Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 10 Februari 2011

Aku Nak Jadi Macam Si Dia


Siapa yang tak kenal sicantik manis 2 orang di dalam gambar di atas..Mesti ramai yang ingat mereka tu adik beradik kan?? Well, sepanjang minggu sakit Zaila yang lepas, banyak masa dihabiskan untuk baca blog Model80-an ni, memang cukup-cukup mengujakan diri Zaila untuk menjadi seperti beliau juga. Cantik, pandai masak, ramai anak, sukakan kecantikan, bermotivasi tinggi, cekal, tabah..Pendek kata, apa yang diimpikan oleh seorang wanita ada pada diri beliau..Sepanjang minggu Zaila cuba habiskan membaca blog beliau & terasa seakan diri ini turut menyelami segala pahit manis yang telah beliau lalui. Bukan mudah untuk berada di tempat Kak Nani sekarang ini. Terlalu banyak dugaan & cercaan yang Kak Nani terima & telan..Kalau nak tahu, silalah baca sendiri blog beliau di link yang Zaila letakkan di atas.

Zaila memang cukup kagum dengan Kak Nani..Bagaimana beliau pandai membahagikan masa menjaga anak-anak & disamping itu mengendalikan biz keknya. Lepas tu sempat lagi menjaga anak jiran. Zaila yang ada anak 2 orang nipon kadang-kadang boleh hilang akal nak handle anak-anak so memanglah terasa macam nak tabik spring je dekat Kak Nani sebab sentiasa ada je aktiviti yang nak dibuat & suka bila tengok hasil masakan Kak Nani..Waaah, walaupun sekadar hanya untuk dijamu untuk anak-anak & suami, lihatlah presentationnya..Kelass gituuu..Makanan & minuman yang disediakan semuanya sihat & seimbang!! Terasa betapa banyaknya kelemahan diri jika mahu dibandingkan dengan Kak Nani *patutlah suami akak sayang ya*

Itu belum tengok lagi kediaman Kak Nani..Sungguh kemas & teratur walau kadang-kadang beliau dibebani tempahan kek yang banyak..Sungguh kagum Zaila bila melihat keadaan dapur Kak Nani yang jauh lebih kemas & teratur berbanding semasa Kak Nani ada pembantu rumah yang sekejap itu. Nampak sangatlah Kak Nani seorang yang mementingkan kebersihan & kesempurnaan. Memang tak dapat dinafikan lagi bila membaca entry-entry petua dari beliau tentang bagaimana untuk menjadi awet muda..Bagi Zaila, beliau adalah idola Zaila..Kalau Zaila sudah berhenti kerja & duduk di rumah jaga anak-anak pon, Zaila nak pastikan yang Zaila mampu menjadi superwoman macam Kak Nani. Superwoman yang tidak mengenal erti penat lelah. Kehidupan seharian yang penuh dengan aktiviti yang membahagiakan. Jaga keperluan makan minum anak & suami, jaga kediaman & siapa kata kalau tak kerja tak ada duit?? Macam-macam yang boleh dilakukan cuma mungkin Zaila tak pandai buat kek macam Kak Nani tu;D

Seronok bila berangan untuk jadi superwoman macam Kak Nani tu..tapi Zaila percaya dalam apa jua keadaan kita, niat yang paling penting. Mungkin sekarang Zaila masih belum mampu untuk menjadi seperti beliau tapi haruslah kita pasang niat dulu kan...Sebagai seorang wanita, sudah pasti kita semua mengimpikan sebuah keluarga yang bahagia, anak-anak yang berjaya, kediaman yang cantik & sempurna, kehidupan yang bahagia & sudah tentulah kena ada seorang idola yang kita boleh jadikan sebagai "role model" & pastinya aku mahu jadi seperti dia!!!

6 ulasan:

Tihara berkata...

memang beliau seorang surirumah yg bijak dan optimis kan

zailamohamad berkata...

Tihara, a'a..bagi zaila beliau seorang superwoman!!

Lady of Leisure berkata...

kagum dengan kak nani kan.. :)

zailamohamad berkata...

Lady, memang kagum!!

~masalifah~ berkata...

nak jadi macam ai tak? hehehe.

Joy berkata...

sama lawa mak dgn anak kan...selim je ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^