Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 30 November 2011

Tutorial Macamana Nak Buat Iklan Churp-Churp

Kali ni aku nak buat tutorial Macamana Nak Buat Iklan Churp-Churp pula..Sekarang ni senang je nak buat duit..sambil tidur pon duit berkepok-kepok masuk..Eh ini bukan iklan MLM tau:P

Pada yang tak tahu, Churp-Churp ni lebih kurang macam adik kepada Nuffnang juga. Kalau Nuffnang kita jana duit melalui blog tapi Churp-Churp ni lebih meluas; maksudnya lebih banyak platform untuk sebarkan iklan contohnya melalui facebook, Twitter, MySpace & banyak lagi..Lagi ramai kawan kita ada, lagi bagus..Alah, macam bergosiplah kan..memula cakap kat si A pasal si polan macam ni macam ni then si A akan g cakap pula dekat si B si polan tu macam ni macam ni then kalau si B ni mulut tempayan juga, pasti dia akan cakap dekat si C, D atau sesiapa sahaja..Isy, tapi kita bukan nak bergosip tau..Buat apa gosip-gosip..buat dapat dosa sahaja so baiklah daftar Churp-Churp, kurang-kurang dapat duit!!

Pada sesiapa yang berminat, bolehlah register dulu di sini, kemudian bolehlah start sebarkan iklan..Caranya teramat-amatlah senang, tak payah nak fikir ayat vadevass segala..just follow the step sahaja..Dekat Dashboard ChurpChurp akan ada Social Sharing iaitu senarai iklan-iklan yang kita boleh share dengan kawan-kawan kita, kalau social seeding pula iklan yang diberikan kepada kita (setiap klik mungkin harga bayaran lebih mahal dari iklan Social Sharing)..


Macam gambar di atas adalah contoh Social Seeding yang aku dapat..Selalunya pihak Curp-Churp akan emailkan notification kepada kita untuk melakukan iklan tersebut..Cara nak share iklan palinglah senang sangat; Tekan butang sharing this campaign & akan keluarlah platform macam gambar kat bawah ni;-



Ada siap-siap msg yang kita boleh gunakan untuk share dengan kawan-kawan..Kalau rasa rajin nak sharing pakai ayat sendiri pon boleh!!! Tengok tu, boleh share campaign melalui facebook, Twitter, Yahoo Mail, Hotmail, blogger, wordpress, YMstatus & macam-macam lagilah..Macam aku, aku share kat akaun facebook & Twitter je, malas nak lebih-lebih sebab dasar pemalas kan:P

Just klik logo facebook & akan keluar window satu lagi macam gambar kat bawah ni:-


Pastu tulislah msg yang korang nak bagitau kat kawan-kawan dalam list facebook korang..Then tekan butang share..Senang kan?? Sekarang ni lagi senang bila kita boleh set siap-siap bila iklan ni akan keluar kat facebook & Twitter kita..laaaaaaagi senang..Kalau Nuffnang boleh cash out setiapkali duit dalam akaun kita cukup RM50 tapi dengan Churp-Churp ni kena tunggu genap RM100..Memanglah lambat tapi kalau kena gaya & cara, sekejapan je tu..Yang penting usaha harus kena ada..Mana ada duit nak datang bergolek-golek depan mata weiiiii...*ops laser tak stetmen aku ni*

Oklah, pada sesiapa yang berminat boleh klik link kat bawah ni & register cepat-cepat dengan Churp-Churp tau:P
pada sesiapa yang nak dapat duit bagi setiap iklan yang diiklankan, bolehlah join Churp-Churp..setiap klik menghasilkan pendapatan yang lumayan;)

4 ulasan:

Prettywrite berkata...

dulu dah register churp2 masa mula2 churp2 femos tu..tapi sebab malas nak promote tu yang terbiar jer tu..jeles jugak orang dapat buat duit..tapi kita malas..hehehe

zailamohamad berkata...

Prettywrite,

akak pon malas juga..hehehehe..belum dapat cash out pon lagi..huhuhu

fiza berkata...

daku dah lupa password churpchurp. Last check aritu baru ada rm1.40...tak rajin nak berkempen ☺☺

zailamohamad berkata...

fiza,

aku dulu berapa sen je sekarang ni naiklah juga belas2 RM, dulu kn rajin berkempen sekarang ni kita set masa je dia akan jd auto publish..senang bangat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^