Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 3 November 2009

~~Sneak Peak~~

Adoiii...macam movie pula!! Pssstttt..korang nak tengok tak rumah baru Zaila tak?? Sila skroll ke bawah!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Eh silap!! Ini gambar Econsave;P

Jangenler marah..gurau je..
ni haaaaaaaa kat bawah ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Owh tapi ini hanyalah gambar tepi (siap ada nama ejen hartanah lagi tuu)
Buruk kan??
Alhamdulillah, ini yang kami mampu buat masa sekarang
setelah menyewa hampir 3 tahun
kami tak sabar memutuskan untuk membeli rumah sendiri
kenapa ianya bukan rumah baru??
entahlah, mungkin kami ni jenis gelojoh tak sabar kot
lagipon ini yang mampu dengan tahap kewangan kami
bukan tak nak beli rumah baru
tapi kami tak larat nak tunggu lagi
biarlah kami tinggal di sini dulu
ada rezeki lebih kami beli rumah lain lagi^_^

Nak tengok gambar depan pula??
haish..maluuuulaaahhh!!
tapi takpe
tengok ni dulu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi yang ni bukan gambar rumah Zaila
cuma design lebih kurang macam ni
kecik je rumahnya
owh sebelah rumah Zaila ada house for sale
ada sesiapa yang berminat nak berjiran dengan Zaila tak??
bolehlah call ejen tu tanya
takpun sms kat Zaila & nanti Zaila forwardkan nombor ejen tersebut
harga yang ditawarkan adalah RM230k (negotiable)
hermm..rumah Zaila beli ni murah sket dari harga tersebut
rumah pula sudah lengkap dengan kitchen cabinet, air-cond, water heater, fan, lightings,
complete with grill & depan rumah pon dah siap ditileskan
Alhamdulillah rezeki kami
Actually masa nak beli tu, ada seorang lagi buyer yang sudah berminat
tapi nasib baiklah kami sempat memotong Q membeli rumah tersebut
harap2 rumah ini akan menjadi aset yang paling bernilai buat kami & anak2
hubby kami suka sebab rumah ni dekat ngan sekolah
dekat ngan pasaraya (Econsave, Carrefour, Jusco Bukit Tinggi)
dekat ngan highway KESAS
dekat ngan hospital (HTAR Klang & Columbia Asia)
dekat ngan restoran fast food (McD, Secret Recipe's, Pizza Hut, Domino's, Pizza Vs Satay & many more)
dekat ngan bank (Maybank, Hong Leong & EON Bank)
Owh maksud dekat bagi Zaila bukanlah betul2 depan rumah Zaila (kecuali Econsave)
maksud dekat tu hanya beberapa minit (10~15 minit dari rumah)
kalau jauh pula seperti dari rumah Zaila ke MidValley
kalau jauh lagi, seperti dari rumah Zaila ke KLCC
kalau betul2 jauh pula, dari rumah Zaila ke rumah mak Zaila di Kelantan
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
yang tu memang jauh;)
Nampaknya Zaila dah makin melalut ngan cerita yang mungkin membuatkan kawan2 boh-san
hermm
Insya Allah dalam penghujung tahun ini Zaila dapat menjejakkan kaki ke rumah baru
doakan segalanya akan berjalan dengan lancar ya
thanks!!!





7 ulasan:

Diana (Mama Adam Mukhriz) berkata...

wah tercapai hajat .. cantikkk rumah zaila ;-)

CT NORAMIZA berkata...

alhamdulillah, dah ada rumah sendiri senangkan, zaila kira oklah 3 thn je menyewa, akak cukup2 5 thn menyewa, baru pindah umah sendiri :)

ME berkata...

Waaa .. suda nak masuk rumah baru. Me dulupun menyewa 4 years lepas tu masuk rumah baru till now.

zailamohamad berkata...

Kak Diana & Kak CT, rumah kami biaser2 je..cukuplah ngan poket kami yang tak berapa nak besar ni;P

Ami berkata...

congrats k.ila!biasa tak biasa,janji rumah sendiri dah kan?landed plak tue,cantekk.

Lady of Leisure berkata...

wah home sweet home...
tak lama lagi zaila nak masuk rumah baru dah...
mesti tgh berkobar cari idea hias rumah kan...
:)

zailamohamad berkata...

ME, insya allah hujung tahun ini..doakan moga segalanya selamat;)

Ami, tulah kan..bersyukur pada yang ada;)

Lady, semangat tapi bila dah tunggu lama sangat jadi macam tak semangatlah pula;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^