Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 11 Disember 2012

JJCM~D'Arab Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum,

Hari ni Selangor cuti sempena keputeraan DYMM Sultan Selangor..tapi kami tak ke mana pon memandangkan en suami pon keluar bekerja juga..Tapi takpe, kita layankan gambar nasi arab yang aku makan malam sabtu yang lepas! Memang keluar tanpa dirancang pon memandangkan bosan sangat asyik terperap di rumah so keluarlah kami anak beranak mencari sesuap nasi..eceh!

En suami terus ajak makan nasi arab di Seksyen 7..Bininya yang memang sukakan makan nasi arab mengiyakan sajaaaaaaa *mana tak makin naik lelemak di badan tu*

Mula-mula tu plan nak makan burger di situ tapi sekali tokei kedai burger kawen daaaa so TERpaksalah kami makan nasi malam tu:P Memang ramai orang di D'Arab ni tapi servis cepat memandangkan ramai pekerja. Malam tu kami order set lamb kabshah untuk 3 orang makan;


Sekejap je datang sedulang nasi. Set ni dah siap sekali dengan air sirap untuk 3 orang so takyah nak pening-pening nak order air apa dah..Harga adalah RM38 berbaloi dah untuk 2 dewasa & 3 kanak-kanak. Alhamdulillah anak-anak pon suka!! Mungkin nasi disertakan sekali dengan kuah sup so ala-ala nasi daging gitu..Kalau ada chicken kanshah konpem diorang cakap nasi ayam:P LOL

Tapi nasi arab ni kalau mula-mula makan memang rasa sedap tapi lama-lama akan muak..bagi aku ler..kalau korang tak tahulah camne kan..


Pada yang berminat untuk merasakan sendiri penangan nasi arab ni, bolehlah ke sini :

D'Arab Cafe
Lot 3, Ground Floor,
Kompleks Anjung 7,
Jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7,
40000, Shah Alam, Selangor

Phone No : 03-5511 2460 / 03-5511 2464 / 03-5511 2471

Ada banyak juga cawangan mereka yang lain..itu kena tanya tokei sendiri lah yaaaa:P

Jangan lupa juga untuk like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

1 ulasan:

RainMaya Roma berkata...

akak. salam. saya terbaca entry akak perihal kindergarten, boleh tak akak tolong saya dan jawab survey saya ni mengenai Keberkesanan senibina tadika dalam kawasan bandar. untuk kajian Universiti saya. Saya nak buat pasal Genius Aulad
Please.
Thank you. Your help is much appreciated.

Free Online Surveys : select, right click search.

http://freeonlinesurveys.com/s.asp?sid=hfmqc7bqe2v5gff168329

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^