Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 3 Ogos 2009

Dah bagi 2 pon xcukup2 lagi..

Salam..hari ni Zaila mc..uhuk!!! uhuk!!! buat2 batuk;p
Ntah nape sindrom M datang..kebetolan rase xsedap badan sket..terus amik em see..hahahahaha..serious kalo hari I.S.N.I.N mesti mood M.A.L.A.S nak keje kan???Kalo ader sape2 yang ternanti2 hari Isnin & xsabar nak keje tu..Zaila memang tabik springlah kat dia***toink***toink***

So hari ni..bestnyer..bila bangun tido xyah nak sarung jersey (uniform office) pastu xyah nak berkejar2 siapkan pakain anak2, hubby & sidai kain segala...arghh..bestnyer kalo jadik surirumah sepenuh masa kan??? Bole bangun tido ikot suke, pastu bole fulltime blogging, bole tengok TV puas2, bole buat semua benda yang kita suka, pendek kate semua bole..Korang rase best x??? Pada yang memang fully housewife tu bagitau r pengalaman sket..leh kongsi2 ngan kami ni..

Speaking of housewife ni..bukan ape..hubby pernah suarakan kat Zaila suh Zaila berenti keje je tapi kena tunggu pas raya r pasai nak duit raya dari kompeni Dia kate baik Zaila dok umah jaga anak2 jer, masak ntok dia & handle rumah baru kami tu;) At first, memang best bila dok bayangkannya..Bolehlah Zaila surf internet sesuka hati, bolehlah Zaila jadik blogger tegar yolah tu bolehlah Zaila bangun tido suke2 hati, bolehlah Zaila buat suke2 hati..Tapi tu hanya sementara jer..pastu Zaila mesti rindu saat2 bekerja laks..saat2 dapat bonus insya allah tahun ni nak rembat henbeg idaman hati;) pastu kalo kita bekerja, at least nak beli barangan keperluan xyah susah2 mintak ngan hubby..paling best kalo p shopping ngan kengkawan masa time gaji..hihihihi..hubby xtahu kalo kita beli lipstik yang rega RM*** satu..hahahahaha..kalo p ngan dia, sure dah kena SOUND youuuuuu....xpon dia malas nak layan kita suh pilih cepat2 memang xbest pastu kalo Zaila keje at least dapat gak join aktiviti yang kompeni anjur contohnya staff trip, tahun ni dah selamat p Phuket, last 2 year Bali, Medan..next2 year xtahu p mane..
family day, tahun lepas kat Cherating, tahun depan xtahu kat ne lagi;) ader lawan bowling, badminton & banyak lagilah..paling best hari sabtu lepas Hari Dusun Solar Alert Sdn Bhd di mana kompeni tanam pokok2 buah2an kat dalam tanah kepunyaan kompeni (actually tempat simpan barang tapi ade tanah lebih so tanam buah2an).. ader snap gambar sket;-

Setiap department kena tanam lain2 jenis buah, department Zaila pokok jambu batu, hubbynyer department pokok mangga, then ade rambutan, cempedak & macam2 lagilah..durian xder noo pasal takut sampai ke tua xberbuah2;-)

Nilah director kami;- Tn Hj Ismail Salleh tengah tanak pokok rambutan

Siap ader tag lagi..glemer pokok rambutan ni tau

Acara yang ditunggu aderlah acara makan buah..macam2 buah2an tempatan ader..Durian 400kg, rambutan 100kg, dokong langsat 50kg, cempedak madu 50kg, manggis 100kg, mangga 50kg ngan pulut durian lagi, nasi lemak & bihun lagi..naseb baik haritu xramai yang datang so aper lagi berebotlah nak tapau buat balik umah..sampai ader yang cedera kena kulit durian..hahahahha..naseb baik mak xcedera nyah..haritu sempat jugaklah Zaila bawak balik 3 bijik durian ngan buah manggis ntok anak2 makan owh hubby terpaksa stay kat umah pasal kn jaga Haziq yang demam

Melalut cerita sal kompeni Zaila lah plak..ermm..tapi tulah..i'm stuck in da middle actually..to resign or to continue working here..adusss..kawan2, what say you???

3 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

eee nampak buah durian je, apa citanya yang oi

zailamohamad berkata...

Akak..Zaila dah tukar templates ni..harap2 dapatler baca ye kak noooo

jane_doe3328 berkata...

time anak² kecit ajer kot best dok umah. kang kalau dowang dah besar pi sekolah sumer...sure boring kita dok umah sengsorang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^