Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 2 November 2009

Tutorial Macamana Nak Buat Scheduled Entry

Sejak dah pandai buat scheduled entry ni, Zaila rasa sungguh happy^_^..Bukan apa, bolehlah Zaila melompat-lompat ke blog kawan-kawan tanpa perlu rasa pening kepala tentang blog yang tidak di update lagi;)

Rahsianya senang saja, pada hari cuti selalunya Zaila akan mengarut mengarang beberapa entry yang akan Zaila publishkan secara berperingkat iaitu satu entry untuk satu hari..Owh cukuplah satu entry sahaja kerna otak Zaila sudah beku kalau banyak-banyak pon, takut kawan2 tak terbaca nanti!! ahaks;)

Just follow these simple steps;)

Caranya senang sahaja, bila sudah siap merapu mengarang, uols cuba lihat di bawah kotak untuk menulis entry (lupa ianya dipanggil apa) & then cari perkataan "Post Option" dan kliklah di situ..Kemudian akan keluar macam ini;-

Nampak kan perkataan "Post Date and Time"??Haaa..kat sini bolehlah kawan2 meletakkan tarikh & masa cerita karutan karya agung kawan2 tu;)

Senang kan?? Selalunya pada hari bekerja, masa untuk berblogging adalah sangat terhad so dengan adanya cara ini Zaila sudah jimat masa..WeeeeHHuuuuuuu..bolehlah menyinggah ke blog kawan2 dengan senang hati^_^

8 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

hihi..
thanks for sharing zaila..
semenjak berblog lady tak penah wat scheduled post ni sbb lady tak reti..
:)
lepas ni boleh lady try..

CT NORAMIZA berkata...

akak pun guna cara yg sama kadang2, jgn cakap org tau :) hehehe

zailamohamad berkata...

Lady, jangan lupa cuba ya!! Zaila pon tak reti juga tapi seb baik ada terbaca kat blog CY3.5

Kak CT, hihihihihi..ur secret is safe with me;)

Nurhayati berkata...

thank you teacher!!

Ami berkata...

thanks for sharing teacher! hehe

zailamohamad berkata...

Yati & Ami, janganlah panggil cikgu..malu tau;P

♥ Xett Hereen ♥ berkata...

ouh ouh! tenkiu systa!!

nuradha berkata...

thank you for this new ilmu...selama ni cuba utk update ari2...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^