My Lovely Followers

Cari Sesuatu Di Blog Ini? Taipkan Di sini

Loading...

Friday, November 13, 2009

Macamana Hendak Masukkan Link Ke Dalam Blog

Salam semua, Kali ni Zaila nak ajar macamlah ko tu cikgu kawan2 meletakkan link (capaian) ke dalam blog kita..Contohnya jika kawan2 mahu masukkan link entry yang kawan2 rasa bagus untuk orang lain baca, ataupun link website yang kawan2 suka baca & macam2 lagilah..

Caranya mudah sahaja..Mula2 kawan2 pergi ke Dashboard, then klik Layout, keluarlah macam gambar yang kat bawah ni;-

Then kliklah pada Add Gadget, kemudian dia akan keluar macam gambar yang kat bawah ni;-
Kat sini, pelbagai gadget yang boleh kita tambahkan ke dalam blog kita. Contohnya ada Followers, HTML/Javascript, Blog List, Link List & macam2 lagi..Untuk memasukkan link, sepatutnya kawan2 klik di tanda positif pada Link List

Kemudian, akan keluar macam ni;-

Kawan2 klik pada Add Link dan masukkan alamat website atau link yang kawan2 tahu / copy dari mana2 blog..Mudah bukan??? Kemudian kawan2 tambahle segala maklumat yang diperlukan seperti tajuk link tersebut contohnya seperti "Saya suka baca" atau "Mari baca ini" atau macam2 lagi..Zaila pula himpunkan kesemua link tutorial yang Zaila telah ajar so senanglah nanti bila kawan2 mahu baca balik kan;)

Haaa..pasni nak Tutorial apa pula?? Tapi kasi yang senang2 rrrr..Kalo susah, mahu kena g menuntut bawah Gunung Jembal ni;P

7 comments:

CT NORAMIZA said...

zaila, akak nak info pasal warehouse sale plak, kalau ada khabar berita, bgtau lah ye :) hehehehe...

zailamohamad said...

Akak CT, eloklah tu..21hb~22hb ni Pureen ada buat warehouse sale;)
jom p perabih duit kat situ;P

Lady of Leisure said...

wah tutorial dari cikgu zaila..
:)
bagus zaila ni, kongsi2 ilmu..

zailamohamad said...

Lady, ini aje yang mampu;)

N A N I E said...

sharing is caring! Thanx zaila :)

zailamohamad said...

Nanie, hihihihi..takde modal dah nak blog pasal apa;P

Abrahyn said...

babe,
im going to privatise my blog. email me beautifulabrahyn@yahoo.com if you still sudi menjadi my reader...thanks :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isikan Borang Pesanan Di Sini

Nama :
Nombor Telefon :
Alamat Email / Facebook
Alamat Penghantaran :
Barangan : Jika lebih dari satu, gunakan simbol &
Cara Pembayaran
Pilih Pakej Yuran Kelas Asas Blog & Fanpage 1) RM150 percuma 1 ebook nota asas blog
2) RM180 percuma 3 ebook; nota asas blog, super wahm supermom, panduan bisnes butik online dan offline atau 101 idea bisnes makanan
3) RM200 percuma 4 ebook; nota asas blog, super wahm supermom, panduan bisnes butik online dan offline atau 101 idea bisnes makanan & 101 idea home based bisnes
Pakej Lain Yang Ditawarkan RM250 pakej asas blog, fanpage dan iklan Mudah.my
RM300 pakej asas blog penulisan dan fanpage

Put a website form like this on your site.

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)
Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.
Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^