Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 2 April 2014

Bulan April Selangor Masih Buat Catuan Air


Assalamualaikum,

Tadi baru aje masuk laman Syabas (http://www.syabas.com.my/) untuk melihat jadual catuan air bagi bulan April. Nampak gaya catuan bagi zon 3 (daerah Shah Alam) akan bermula pada hari 6hb. Syukur Alhamdulillah bolehlah puluh basuh baju lagi esok :)

Sebenarnya ada hikmah juga bila terjadi kes catuan air ini. Kalau dulu kita selalu leka dan gunakan air dengan sewenang-wenangnya, tapi sekarang ini kenalah beringat sedikit. Macam aku, kena pastikan pakaian penting seperti baju kerja en suami dan baju sekolah Haziq dibasuh pada hari yang ada air. Pada hari yang tiada air pula air tangki hanya akan bertahan cukup-cukup untuk 2 hari sahaja. Jika TERGUNA, maka air dalam tandas akan tiada. Kenalah pula tadah air di sinki jika mahu mengambil wuduk atau melepaskan hajat :P

Paling best bila terkena catuan air ni, tiba-tiba sahaja dapat bil air secara PERCUMA. Selalunya kena juga bayar dalam RM8-RM11 sebulan, tapi kali ni SYABAS siap hutang lagi. Ada juga di antara kawan-kawan yang memang tidak pernah kena bayar bil air di Selangor ini. Wah! bagus sangatlah kan, aku memang tabik springlah sebab pandai menggunakan air dengan berhemah :)

Oklah, bagi mereka yang berada di Selangor dan mahu melihat status catuan air, boleh ke laman sesawang SYABAS untuk melihat sendiri sekiranya taman perumahan kalian terlibat sama atau tidak.

Sehingga bertemu kembali. Tata!

Tiada ulasan:

Iklan Dibawakan Oleh Nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^