Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 12 September 2012

Dapatkan Pakej Bijak Untuk Anak-Anak Yang Sedang Membesar


Assalamu'alaikum semua,

Buat ibubapa yang anak-anak mereka sedang menghadapi UPSR pasti berdebar-debar kan..Aku faham..sebab bila anak aku yang baru nak masuk darjah satu ambil ujian kelayakan pon aku dah rasa tak senang duduk, apatah lagi kalau anak sedang menghadapi exam yang boleh dikatakan besar juga dalam hidup anak-anak kita sebab selepas ini akan mencorakkan ke mana haluan sekolah menengah anak-anak nanti.

Buat ibubapa semua, rasanya masih belum terlambat lagi untuk memperkenalkan PAKEJ BIJAK yang terdiri dari makanan sunnah amalan Nabi junjungan kita SAW untuk diberikan kepada anak-anak. Sebagai ibubapa, kita semestinya mahu memberikan yang terbaik untuk anak-anak bukan? Selain dari memberikan pendidikan yang terbaik, tusyen yang terbaik, makanan juga haruslah yang terbaik untuk anak-anak supaya senang untuk menerima pembelajaran yang diajar untuk mereka.

PAKEJ BIJAK terdiri daripada :
- Air zam zam
- Jus Kismis As-Syifa
- Ekstrak Jus Delima Ya Mal Alsham
- Kurma Badam
- Kurma Gajus

Harga : RM123 (Semenanjung Malaysia) RM143 (Sabah & Sarawak)

Sedikit info tentang kebaikan kismis yang ibubapa patut tahu (sumber Kosmo! Online)

Dalam Islam, kismis sudah lama disaran untuk pemakanan kanak-kanak kerana ia adalah makanan tambahan yang mampu merangsang minda dalam melahirkan generasi genius.

Menyedari kebaikan kismis dan kemampuannya menjadi snek dalam makanan kanak-kanak, masyarakat Barat turut mula mengambilnya dalam diet mereka.

Penelitian Christine D.Wu dari Universiti Illinois, Chicago, Amerika Syarikat mendapati kismis mengandungi antioksidan yang dapat melawan bakteria penyebab kerosakan gigi dan gusi.

Antara antioksidan itu adalah asid oleanolic, oleanolic aldehyde, betulin, asid betulin dan 5-(hydroxymethyl)-2-furfural.

Asid oleanolic mampu menghambat pertumbuhan dua spesies bakteria penghuni mulut iaitu streptoccus mutan, penyebab plak dan kerosakan gigi serta porphyromonas gingivalis, penyebab penyakit periodontal.

Sementara itu, pakar pemakanan dari sebuah hospital swasta, Tan Yen Sing, berkata, kajian juga mendapati kismis yang kaya dengan potassium dan rendah dalam sodium membantu mengurangkan tekanan darah tinggi.

"Malah, khasiat daripada kismis juga boleh mengurangkan risiko strok dan melemahkan perkembangan penyakit-penyakit organ dalam badan.

Selain itu juga, kismis mengandungi fiber dan asid tartaric. Ia juga baik untuk kesihatan tulang dalam badan anda.

Katanya, kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan, serat, antioksidan, vitamin dan kalium yang merupakan nutrien penting untuk badan.

Jangan lupa dapatkan PAKEJ BIJAK sekarang. Penghantaran terus ke pintu rumah anda!

Email : zailamohamad@yahoo.com (Tajuk PAKEJ BIJAK)
Phone No : 012-3228651 (sms/whatsapp/viber)

Dapatkan pelbagai makanan sunnah di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

2 ulasan:

maya amir berkata...

hai tokey ..heheheh..aku tgh ushar yg party solution ni tau..hehehe

zailamohamad berkata...

Maya,

sila..sila..lama dah tak berupdate blog aku tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^