Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 27 September 2011

Terima Kasih

Alhamdulillah, akhirnya selamat juga majlis yang aku buat last minute & secara tak sengaja & tanpa planning yang betul..Semua main redah je..Al-kisahnya macam ni..memang ikutkan hati aku tak nak buat open house or lagi bagus kita cakap majlis kesyukuran Aidilfitri tapi dek kerana dah biasa buat (hampir tiap-tiap tahun buat menu yang sama iaitu nasi kerabu je) so ramailah mulut-mulut yang bertanya..Bukan setakat kawan-kawan, adik beradik pun sama..so aku pun bercadanglah untuk buat tapi kali ni nak limitkan undangan..ingat nak ajaklah member-member blogger & kawan-kawan aku yang tak pernah jejakkan kaki lagi ke rumah kami ni..Tapi biasalah kan, bila dah merancang tu, rasa macam tak elok je kalau tak ajak kawan-kawan seopis so daripada beberapa undangan terus bertambah-tambah..

Nak pula sekarang ni kita boleh create event dalam facebook, lagilah senang kita nak budget siapa yang datang & siapa yang tak boleh kan..Tapi biaserlah, kita hanya merancang..Allah yang menentukan..Ada ramai juga memeber-member yang awal-awal confirm nak datang tapi tak dapat datang dek kerana kesempitan masa..Takpe, aku faham sebab aku pun pernah alaminya..Maklumlah undangan memang banyak & sebolehnya kita nak pergi semua tapi nak kena tengok keadaan jugak kan..Mungkin ada hikmahnya juga sebab kalaulah semua yang aku invite tu datang, mahunya pecah bersempit-sempit dalam rumah aku yang sememangnya ehem ehem tak berapa nak luas tu:P & mungkin juga makanan tak cukup sebab masa malam tu adalah balance sikit-sikit & kalaulah semua datang..aku boleh imagine aku mesti kena tebalkan muka hidang teh O ngan biskut kering pada tetamu..huhuhu

So pada yang tak datang tu..takpe, moga lain waktu kita ketemu juga..Aku memang suka bila orang datang rumah ni & pasni kalau nak datang tu, set masa betul-betul & kita boraklah sampai pengsan:P
Pada yang datang, terima kasih yang tak terhingga..Aku tak tahu nak cakap apa sebab aku malu ngan korang-korang..sebab sampai satu masa tu orang ramai sangat sampai aku dah tak terlayan, naseb baiklah tetamu aku ni masing-masing pandai bawa diri..Hahaha..sorry sangat-sangat..Harap korang janganlah serik datang rumah aku ya;)

Oklah, aku nak cerita serba sikit pasal jamuan hari Sabtu lepas (24/09/2011)..Menu utama of courselah nasi kerabu diraja yang dimasak penuh kasih sayang;), then ada laksam pun dimasak dengan penuh kasih sayang *ayat tak boleh blah* spagetthi, pastu aku adalah tempah soto sket & air sarsi..pencuci mulut tak sempat nak sedia pun cuma adalah tembikai & koktail yang adik ipar aku buat..Sekali lagi mintak maaflah kalau ada yang terkurang k!!
Dalam invitation aku buat kat facebook tu aku tulis jamuan start pukul 2.30 petang sebab takut xsempat nak masak kan..tapi seawal pukul 11 pagi lagi dah ada yang datang..Alhamdulillah abang aku dari Pahang datang sekeluarga untuk jadi orang pertama yang merasmikan nasi kerabu aku..tapi diorang duduk sekejap sahaja & pukul 1230 dah gerak balik Bera sebab ada waris kakak ipar aku nak bertandang..Walau sekejap tapi cukup membuatkan hati aku gembira;-)

Lepas tu aku ke Seksyen 10 Shah Alam sekejap untuk ambil tempahan soto tu..Sampai je rumah kelam kabut kemas rumah, keluarkan meja & kerusi segala pastu terkejut boboi bila member blogger Lynn datang..Hehehe..sorry ye Lynn kalau masa ko datang tu aku kelam kabut sket..kejap sudu takdelah, kejap itu takdelah, ini takdelah..kalau aku pakai catering takyah nak pening-pening kan:P by the way, nanti sms kat aku address rumah ko ya, aku nak kurierkan cekak musang rambut anak dara ko tu..Seb baik en suami perasan..kalau tak, aku takut anak-anak aku patahkan aje..huhuhuhu

