Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 10 September 2009

Dapat Bonus Tak??

salam semua

wah 10 hari lagi dah nak raya

sungguh cepat masa berlalu kan??

dalam masa 10 hari nak raya nilah


duit mengalir dengan lajunya


pada yang takder baju raya lagi


time nilah nak settlekan semua


Jalan TAR, Masjid India, Kompleks PKNS, SOGO sure akan dipenuhi ngan umat manusia


bermacam2 pilihan ada


sebut je nak apa


Baju Kurung, Baju Melayu, Kerongsang, Tudung, Butang Baju Melayu


SEMUANYA ada

pelbagai pilihan juadah & biskut raya di Jalan TAR



(pic credits to http://www.flickr.com/)

rambang mata nanti nak pilih yang mana satu


dalam masa 10 hari nilah nak settlekan segala hutang2

hutang biskut raya Zaila baru jer bayar tadi

hutang upah jahit langsir baru

hutang upah jahit baju

& macam2 lagi hutang

sebab tulah terasa duit ni mengalir macam air je

bukan macam air longkang

tapi macam air sungai yang deras mengalir itu

pic google

nak pula time ni ada banyak duit duit bonus, duit advance, duit gaji, duit niaga

asal nampak cantik di pandangan mata

semuanya NAK BELI

nafsu..

nafsu..

walaupon pada bulan Ramadhan yang mulia ini setan2 telah diikat

tapi kita seharusnya beringat agar mengawal nafsu kita

supaya tidak MEMBAZIR

nanti kita lak yang jadik setan itu;p

hahahahaha

SELAMAT BERSHOPPING ngan duit bonusRAYA SEMUA^_^


P/s : Semasa seronok bershopping, jangan lupa kejar 10 hari terakhir Ramadhan ini..banyakkan ibadat & tingkatkan amalan..moga Ramadhan kali ini diberkati oleh-NYA..Korang dah pernah ponteng terawih tak???

4 ulasan:

Diana (Mama Adam Mukhriz) berkata...

tak der bonus .. makanya sangap ..senyap jer ... hu..hu..hu... ;-(

honeylanz berkata...

Insya Allah akan dapat!! tp blom masuk lg..next week kut... tinggal duit biskut raya aja blom byr!! byg2 biskut pon blom nmpk nih ;)

zailamohamad berkata...

Akak, jangan sedih2..takper raya cara orang takder bonus pon kadang2 lagi bermakna dari raya orang yang dapat bonus

Jangan sedey2 tau..

zailamohamad berkata...

Has, zaila nyer duit raya dah masuk 2hb aritu..tulah..cepat ajer duit ngalir kan..sekarang ni dah hampir kopaks dah..huhuhuhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^