Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 20 Februari 2011

Takde Pasal Carik Pasal

Salam semua,

Haritu Zaila pernah bagitahu yang kami sekarang sudah ada ahli baru (refer entri ini). Makin hari dah makin membesar pula anak-anak dara kami ni. Come & meet our new bundle of joy. Namanya Kiki & Lala since dua-dua pon female. Aduss, haruslah Zaila cepat-cepat g mandulkan diorang sebelum diorang menggatal mengandung juga. Itulah, dulu-dula bela mak diorang (Lida) pasal kesian, last-last bila Zaila ngandung, dia pon bunting sama..Belum Zaila bersalin, dia dah bersalin dulu;D

Itulah, takde kerja cari kerja..Sekarang ni dah bertambah 2 mulut nak kena suap dalam rumah ni;D Sudahlah memilih, makan nak dari jenama mahal je, kalo yang timbang di kedai Acheh tu tak nak makan..Serious high taste korang ni ya;D
Tapi it's ok, kami anak beranak suka je dengan kedatangan 2 ekor kucing chomel ni..Yang paling happy mestilah Ameera, sampai naik lemau dah kucing-kucing tu dikerjakan Ameera;) Tapi baik pula mereka takder sampai nak cakar muka Ameera. Masing-masing redho aje diperlakukan oleh anak dara Zaila yang ganas tu..*agaknya mereka tahu mereka hanya menumpang so terima aje segala perlakuan tuan mereka*

Si Kiki ni bulunya kasar & gemuk sedikit, pastu sangat manja dengan mama dia, selalu neneng & kalau bila buka je pintu rumah, dia yang pertama akan keluar membuang / masuk ke dalam rumah. Si Lala ni pula kurus sedikit & berbulu halus, agak blur sedikit & selalu hilang (maksudnya kalau keluar rumah susah nak balik semula), last-last mak dia yang kena keluar rumah ngiau-ngiau (panggillah tu) barulah jumpa jalan pulang;D

Perangai 2 ekor anak dara ni tersangatlah aktif. Habis segala bunga, frame-frame gambar hiasan yang Zaila letak atas kabinet dilanggar mereka. Bila perut kenyang, asyik nak "bergalok" aje kerjanya sampaikan mama diorang pon join sekaki. Memang seronok tengok aksi diorang berkejaran tapi kadang-kadang naik geram juga pasal dah pecah satu hiasan kaca yang Zaila letak atas kabinet TV tu. Diorang ni tak kira dah siang ke malam ke, kalau dah naik angin tu..boleh main kejar-kejar sampai ke tingkat atas. Mujur Zaila tak sangka "benda" lain pasal tahu diorang ada dalam rumah kami. Tapi sekarang ni tiap-tiap malam Zaila akan pastikan diorang berada di luar rumah dah. Bukan apa, takut diorang main panjat-panjat atas kabinet TV & jatuh something yang berharga ke..Mahu mak meroyan lagi!!

(kanan : Kiki, baring : Lala)

cik puan muda baru bangun tidur sudah menggomol Kiki & Lala

sebenarnya Kiki tengah geram dekat kaki Cik Puan Muda;)

pantang!! Tengok si Lala tu rileks aje

memang susah nak bezakan 2 ekor ni pasal sekali pandang sama sahaja tapi kalau tengok baik2 bulu Kiki lagi kasar & berjalur-jalur terang





5 ulasan:

maya amir berkata...

comelnye kiki & lala..heheh..teringat nama brand baju budak2.. kiki lala kiki lala..heheh

Lady of Leisure berkata...

zaila, comelnya kitties niiiii...hehe best kan ada anak2 bulu ni.. rasa ceria jer rumah hehe

Ami berkata...

bestnye ade cat,color orange lak tue,ami suke sgt kucing color orange nie huhu.bile la nak ade cat balik nie

zailamohamad berkata...

Maya, memang pon amik sempena jenama tu..haahahahaha

Lady, memang pon..everytime zaila balik keje, diorang akan tunggu depan rumah then bila masuk rumah tu bergomol2 2 ekor tu, habislah pasu bunga pecah & luckily seb baik xjatuh atas tv LCD i..kalo jatuh, nayeee je

Ami pon suka kucing ke?? tapi kalo anak kecik ni leceh jugak bela kucing, takut nanti anak kita kn athma..macam haziq memang ada athma so k.ila memang xbg dia sentuh / get close with them

fiza berkata...

ZAila, comel nya kucing² nih, geram nengok. Yang kiki nih mcm my kucing masa skolah dulu, tapi dah tak der...huhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^