 Herm, masa Lynn ada aku memang tak teringat langsung nak ambil gambar..bila balik baru teringat..herm..memang macam ni bila blogger bertemu blogger *bunyi cengkerik* Oklah, jom layan gambar yang sempat aku & Haziq ambik on that day..Sorry kalau gambar tak clear..al maklumler aku ni memang tak pandai nak ambil gambar yang fokus betul-betul..harus beli dslr ni *eceh*


ni suasana selepas Lynn dah balik..geng-geng opis aku ni

dari kiri Azan (biras aku), Jamal si pemalu kucing (adik ipar suami pada Azan) & Mokla (adik ipar bongsu)

Entah angin apa ntah Haziq tu pakai baju melayu pakai cap..rappers Malaya kot:P masa ni keluarga ipar aku dari Kuala Selangor datang..penuh 1 rumah;)
Ashraf bam-bam yang kena export ke nurseri..mama minta maaf sangat-sangat ya babab..bukan apa, kalau Ashraf ada aku tak boleh konsentrat buat kerja so senang hantar dia duduk di bawah jagaan pengasuh konpem tido cukup perut kenyang;)

masa ni geng-geng pengasuh taska datang..memang penuh satu rumah..tengoklah HUsna duduk ngan cikgu dia
kat atas tilam biru tu adalah pusat latihan baby..hahaha sebab ramai juga baby-baby yang datang..nampak tak blogger Farah tu?? make gapo tu?? rupa-rupanya haritu ada siri jejak kasihan lah plok..suami pada farah ni berjumpa dengan budak sekolah dia dulu yang merupakan isteri pada budak opis aku..Hai..kecik kan dunia ni??
masa ni penuh dengan tetamu..geng yang duduk tengah-tengah tu adalah kawan aku zaman matrikulasi kat Dungun dulu..adalah hampir 5~6 tahun tak jumpa..datang jauh dari Triang Pahang tu..hehehe takderlah..memang dia tinggal di Triang tapi kebetulan minggu tu dia mai berjalan-jalan carik pasal ke rumah adik dia di Bukit Naga so aku jemputlah semua sekali mari rumah aku *tu fasallah penuh rumah aku tu*
 Thanks ya McNor sudi datang & sorry kalau aku tak sempat nak layan mung..dahlah tak dan pun nak pegang baby mung..huhuhu..apolah aku ni;( takpolah..next time kalu mari Shah Alam ni, singgahlah lagi ya..

Pastu ada sore lagi member aku masa zaman matrik datang..pun terpaksa bawa diri sorang-sorang sebab aku takdan nak layan..my bad..herm..memang rasa ralat sangat..takpelah Nuar *macamlah dia baca blog aku* next time ya:P

ni pula bibik adik ipar aku yang memang terbaik ah!! memang rajin bab-bab mengukus laksam..habis dia terus top up..terbaik dari ladang..ada sape-sape nak pinjam??hahaha

yang bagusnya, walaupun masing-masing saling tak mengenali tapi boleh berbual mesra..boleh mengeratkan tali silaturrahim lagi..dok gitu??

Thanks ya Farah mari rumah kak ila..masuk ni dah 2 kali dia datang..first mari tengok baby Ashraf dulu..tengoklah Ashraf tu..nak ngorat kakak Maryam kali:P

gambar ni Haziq yang ambik..Husna tertidur tengah-tengah ruang tamu & Aishah (anak Jamal) tengah makan cawan plastik..tolong!! takde sape-sape perasan ko?? hahahaa

ni pula sepupu aku merangkap teman sepermainan aku untuk cari ikan sepilar di zaman hingusan dulu..datang pun dah petang & siap bawak awek tuuuuu..Kak Na, lepas ni buleh menantulah MokSu Peah kito:P Haziq memang kamceng ngan sepupu aku ni sebab masa en suami outstation ke Vietnam dulu aku selalu juga ajak dia tidur kat rumah buat teman aku anak-beranak

lewat petang jiran sebelah taman merangkap blogger Iswatie datang berkunjung..hehehe thanks ya Watie..sanggup singgah rumah aku..sorrylah kalau hujung-hujung tu makanan dah tak semengah..soto tu makan ngan kuah sejuk dah..takde sape nak tolong panaskan..

