Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 5 April 2010

Mari Mengenal Negara ~ Turkmenistan~

Salam semua, sorrylah kalau agak lama menyepi..Zaila sekarang memang agak sibuk sampaikan nak update blog pun tak sempat. Sorry sangat-sangatlah ya!!

Actually hari ni husband akan ke Turkmenistan selama seminggu. Lagilah Zaila bertambah sibuk sebab nak kena handle askar-askar Zaila tu seorang diri. Tapi tak pelah, nak buat macamana kan, dah hubby pergi pon atas dasar kerja so sebagai isteri mithali kenalah memahami kan;)

Memandangkan Zaila pun tak tahu di mana letaknya negara Turkmenistan tu, marilah kita sama-sama mengenal negara tersebut bersama Cikgu Zaila..hehehehe padahal dah takde topik nak cerita kat blog

The Republic of Turkmenistan (Turkmen : Türkmenistan Respublikasy), also known as Turkmenia (Russia : Туркмения) is a country in Central Asia. Until 1991, it was a constituent republic of the Soviet Union, the Turkmen Soviet Socialist Republic (Turkmen SSR). It is bordered by Afghanistan to the southeast, Iran to the south and southwest, Uzbekistan to the east and northeast, Kazakhstan to the north and northwest and the Caspian Sea to the west. For full article, read here giler pemalas, main copy paste aje

peta negara Turkmenistan

Ok, ok ni ringkasan yang Zaila boleh buat;-

Nama negara : Turkmenistan
Agama Rasmi : Islam penting tu
Ekonomi : sumber dari gas asli, minyak & kapas
Bahasa : Turkmen, Russia

monument of president Saparmurat Niyazof

presidential palace in Turkmenistan

bendera Turkmenistan

Kipchak Mosque in Ashgabat

Turkmenistan dollar kot

Hopefully hubby selamat pergi & selamat pulang..Zaila macam biaserlah, nak kirim fridge magnet je;) Owh, hubby akan ke Bangkok dulu barulah transit ke Turkmenistan so bermakna Zaila boleh minta 2 jenis FM dari 2 negara yang berlainanlah nanti..Harap-harap hubby tak lupa!!! kalau lupa, tak nak kawan

16 ulasan:

fabulous.farah berkata...

huhuhu..semoga husband kak ila selamat pergi and selamat balik

Nurhayati berkata...

bestnya la kalau dapat ikut sama skali kan..
pasni kalau ada pegi lagi ikut tau jgn tak ikut hehe

N A N I E berkata...

Ai tak tahu gak negara ni kat mana..tapi cam negara Islam :)
Bestnyer kalau Zaila dapat ikut sama..:)

Ernie Khairina berkata...

hubby zaila buata pe kt sana?
tak join ke ? hehe

zailamohamad berkata...

Farah, thanks babe!! belum hubby pergi dah rasa sayu dahpon..huhuhuhu

zailamohamad berkata...

Yati, kalo ikotkan hati nak itot tapi sape nak sponsor..huwaaaaaaaaa;(

zailamohamad berkata...

Nanie, memang best kalau dapat mengikot sama tapi tulah..anak2 mana nak tinggalkan..huhuhuhu

Lady of Leisure berkata...

wah dah dapat dua FM dah tu zaila... hehehehe... thanks for the info bout negara ni... cantik kan masjid tu..

yatie chomeyl berkata...

hubby zaila gi wat gapo sano? yatie pong xpenoh dgr namo negaro ni..hehehe mujor zaila oyat

zailamohamad berkata...

Ernie, hubby ke sana atas urusan keje..huhuhuhu..kalau takde yg 2 orang ni nak je ikot tapi mesti tak boleh juga..hahahahaa

zailamohamad berkata...

Lady, hehehehe..sekali harung..tupon kalo husband zaila ingat..

zailamohamad berkata...

Yatie, dio g attend meeting..meme oghe dok berapo tahu sebab tu negara bekas soviet, kompeni tempat hubby keje supply barang kat situ

honeylanz berkata...

xpe...sesekali rindu-rinduan gitu nnt

zailamohamad berkata...

Has, dok jauhan rindu rinduan
dok dekat cakar cakaran;D

mohdandmeriam berkata...

salam zaila,,wow beruntungnya hasben zaila pergi sana ya...bertambahlah pengalaman nanti..

zailamohamad berkata...

Untie, alhamdulillah semoga rezeki husband makin bertambah..sebenarnya bagus juga untuk kerjaya husband kan..at least dia bleh kenal negara orang kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^