Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 5 Januari 2010

Home Made Kenny Rogers

Actually my husband love to eat roasted chickens but he was so stingy jangan marah ye bang to treat us in Kenny Rogers or any Western Restaurant but thank you on him because of that we can save our $$ & definitely will use in a good way~~ahaks~~

So i just made my own version of roasted chicken & the result quite impressive & same like Kenny Roger's version (this is what my hubby & SIL told me lah)

What you need is;-

- one chicken (you can use the whole chicken or just cut it into several pieces)
- oyster sauce
- BBQ sauce (im using Kimballs)
- Mixed herbs like oregano, rosemary, thyme & etc
- Paprika
- Sweet soya bean sauce
- garlics

You just mixed all the ingredients and leave it all night, then put up in your oven & roast for about 60 minutes at 200 degree celcius (but do monitor it always if you don't wanna it turns hangus)

The result is;- taaadaaaaaaaa





























Well, the look was super ugly but mind the taste..PERFECT for us;) i only enjoy eating it with chilli sauce & below are my dinner for tonigh (share with hubby of course!!)

fried tofu with broccoli

15 ulasan:

*gorjesmum* berkata...

pandai zaila masak..nanti i try resepi ni k :)

zarin berkata...

i pun suka mkn mcm ni :)

honeylanz berkata...

sedapppnye...bila nak ajak has dtg rmh ni...hehhe

N A N I E berkata...

Zaila memang pandai masak..suka sangat..:) Ayam pun nampak sedap :)

zailamohamad berkata...

Gorjesmum, cubalah!! senang sangat;-)

Zarin, a'a selalu nampak you post roasted chicken dalam blog u kan

Has, tunggu house warming dulu..ntah bilalah tu ya;)

Nanie, takderlah pandai sangat tapi suka masak!!

fabulous.farah berkata...

wow! (air liur meleleh)

maya amir berkata...

abislaa kenny rogers tutup kedai:)

zailamohamad berkata...

farah, sila lap air liur tu;p

maya, isy takderlah sampai nak take over KR tu..hihihi

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

menggiurkan leh beat KR ni :)

Wan berkata...

nampak sedap!! btw masa roast tuh kena tutup ngan foil tak? ke roast camtu jer ( i mean terdedah)?

zailamohamad berkata...

elissmie, mana ada..biaser2 aje..

Wan, hari tu zaila xtutup dengan foil, rase macam tak masak aje kalau balut semua ngan foil..hahahaa

Lady of Leisure berkata...

menu zaila sangat sedap dan sihat... lady sangat suka tofu lembut tu sedap kan..
ratah2 pun best sayur tu..

phatgurl berkata...

wow sedapnyeee... rajin tol masak... huhuhu

phatgurl berkata...

by the way kak... saye dah add link kat my blog. nanti check-it out yer ;-)

zailamohamad berkata...

Lady, betul tu..tofu ni kalau goreng ngan cendawan shitake pon sedap!!

phatgurl, akak memeang suka masak tapi yang simple2 aje, by the way thanks for add akak ya!! rajin2lah jenguk akak di sini;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^