Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 19 Oktober 2011

Kisah Anak & KFC

Anak-anak aku kan, kalau pergi mana-mana shopping mall kan, kalau tanya diorang nak makan apa kan..konpem akan jawab KFC..Huhuhuhu..besar sungguh pengaruh iklan KFC pada kanak-kanak kan..Jangan salahkan diorang sebab aku dulu masa kecik pon, asal tengok iklan KFC *ala yang budak pompuan makan peha ayam* pon konpem akan terliur sama..Dulu kat kampung kalau nak makan KFC kena pergi Kota Bahru, tupon nak kena Kak Na yang bawakan sebab kalau tak..mana nak ada duit kan..Maklumlah mak ayah aku orang kampung..mana nak boleh telan makan ayam goreng semata ni..diorang layan budu je:P

Anak-anak aku beruntung *Alhamdulillah* sebab duduk pon kat bandar kan so memang celik mata je boleh g KFC..Tetambah kalau mama dia malas masak bawa..tapi mama pon selalu bawa time en suami adalah kan..kalau en suami takde, mama suh makan nugget nasi kat rumah ajork:P

Aku bila dah menginjak tua dewasa *eceh* ni makin kureng sket makan KFC..tokak dah bertukar selera nak makan yang mahal-mahal western ajo..Hauhauhau..Takderlah!! Tekak ni mesti nak layan nasi je..so kalau makan ayam seketul mesti gigil sampai ke petang:P Anak-anak aku pula sukalah kalau masuk sini tapi makannya idok..Main ajoooo..Huhuhu..Last-last mama dia tukang perabis & sebab tulah mama diorang makin kombang tsk..tsk
Photobucket
Anak dara aku yang dah macam laki dah lagaknya..haritu g stesen minyak, boleh cashier situ tanya laki ke pompuan, bila aku cakap pompuan dia terkejut sebab ingatkan laki *sabor jelah* T___T"
Photobucket
Ni baby bertuah..kecik-kecik dah makan KFC..jangan pasni badan kombang macam ayam KFC sudahlah!!
Photobucket
kejadian ni masa g Jusco Bukit Tinggi tempat melepak kegemaran kami;-) *sepesen kan muka anak beranak*
Photobucket
aku suka order set nasi ayam ni..Anak-anak aku kena suap baru diorang makan..kalau tak..aku yang makan sampai habis..hak hak hak

Kalau aku, aku lebih prefer Chicken Rice Shop lagi dari KFC..sebab nasi ayamnya yang tiada tandingan & lauk pon banyak..Kalau korang, mana satu pilihan hati?? KFC ke TCRS??

4 ulasan:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

kami dah beralih arah ke ayam Popeye's ;-)

mrs.spicy berkata...

kfc! ayam die tiada tandingan.hehe

littlehumblelynn berkata...

kfcccccccccccccccccc :-)

Nurhayati berkata...

gi makan kat kfc memang makan hot n spicy je..tak pun egg tart.. perghhh meleleh dah ni haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^