Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 7 Mei 2009

Phuket-Day 3

Salam guys, yap..another story of Phuket..i know some of u dah naik muaks but it's better for me to continue my story because i hope that i can share some info bout nice place in Phuket..today already one week since i come back from there..gosh..sekejapnyer masa berlalu..

Hari ketiga, me & hubby kuar breakfast dari hotel awal2 pagi coz we r going to visit Patong beach..sajer nak g terjah pantai coz since datang sini xpernah dapat lihat pemandangan pantai Patong secara real..so sebelum acara lain bermula, baik kami g jenguk2 dulu..so layan jer aktiviti hari ni..
Patong Beach

Sempat lagi bergaya ngan motor polis pantai;)

Deretan kerusi kat tepian pantai ni kn bayar TB100 kalo nak berjemur..siot jek..

Public transport called Tuk-Tuk (teksi)
please don't pronounce it Tud-Tud as da meaning is ladyboy..muahahahha

Another Tuk-Tuk..sayang xberpeluang naik Tuk-Tuk

Gatal nak menulis kat pantai..

the view

Romantikc couple??kena paksa tue;p

Then, we r heading to Phuket Shooting Range..kat sini ada macam2 perkara yang korang leh buat contohnya menembak (guna pistol betol), naik gajah, go-kart & ape ntah..

Depan Phuket Shooting Range

Ni signboard kat tepi jalan kalo nak masuk kat tempat tu

Kesian tengok anak gajah ni

Kat sini depan show room jual barangan kraftangan Thai..mahal siot..baik beli kat night market kat Patong jer..leh tawar menawar;)

Then, kitorang singgah kat satu tempat..alaaa..luper dah nama dia..kat sini sight seeing jer..boleh nampak pulau2 yang sangatlah cantik & menarik..harus buat kami teruja=)

Actually nak amik gambar kincir angin tapi biaserlah, pakai kamera enset cap ayam ni..so xnampak..korang pon buat2 nampaklah yer..

Cuba carik mana aku??

Cantik

Then balik tu singgah pulak kat kilang buat gajus / cashew nut..kat sini ada macam2 perisa gajus; ada perisa coklat, bawang putih, kari, salted & macam2 lagi produk lain..xtahan babi salai pon ada..nak muntah haku;0

Tengoklah buah2 gajus itu..alangkah malangnyer sebab itu adalah replika semata=)

Tuan tanah mesti borong sesuatu jugak..

Agak2 kalo gadai buah gajus ni laku x??

I'm highly recommended this place for you to visit because in here, they will give us chance to try all their products..nak2 time tu kitorang lapar, naik terbeliak bijik mata sale's person diorang sebab masing2 makan xingat dunia..hahahahah..pasni confirm nama Solar Alert di haramkan dari menziarahi kilang ini;)

i guess that's all kot..malam itu kami ada dinner bersama BOD & after that went to night market at Bangla Road..no wonderlah this place being called Bangla road coz it's got so many bangla guy here as a sale's person / owner of the shop..maner2 mesti ada bangla kan??tapi yang bestnyer bangla ni cakap siam..hihihihihi..tapi malam tu aku xsempat nak habiskan duit laki aku sebab hujan turun renyai2 & kedai mula tutup..akhirnya balik dalam keadaan kecewa & terus tido sebab esok nak bangun awal pagi ntok berangkat meninggalkan bumi Phuket..huhuhuhu..

Here are some of the things that i rembats in Phuket;

Selipar anak gajah (only TB100 = RM10), kain dia lembut sangat;)

Dress for me;0 harga TB470 = RM47..murah!! murah!!

This one is for Ameera (TB150 = RM15)

Some T-shirts from first shop that we visit..sehelai baru TB150 = RM15, kalo beli more than 10 dapat free 1..kain dia pon bermutu tinggi so puas hati=)

Sajer pilih corak yang sama..kalo korang g kedai tu boleh beli ntok satu kampung korang;)

Then ader lagi few things that i bought there..seriously barang kat sana murah & high quality kalo nak dibandingkan ngan barang kat sini so aper lagi..kumpul duit r..tapi kalo kat Thailand, the best place to shop would be Hadnyai..Phuket is the tourism island so the price is a bit expensive compared to Hadnyai..but for me no worries coz i can visit Thailand anytime (kalo xder kejadian bom mengebom r) becoz my husband's place is Tumpat which is near to sungai golok..just cross the river to go to siam..hahaahah..kat sana pon banyak LV yang imitate punyer..hihihihi..xdapat beli yang ori bergaya ngan yang tiruan pon boleh..boleh ker??

Hopefully that i will get the chance to visit this place again..Alhamdulillah di atas segala nikmat yang ALLAH bagi..

2 ulasan:

ami berkata...

bestnye phuket!bile ntah nak sampai huhu.k ila dok try kecek siam ko?hubby oghe tumpat,kot2 die bleh kecek siam ko sket2 hehe.ami sokmo gok gi rantau panjang,pengkalan kubor jauh sket dari rumoh

zailamohamad berkata...

Ami, kak ila rekemen g huneymuun situ..besh besh..environment samo jah nga Klate, make Halal pon senang & murah..wOOOOohooo..
Kalu balik Klate, jangan lupa singgah umah K.ila;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^