Uncle ni teman 10chi datang event ni, memang sporting habislah!!

Pastu ada pula acara pakaian beragam games untuk top 10 contestants yang dapat highest votes dalam website Mister Potato tu..tulah, sape suruh tak votes Zaila;) selamat haku tapi memang sporting habislah diorang ni buat persembahan..Maklumlah semua nak menang kan>__<
chaiyyok!!

masa ni DJ tengah ngorat tanya something ngan theZaila

Actually, memang lama jugaklah persembahan dari setiap peserta, lenguh tangan Zaila dok snap gambar tapi tak semua Zaila letak kat sini..cukuplah sebagai kenangan buat anak cucu Zaila tengok nanti..hikhikhik, mesti depa kata "Rocknya Mok!!!"

Pastu, acara yang ditunggu2, persembahan dari HUJAN seb baik tak hujan
Mula2 tu Noh keluar pakai misai Mister Potato tu, dia siap tanya kami (read:Zaila & Farah) mana nak amik misai tu..that's why Zaila bagitahu mamat ni sempoi;)

sorry gambar agak bergegar blur

shhhhh..dia ni lawak sungguh!!

sampai hari ni dok ulang nyanyi lagu diorang tapi tak nak beli CD

handsome juga mamat ni;p

ada gutu (read:kutu) ke??

masa ni HUJAN nyanyikan lagu Mister Potato (macam kat iklan tu)

patutlah si Sam (Mister Potato) naik syok je

siap layan gelek lagi!!

the music was so loud that night!!

gitaris dia ke??baru nak letak gambar dia ni..kalo tak lagi2 muka Noh

gambar hantu padahal pakai kamera cap ayam


layan jelah..nak terkinja2 menari, maluuuu..hikhikhik

2 orang lagi anggota HUJAN, nama ntah..kenal NOh aje;P

Nilah pemenang pakaian beragam highest votes yang dapat menang RM5k malam tu (sorry dik, akak terwatermark 2 kali gambar ni)

Aimi cantik ni juga dapat menang cabutan bertuah (free Golden movie tix to GSC)

yang ni blogger yang menang contest entry terbaik (tempat ketiga : RM2k)

hok ni pulak tempat second (RM3k)

Ni pula yang menang tempat first (Nurashikin Muhamad Shukor) tapi tak tahulah link diaaa..korang google lah sendiri ya..dahle dia menang cabutan bertuah juga..huhuhu..i bet she's very lucky that night!!

All the winners!!

sebelum balik, "mister potato, mister potato"~~sila nyanyi ikot lagu iklan sebenar

in front of Mist Club, really had fun walaupon hampir pekak that night!!

Mist Club, jangan harap nak masuk lagi see you next time..

lastly foods..nampak macam menyelerakan tapi Zaila taklalu makan pun that night, kenyang tengok HUJAN kot;)
Lastly, really had fun & enjoy jumpa bloggers yang sporting habis!! Dalam kol 10 hubby datang & kids rindu betol ngan Zaila..Sorry Haziq & Husna, this time mama dapat bagi uols makan goodies dari Mister Potato aje, maybe next time mama akan ada 'luck' untuk contest2 yang lain k..so pray for mama ya kids;-)

Kalau nak tengok gambar gedik baca entri yang lain, sila klik sini, sini & sini..

Untuk Farah, Aimi, 10chi, Kak Ina, theZaila & other bloggers which happen to be in this event, boleh tak drop by email korang so that Zaila boleh emailkan segala gambar uols yang Zaila snap guna kamera cabuk Zaila ni..and uols pon bolehle emailkan gambar cun Zaila ke zailamohamad@yahoo.com bila2 masa yang korang suka (thanks again)

13 ulasan:

Nurhayati berkata...

wah sangat meriah.. bestnyeeee..

Lovely Emy berkata...

hehe.. suka suka dapat kenal akak & bloggers lain.. :)

ni email kita, aimieliyana@yahoo.com

thank you akak..

Lady of Leisure berkata...

zaila, semua org dapat misai mr potato ke...? bestnya... lady tumpang gumbira zaila dapat join event ni...

linahilmin berkata...

saje tau bg i jeles tlk gambar noh lagi!!!!
:p

zarin berkata...

henjoy sakan nampak...i pun tompang hepi :D

thezaila berkata...

hai.. theZaila in the house. thanks kak zaila kerana meletakkan muka x semunggah saya di blog ini.. =)

honeylanz berkata...

mahal tau dpt posing dgn pakai misai tu...

kak ina kl berkata...

salam zaila..bestkan event ni..harap jumpa lagi..

yatie chomeyl berkata...

bestnyo leh join mugo lagu ni..ore nok join pong, mugo jauh beribu batu tu gop

zailamohamad berkata...

Yati, meriah r juga;-)

Lovely Emy, nanti akak email tapi tak janji bila sebab berok band akak buat hal, lembab macam siput!!

Lady, thanks!!

Lina, hikhikhik..tataplah puas2 gambar Noh tu;p

Zarin, enjoylah juga, terasa macam muda sekejap!!

theZaila, mana ada semunggah..comei ada!!

Has, hahahaaa..rase macam budak2 plak..lawak..lawak..

Kak Ina, semoga jumpa lagi

Yatie, nati kelik kita jupo kampung deh;-)

afiq berkata...

sumpah eksaited nk gi event nuffnang ;lgi

phatgurl berkata...

salam kak... sayerla mister potato bermisai berlampu lip lap malam tu. time kasih melawat blog saye. at least kite leh kenal2 kan? will visit here more often ;-)

zailamohamad berkata...

Afiq, betoi tu!! Nuffnang memang rock!!

Phatgurl, thanks..akak pun suka buat kawan ngan ramai orang;)
will link your blog k

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^