Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 23 Jun 2010

Craving for Salmon;)

Actually last week my husband went to Labuan again. But this time it is only a one night stay & because of that, i told him to buy me a fresh salmon fillet. Inspired by Eynda's blog, suddenly my mouth feels like to taste the tendency of it's meat. First time i ate Salmon is when we tried this Lemon Herb Salmon Steak in Vivo Bukit Tinggi. Refer this entry. I'm highly recommended this menu;)

So last week i goggled some best recipes about how to cook Salmon & many of them said that grilled is the best way *of course the easiest & healthiest way* & it just took few minutes just to prepare the menu;) So here goes my simple way in cooking Salmon & thanks to Eynda for sharing her easy peasy way too;)
first, took out Salmon's fillet from fridge. Put some salt, mixed herbs & black pepper onto Salmon & leave it for about two hours / more. After that, you can grilled those Salmon with EVOO (like Rachael Ray always said in her show) & grilled till the meat turns to brown or hangit-hangit sedikit;D like this:-
Actually at that time i didn't have other vegetables than baby carrot so i just fried it with onions & put some Knorr cukup rasa as an additive taste to this meal;) Owh by the way, i should use lemon instead of limau nipis..hehehe..

Can't wait to have another menu using Salmon's fillet. Maybe with an asparagus grilled with broccoli. Argh!! very healthy way to enjoy it indeed;)

Here is the benefits of Salmon that i copy & paste from this website (www.whfoods.com);-

Salmon is low in calories and saturated fat, yet high in protein, and a unique type of health-promoting fat, the omega-3 essential fatty acids. As their name implies, essential fatty acids are essential for human health but because they cannot be made by the body, they must be obtained from foods. Fish contain a type of essential fatty acid called the omega-3 fatty acids. Wild-caught cold water fish, like salmon, are higher in omega-3 fatty acids than warm water fish. In fact, the fat composition of salmon has recently been evaluated as superior not only because of its rich omega-3 content, but also because of its great ratio of omega-3s to omega-6s and its health-supportive balance of saturated, monounsaturated, and polyunsaturated fats. Each of these features in the fat composition of salmon helps reduce risk of unwanted inflammation and help maintain the integrity of our immune and circulatory systems. In addition to being an excellent source of omega-3s, salmon are an excellent source of selenium, a very good source of protein, niacin and vitamin B12, and a good source of phosphorus, magnesium and vitamin B6.

for more info, u can continue read in here.

updated!! presenting another menu of Salmon. This time i just steamed some veges like broccoli, baby carrot & asparagus with a little bit of salt. But still can't find lemon in Econsave;D
what a healthy lifestyle;D

12 ulasan:

fabulous.farah berkata...

menggoda..bagus budak2 makan salmon ni..kat labuan murah ke kak? berape rm/kg?

yatie sawanila berkata...

i pun suka salmon gaks

mohdandmeriam berkata...

salam zaila..auntie suka sangat ikan salmon..mujur dapat makan masa pi london dulu..sana sangat murah..kalau disini sangatlah mahal..
dikb tak ada langsung dijual..agaknya orang sini tak pandai makan kut..

zailamohamad berkata...

farah, kalu makanan laut memang murah2, kalu xsilap husband akak beli 4 keping harga RM30, lebih kurang sekilo r

zailamohamad berkata...

yatie, a'a sedap kan;)

zailamohamad berkata...

salam untie, a'a kalu di KB meme jarang ada ikan salmon ni..maklumlah ike ni mace hanyir juga kan, ada setengah orang macam xleh terima..tapi nak sedap kena makan dengan lemon kan??

Lady of Leisure berkata...

lady suka sangat salmon.. sedap sangat rasa lemak2 macam terubuk..

Wan berkata...

kitorg makan ikan salmon ngan budu, pon sodap! :D mmg rasa dia hanyir lain macam skit,dulu cam takbrapa boleh telan,tp lama2 makan ok lar.. dah takde ikan lain kan..hehehe tp ikan keli bakar lagi sedap kot? :D

zailamohamad berkata...

Lady, a'a..espicially bila bakar kan..sebut terubuk, bestnya kalau dapat makan terubuk bakar;)

zailamohamad berkata...

Wan, samerlah kita..haritu i goreng ikan salmon tu then hidang dengan budu, laki i yang xmakan budu pon sampai bertambah2 nasinya;)

mJ berkata...

byk2 ikan kannnn...ikan salmon laaaa yg saya tak blh makannnnn...mmg jakun sungguh! rugi besorrrrrr...

zailamohamad berkata...

mJ, awat xleh makan plak??
hanyir ka??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^