Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 11 April 2012

Gempa Bumi Di Acheh


Petang tadi negara kita dikejutkan dengan rasa gegaran & memang betul pon, rupanya ada gempa bumi berukuran 8.7 pada skala Ritcher di Acheh, Sumatera Utara Indonesia. Waktu kejadian lebih kurang 4.50 petang..

Masa tu aku tidur petang bersama dengan Ashraf *kantoi* Dapat alert pon bila terbaca status facebook kawan-kawan:) *facebook & Twitter lagi cepat menyebarkan berita dari saluran berita rasmi tau*

Ya Allah, kami mohon berlindung kepada MU dari segala bala & musibah..Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa & Maha Mengetahui..


Kenangan tsunami Acheh pada tahun 2004..hanya masjid ini yang terselamat dari menjadi mangsa kerakusan ombak tsunami..Dalam berita tadi pon ramai yang pergi mendapatkan perlindungan di dalam masjid selepas sahaja amaran tsunami dikeluarkan.

Semoga kita semua sentiasa berada di bawah lindungan & jagaan ALLAH selalu..

2 ulasan:

mummY daniSha berkata...

peringatan dr ALLAH..takutnya ...mcm nak kiamat dah =(

zailamohamad berkata...

mummy danisha

ituler..moga kita sentiasa di bawah lindungan Allah

Iklan Dibawakan Oleh Nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^