Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 2 Oktober 2009

Sehari Sebelum Raya

Ini cerita basi pasal berlaku sebelum raya lagi
tapi maklumlah kat kampung broadband lembab macam siput sedut
so simpankan aje
dah dua minggu beraya baru teringat nak cerita
so layankan aje ya;)
hari terakhir Ramadhan Zaila ada di rumah mertua
kami ramai2 masak juadah untuk berbuka
tapi kali ni berbeza sedikit pasal semua juadah disediakan oleh warga lelaki
warga perempuan sengih je hanya setakat tolong tengok sahaja
bagus kan??
Menu kami haritu adalah;-
Nasi beriani (colour pink..haha)
Kerutup Daging
Dalca daging**errr betol tak ejaan ni??
acar timun
solok lada**by request
sup tulang
serious menu yang bercampur aduk
tapi dek nak memenuhi nafsu hari last puasa
semuanya berjaya ditelan
ermm..nyam..nyam..

juadah terakhir Ramadhan 2009

ini adalah pulut dengan kacang yang bakal diisi dalam ketupat palas

nilah rupa ketupat palas tu
Zaila sampai sudah tak lepas anyam ketupat palas
hai anyam ketupat nasi pon FAILED juga
seb baik MIL sayang juga;p

Hubby tu khusyuk sangat anyam ketupat;)

nilah chef de mission petang itu
abang sulung hubby Zaila
Abang Zul memang dah biasa masak2 ni
baru je pulang dari rantauan orang
setahun Abang Zul ada kat Mauritania
bila dok jauh ni, automatik jadik pandai masak kan, tol tak??
tengoklah
masak pon pakai dapur kayu
tu yang sedap tu;)

sebelum berbuka
pagi hari terakhir Ramadhan
kami sempat ke Pengkalan Kubur
biaserlah, tempat persinggahan kami setiap kali balik Kelantan
seawal 9.30 pagi lagi kami dah ada
excited sungguh
misi kami
carik baju raya ntok si kenit & sang suami
Alhamdulillah ada
walaupon tak sama color tapi masih dikira sedondon

Ameera baru belajar berjalan..suka betol dia;)

Haziq kalo singgah sini mesti nak main benda alah ni

dapat main tiup2 belon..ok r..seretlah kemana pon..ngikot aje;)

Lastly
thanks bang pasal sanggup sponsor baju raya mama
hihihihihihi
^_^

P/s : Hari terakhir Ramadhan kawan2 buat apa ya??

4 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

serius tak penah tgk nasi color pink.. hehehe.. tapi cute pulak.. peminat barbie mesti suka makan nasi ni ehhehe...
:D

puan.farah. berkata...

hai..salam kenal..

saya link ye

zailamohamad berkata...

Lady, hahaha..zaila pon tak ingat macamana boleh tercolor pink tapi rasanya sebab tak cukup bahan kot;p

puan.farah, hai..salam kenal..

honeylanz berkata...

hr last ramadhan kami pg 2 bazaar ramadhan.. semata2 cari "tepung gomok"..sedap sungguh. mlm raya la kuar cr songkok mr.hb kt kuala berang!sempattt aja..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^