Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 6 November 2009

No Compromise for Mister Potato Fiesta 2009!!!

Owh, rasanya entry ini akan menjadi entry terpanjang abad ini with NO COMPROMISE at all!!
Pernah tak kawan2 merasa snek ubi kentang yang rasanya sungguh rangup sehingga bisa membuatkan perut & anak tekak kawan2 akan meminta2 lagi?? Zaila sudah biasa, pendek kata kalau sekali ngap, mesti nak ngap lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi sampai habis dan beli lagi..Herm..Kawan2 nak tahu ke apa benda tu??

Sudah tentulah Mister Potato NO COMPROMISE!! Nak tahu kenapa NO COMPROMISE?? Sebabnya Mister Potato HANYA menggunakan bahan2 yang segar & berkualiti tinggi yang di pilih dari ladang. Bermula dari proses pemilihan ubi kentang yang bermutu tinggi seperti Dakota Pearls & Hermes yang bebas daripada kuman, fungi & bahan kimia. Sehinggalah ke proses pemilihan rupa bentuk, kurang gula & high dry content merupakan perkara yang dititik beratkan dalam pemilihan ubi kentang ini..Memang betul2 NO COMPROMISE bagi ubi kentang yang tidak menepati piawaian ini..sungguh teliti kan???Owh favourite Zaila sudah tentulah Original flavour;)

Did you know that Mister Potato is having the #1 Contest at http://www.misterpotato.com.my/. Just check out their website to discover a series of secret steps on making of the NO COMPROMISE Mister Potato. You must register first and then you will entitle as a humble potato peeler in the Mister Potato's organization and you have a stumbled upon a series of secret steps to climb the corporate ladder and set to be the #1 Man in the Mister Potato Empire!! It consist of 8 stages of game where you must use your brain to identify the best potato to choose in the making of NO COMPROMISE Mister Potato..Now, you know how hard to produce the nicest, crunchiest and the best potato crisp in this whole world!!

Let's get started guys;)



First you must create an account by register first in this website..Easy rite??

And then click on the Start Button to begin your journey;P


Level 1 mengajar kita betapa cerewetnya telitinya proses pemilihan ubi kentang ini..Ayuh, latihkan tanganmu memetik ubi kentang dalam beberapa saat sahaja^_^

Dowh..i really hate this Mister NO COMPROMISE!! Muka macam hantu apa jer

Stage ni mak suka pasal biaserlah kaum ibu yang suka memasak mesti akan terer buat task ni..just potong ubi kentang yang diberikan kepada 14 keping..herm..kalau gunakan pisau yang tumpul agak susah jugalah;) sebab itulah dalam menyediakan Mister Potato NO COMPROMISE ini, mata pisau untuk memotong ubi kentang akan ditukar pada setiap masa yang telah ditetapkan bagi menjamin kualiti ubi kentang tersebut bagi menghasilkan snek yang rangup..krup krap krup krap^__^


Well, after you finish all the stages & answering questions given, you will be ask for some virtual tour in Mister Potato factory to know & learn on the making of the NO COMPROMISE Mister Potato..Hint is; make sure you remember everything that they told you because maybe they will ask you back about it..Malu wooo kalo tak dapat jawab;P

From the first process; fresh from distance farm
to strict selection
to clean, peel, sort & slice
in the making of the best chips
adding the flavour & ultimate test
lastly packaging & delivering the product
Now, you know it's not easy to produce the best chips in town;)

Zaila rasa stage last agak mencabar sedikit...Nak kena korek telinga & make sure menatap muka mat NO COMPROMISE ini dengan penuh teliti..Hint; sila sediakan pen & juga kertas ya!!!

Owh, selain darpada permainan, kita juga boleh memilih untuk meneroka Fun Camp di website tersebut..Kita boleh memilih wallpaper, screen saver & juga ring tones..bagus bukan??

Bila dah habis main tu, luangkanlah sedikit masa untuk membaca segala Terms & Conditions agar kita semua boleh menjadi orang #1 di dalam Empayar Mister Potato;)

Lastly, you have to upload your own picture dressed up as a Mister Potato..Well for me, i have choose that pic because at that time i'm wearing a big hat~~samer dah ngan Mister Potato tu cuma mine is pink colour;P and i just adding some misai & big nose same like Mister Potato..haaahaaahaaa..ada rupa tak?? Fred not because you have a chance to change your picture before the contest end this 29th November 2009 where the gallery page will be open for public voting until 5th December. During this period, rally your friends and family to vote for you as you’ll need all the votes you can get to attend the grand Mister Potato Fiesta of the year!!..

50 contestants with the most votes by the end of the voting period will be given a pair of invites to join the Mister Potato Fiesta 2009 where the best 10 contestants will be pitted against each other to be crowned the grand winner for the #1 Mister Potato Contest!

To add icing on the cake, Mister Potato is giving out an additional 50 pairs of invites along with a total of RM10,000 in cash prizes to Nuffnangers who wish to come and join the Mister Potato Fiesta 2009. All you have to do is;

1. Blog about the #1 Mister Potato Contest and title it ‘No Compromise for Mister Potato Fiesta 2009’.
2. Tell us why you do not compromise the quality in your potato chips.
3. Send an email to misterpotato@nuffnang.com with your Full Name, IC number, and permalink of your written post.

Easy right?? For more info please click here

The best 50 written blog posts will win the bloggers a pair of invites each to the Mister Potato Fiesta 2009 together with the 50 best contestants from the #1 Mister Potato Contest. The 3 most creative blog posts written (Pictures, music and videos will help!) will win the following prizes;

• Grand Prize – RM5,000
• 1st Runner Up – RM3,000
• 2nd Runner Up – RM2,000

Huh, that's a lot of money tuuuuu..so kawan2, jom cuba naseb^____^..Closing date for submission of blog post is by 11:59pm, 21 November 2009.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^