ada jugak orang nak dekat mung ya?? hahahaha *gelak jahat*

ni pula jiran sebelah rumah aku MR & Mrs Shanker..hak paling bestnya wife dia ni asal orang Kelantan..duduk pula kat Tumpat..memang orang kampung en suami ah;)

kembar lain tahun..comel kan?? adik & abang sedondon pakai baju jersi Kelate

Actually ada banyak lagi gambar tapi aku tak upload semua..ramai lagi yang tak masuk..Apa-apa pun, aku bersyukur sebab dapat jumpa ramai member-member lama & baru..walaupun aku tak terlayan, harap dimaafkan ya..janganlah serik datang rumah aku lagi..

Buat blogger Lynn & famili, abang Rahman (kontraktor rumah aku), Imah, Kuyah, Leney, Kak Shidah & famili, Yana, Kak Yati, MIT & famili, Kimi & Normah, Zubairi & Ani, Ija & suami, Farah & famili, McNor & adik-adik sefamili, Nuar, Shikin & famili, Kak Nora & famili, Cikgu-cikgu taska Haziq, Murni & famili, blogger Watie & famili, Mat Anih & awek, jiran-jiran aku (sorry tak dapat ajak jiran row belakang merangkap blogger kak Onie..harap next time leh jemput semua sekali..huhuhu) Ti & famili..dan tak lupa juga abang aku Abang Lan yang datang jauh dari Bera, abang ipar aku Abang SIr dari Kuala Selangor, biras aku Kak Rah yang datang jauh dari Kajang siap bawa ke Secret Recipe's Choc Fudge sebijik lagi, thanks sebab walaupun abang ipar aku outstation tapi sanggup datang bersama anak-anak ke rumah kami di Shah Alam ni, terima kasih juga pada adik ipar aku Jamal sekeluarga sebab jadi helper & runner aku..terpaksa ke Econsave & kedai biasa semata-mata nak cari sudu garfu..hahaha..pastu terima kasih juga buat abang ipar aku Abang Yie & famili & tak lupa juga adik-adik ipar aku Kak Zura & Mokla yang banyak membantu aku dalam memastikan makanan sentiasa ada..hanya Allah yang dapat balas jasa baik kalian..Buat teman-teman yang tak dapat menghadirkan diri..it's ok..mungkin lain waktu kita boleh berjumpa lagi..insha Allah..

Owh, tak lupa juga pada Kak Yus sekeluarga & Zaidi & famili yang datang bertandang keesokannya..terima kasih sebab sampai juga ke teratak kami..maklumlah kalau bukan time raya bila lagi nak berjumpa kan..hari biasa mesti akan sibuk bekerja;) Sorry juga sebab hidang mana yang ada sahaja..no more nasi kerabu no more laksam..SOLD OUT:p

Tahun depan tak nak buat dah:P

Oklah..nanti aku nak share tips-tips untuk menganjurkan majlis rumah terbuka sendirian berhad (maksudnya semua kita yang buat sendiri) tapi esok-esoklah ya..letih doh menaip ni:P

3 ulasan:

Tihara berkata...

wahh meriah nye open house..mesti sedap ns kerabu zaila..one of my fav food tu :)

littlehumblelynn berkata...

ZAILA

wah tq sbb menjemput..dlm x berapa nk sihat snggp jugak pg sbbnya nak kenal2..selalu bersembang secara maya..

ohh..nanti kita send message alamat rumah..x smpt nak wat lagik..baru naik keja nih hari ni

apapun ko mmg best !!

tq for the hospitality

betuller..nape leh lupa nak amik gambar..issh...

zailamohamad berkata...

Tiha, nasi kerabu biasa2 je..jomlah datang rumah..zaila buatkan;)

Lynn, aku malu nyah!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^