Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 13 Disember 2009

Krismas @ MidValley & Gardens

Salam semua!! So how's your weekend?? Well, for us..biaser2 aje..tak sah kalau hari cuti tak keluar jalan2 habiskan duit Hahaha!! Nak2 cuti 3 hari so dalam kepala otak ni dah ligat berfikir nak pergi ke mana habiskan duit sebagai mengisi masa lapang bersama anak2..Yolah tu;P

Haziq, asal bangun pagi je ajak pergi nursheri, agaknya dia pun sudah bosan asyik tengok muka mama yang tembam & papa yang kembang semangkuk ni so nak tak nak terpaksa kami bawa mereka ke mana2 tempat yang boleh mama berposing mengeratkan silaturrahim antara kami;-)

Memang dah niat dalam hati untuk bawa Haziq & Ameera p tengok pokok krismas jakunnya kan?? cuma at first teringin nak pergi KLCC, boleh sambil2 tu bawa mereka mandi kat pool KLCC tapi last2 driver tukar arah menghala ke MidValley!! Tak sampai setengah jam (dari Shah Alam kami ikut Federal ke MV) kami tiba (sape kata dok Kota Kemuning jauh ngan bandar??) di MV tapi melilau dekat ngan sejam cari parking biaserlah tu MV lah katakan!!..Tapi kami parking di bahagian the Gardens so nak kena menapak sket r kalo mahu ke MV juga

Tak ada apa yang menarik pun melainkan hanyalah gambar pokok krismas & 2 orang budak kampung jakun melompat2 keriangan di samping berlakon mahu makan dekorasi krismas yang comel itu!! so just layan gambar jelah ya!!
cubaan besarkan gambar berjaya!!
ni dalam The Gardens..jalan2 hanya tengok dekorasi sahaja tanpa melihat YES yang buat jiwaku kacau
saya tahu saya montel!! end.
jalan ini menghubungkan antara the Gardens dengan MV
budak jakun tengok pokok krismas!!
abaikan muka bulat saya!!
lilin terbang?? mistik sungguh
nak jimat punya pasal, makan nasi Jepun di Jusco..Sedap apa!!
lagi muka bulat saya
Haziq mahu makan buah itu
2 orang budak yang sedang berpura2 makan buah itu & muka bulat saya!!
dekorasi yang cantik
lagi lagi muka bulat itu
Setiap hari akan ada persembahan so kebetulan masa Zaila berada kat situ ada dance performance dari awek2 mak nyah
hubby dok mengintai mak nyah tukar baju..hahahaha..takderlah, mak nyah tu yang intai hubby;P
Merlin si tukang sihir..Merlin ke?? Lantaklah
Hubby tak nak ngaku bersungguh p ngintai seluar dalam awek2 tu;P
macam cendawan pun ada!!
suka bila krismas, segala dekorasi pun cantik!!
Ayuh, masa untuk pulang
Clearance di Co*ach..Insya Allah, kalau ada bonus Zaila terjah;P

Masuk je dalam kereta, hubby tanya Haziq "Nak p mandi kat KLCC tak??", jawab si comel "Tak nak" dan terus pengsan tidur sepanjang jalan sampailah ke rumah..huh, tahu pon penat!! Masa di MV tadi, punyalah hyperaktif, agaknya terlalu jakun suka melihat dekorasi krismas yang cantik2 tu

K lah, nak tidur..baru je habis baca the whole blog ni..Serious she's inspired me to get my virgin shape back..read: badan masa anak dara bukannya dapatkan dara balik..hahahahaha..Nak sambung berangan feeling2 model cantik macam Leed jap!! Till then, nite semua;)

8 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

hi zaila.. hujung minggu kalau keluar jalan2 mcm ni best kan... slalunya anak2 lah yg paling happy...
lady weekend ni biasa2 jer dok rumah..
btw, thanks sbb tunjuk link blog yg zaila baca tu... lady pun teringin nak ada shape yg lama balik.. banyak dah baju2 tak leh pakai ni.. hehe..

Tihara berkata...

muke bulat tapi gebu,comel jer..syok yer jalan2..

zailamohamad berkata...

Lady, a'a kami keluar pun sebab anak2, kalo ikutkan hati Zaila best dok rumah layan blog aje;)
Yap, Zaila semangat bila baca blog Leed tu, kita boleh nampak perubahan dr dia belum kahwin sampailah sekarang..she so stylist!! Lady, you takderlah berisi mana pun, Zaila tengok ok aje!!!

Tihara, salam perkenalan..takderlah gebu mana pon;)

zarin berkata...

seronok tengok anak2 zaila happy dapat pi jenjalan..
btw, cantikkan deco krismas kat mv...zarin kalau pi mv sure park kat garden jugak or terus bg valet parking je...malas nak susah2 cari parking tu

KV berkata...

kat sini pokok krismas kecik2 jer. ;P

wan berkata...

mcm meriah gak celebration xmas kat mesia this yr. zaila dah g pavillion? my cuz bgtau ada snow kat situ. i can't even imagine!kat sini pon lom snow lagi! hehe kalau pergi,buatla entry kat blog, nk tgk! :D

zailamohamad berkata...

Zarin, cantik kan??ingat next week nak g KLCC pula!!

KV, marilah jale sini

Wan, insya ALLAH, anak2 Zaila mesti seronok tengok snow!!

CT NORAMIZA berkata...

kalau raya kita deco camtu kan cantek? :) bestnya jalan2, x sabar tunggu weekend ni nak jalan2 gak, nak cari barang utk org kch :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^