Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 8 Januari 2010

First Day at School

Have i told uols that my eldest son finally entered his first pre-school playgroup?? Yap, finally this year, we have enrolled him in Tadika Intelek Kreatif Cemerlang (what a long name!!) to provides him with the quality islamic preschool education (as being said by his principal^_^)

Actually, this preschool was quite new and being introduced by the owner of Haziq's nursery. For the beginning, there are only 5 students consist of Haziq. One thing that i like about this school is it is located same building with my kid's nursery so i don't have to add extra money to pay for his transport chargers kedekutnye mama ni..Actually, it is not about the money, but i'm quite worried in term of his safety when he take a ride from a van / car (i'm afraid that he will take the wrong vehicles / get into the wrong nursery~~logik tak??)..Well, for me Haziq is still young (he just 3 y.o) so i think maybe it is safe for him to stay at one place only (after the class ends, he can get downstairs to play with Ameera) hihihi;-)

Herm, for starting, i have spent almost RM1k to pay for his registration fees & other things that necessary ngalahkan anak nak masuk sekolah aje!! but what can i do, i guess this is all that we can give to make him to be a better person!! We are so happy to see that he is so excited to go to school everyday..He even want to wear his school's uniform at our house almost every night~~puas mama pujuk suh tanggalkan tapi tak mahu juga!!~~Haziq..Haziq..

As for me, i have to wake up a bit early than before because i need to prepare him (take him to bath & wearing his school's uniform) and send him to school before 8.30 (class will start at 8.30 am) so i have to take my sleep now, till then..let's have a look on "budak suka sekolah" first;-
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Husna is jealous with his brother

mulut muncung gaya model ke

Haziq with his school's uniform!!

9 ulasan:

zarin berkata...

Ooo...haziq dah skolah ye?!!!
haziq nampak suka je pakai uniform tu :)
btw zaila, normal dah now ni utk register anak kat kindie kena ada atleast 1K kat tangan..
mana2 kindie pun sama je charged dia...

linahilmin berkata...

schools nowadays aren't cheap, kan... tengok my adam nyer kindy bills for 1 year away mahal dr i masuk uitm dulu! ahakss!

*gorjesmum* berkata...

good boy haziq...belajar pandai2 eh...

honeylanz berkata...

suka haziq dah bersekolah..ameera x nak ikut abg ke ?

zailamohamad berkata...

Zarin, betol tu..zaila dah survey semua & rata2 memang berhabis banyak tu!!

Lina, agree with you..by the time diorang masuk U tak tahulah habis berapa lagi kan??

Gorjesmum, kalo kat sekolah baik je tapi kat rumah..ya ampuuun..

Has, tak ngikot pula tapi bagus juga..kang penat cikgu dia nak pisahkan mereka nanti;)

yatie chomeyl berkata...

smart dio pakai uniform nok gi skoloh hehe

ComeyBelako berkata...

betui la kata zarin tu. private kindie mana ada yang murah dah/ la ni zaman $$$. no $$, no talk babeh!

Lady of Leisure berkata...

wahhhh haziq dah masuk sekolahhh... hehehe... be a good boy ya haziq... nampak haziq happy dengan uniform tu... cute sangat...
:)

zailamohamad berkata...

Yatie chomeyl, besar baju pado tue..hihihi

Chomeyblako, betul tuuuu..pastu mak bapak terpaksalah keje siang malam semata2 nak cari duit sebab nak provide yg terbaik buat anak kan?

Lady, memang dia happy sampai tiap2 malam nak pakai baju sekolah aje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^