Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 3 Disember 2012

JJCM~Makan Seafood Di Pantai Bagan Lalang, Sepang

Assalamualaikum,

Dua hari cuti ke mana kamu semua? Kami Alhamdulillah dikurniakan hari minggu yang sentiasa sibuk dengan aktiviti terutamanya hari Sabtu. Seawal pagi lagi ke Genius Aulad untuk mendaftarkan Husna..Terima kasih buat en suami yang bersusah payah membanting tulang demi memastikan anak-anak mendapat pendidikan yang terbaik. Melayang juga RM800+ untuk pendaftaran sekolah anak perempuannya ini. Itu belum termasuk lagi yuran bulanan Januari @_____@

Minggu depan giliran berhabis untuk Haziq pula..Yuran & kelengkapan sekolah masih belum dibeli memandangkan sekolah Haziq ni pakaian tak sama dengan sekolah kebangsaan..Takperlah, semoga ada rezeki lain yang akan mendatang..In Shaa Allah

Oklah,lupakan perkara itu..Adatlah kan kalau anak nak bersekolah..Jom layan gambar makanan yang aku makan di salah sebuah kedai makan di Pantai Bagan Lalang pula. Iya, petang Sabtu tu kami ke sana..Mula-mulanya nak survey tempat gathering keluarga & mahu bermalam di sana sekiranya ada chalet yang kosong tapi rupanya penuh semua! Dah alang-alang sampai di sana, haruslah makan makanan laut kat Pantai Bagan Lalang ye tak? Kalau tak rugi je datang jauh-jauh:P

Kami makan di Restoran Bayu Malam, berhadapan dengan Pantai Bagan Lalang. Cuaca malam tu biasa-biasa sahaja, takde angin sepoi-sepoi bahasa pon..Kebetulan malam tu ada perlawanan bola antara Malaysia & Indonesia, sambil makan sambil layan bola..Nasib baik kami sampai awal, kalau lambat agak ramai juga pelanggan yang datang.

En suami terus memilih binatang-binatang yang ada. Ikan-ikan di sini memang segar!! Harga ikan pada hari tersebut adalah siakap RM5.00 untuk 100gm, kerapu RM5.80 untuk 100gm, bawal RM4.50 untuk 100gm, ketam RM4.50 untuk 100gm, udang RM6.00 untuk 100gm, lala RM3.00 untuk 100gm & banyak lagi..


pilih jangan tak pilih

Servis di kedai makan ni agak cepat..Tak lama pon menunggu akhirnya menu yang kami order sampai. Antara yang kami order adalah
1) lala masak sambal : masakannya sedap cuma lala ada juga yang dah mati & tertutup..bila buka ada pasir T____T
2) udang 3 rasa : udang yang besar & segar..masakan pon sedap..kat sini takde menyediakan udang butter prawn kalau tak konpem kami order menu tu
3) sotong celup tepung : pon sedap, sotong segar..ratah macam tu pon dah sedap!
4) ikan kembung 3 rasa : ikan segar cuma masakan tu bukan kepada 3 rasa tapi lebih kepada sambal merah je:P
5) kailan ikan masin : fav aku..memang sedap!

Air pula kami order tembikai 1 jag & ABC satu mangkuk..cer teka berapa kami habis malam tu??


tengok gambar sotong ni rasa macam nak pergi makan lagi sekali:)


Total bayaran malam tu adalah RM80 untuk 3 dewasa & 3 kanak-kanak..Rasanya harga ni berpatutan dengan masakan & menu yang kami order ni..Seafood pon segar kecuali lala yang sedikit mengecewakan..Segar lagi lala yang aku beli di Kuala Selangor beberapa minggu yang lepas..

Pada yang ingin mencuba, sila ke Restoran Bayu Malam ni..Tapi kalau bercadang untuk bermalam, sila boking awal-awal penginapan di sini..Kalau tak, memang tidur tepi pantai jelah korang nanti:P

Jangan lupa untuk hulurkan sumbangan kita bagi membantu umat Islam di Palestin dengan cara :

taip : PALESTIN 10 / 5 / 3 / 1 (<< NILAI RM )
hantar ke 39111

SUMBANGAN ANDA AMAT DI HARGAI.. SEMOGA ALLAH SWT MEMBALAS KEBAIKAN ANDA. INSYAALLAH.. AMIN..

*** Others :-

sumbangan melalui e-banking :-

Dana Sumbangan & Derma
Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
Bank Muamalat: 12070005133717
RHB Islamic Bank: 21245760004907
Bank Rakyat: 22-080-619592-2
Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95 

Jangan lupa juga untuk like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

2 ulasan:

Eliss Mie berkata...

terliur sekali sotong celup tepung tu. aku hantu sotong :p

OneWan berkata...

tetiba terasa nak makan seafood bagan lalang ni.. dah lama tak pegi, last time pergi orang ramaaaaaiii giler. berdiri nak tunggu meja dekat sejam lebih, pastu masa makan org duk perati je kita makan sebab nk tunggu amik meja kita pulak..

pastu kitorg order sotong celup tepung masa pilih amik banyak, tp bila dapat sikit, dlm half je dr apa yg kitorg amik.. lala pun sama.. maybe diorg tertukar bakul ke apa, wallahualam..

otherwise memang sedap dan murah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^