Wednesday, January 7, 2015

Tempah Victoria Sandwich Cake Untuk Majlis Pernikahan / Pertunangan

Assalamualaikum,

Maaf andai entri ini bakal membuatkan mulut uols semua berair mulut. Sebenarnya entri ini bertujuan untuk mempromosikan bisnes teman satu Akademi Bekerja Di Rumah iaitu Puan Aishah yang ada menerima tempahan pelbagai jenis kek dan congo bars sesuai dengan majlis yang uols adakan.

Tempoh hari sempena cuti hari krismas, keluarga abang kedua belah en suami ada buat majlis kecil-kecilan sempena menyambut menantu sulung mereka. Majlis kahwin insya Allah akan dilakukan pada bulan Ogos nanti, yang ini hanya majlis akad nikah sahaja. Alhamdulillah sekali lafaz sahaja anak buah aku sudah menjadi isteri orang. Jadinya untuk majlis ini aku ada lah tempah kek Victoria Sandwich ni dengan kak Aishah. Selalu tengok dia dok letak gambar di facebook sahaja, nak buat tak reti jadi mari kita tempah sahaja :)


Komen aku : sedap! Sekali ngap sahaja. Pertama kali aku makan kek Victoria Sandwich ni, sebelum ini hanya melihat sahaja gambar-gambar kek ini di Instagram. Best kan kalau pandai membuat kek. Hohoho~


Selain dari kek Victoria Sandwich, kak Aishah bagi juga Congo bars. Sedap sedap :)


Bagi mereka yang ingin mengadakan majlis pertunangan ke perkahwinan ke harijadi ke atau apa-apa sahaja majlis kesyukuran, bolehlah buat tempahan dengan kak Aishah, selain dari kek Victoria Sandwich ni, kak Aishah ada juga terima tempahan kek red velvet, carrot cake, chocolate cake & macam-macam lagi. Harga pun standard home-made (buatan rumah penuh kasih sayang) dan jangan nak bandingkan dengan kedai kek Secret Recipe pula yang dibuat entah berapa hari dah kemudian simpan dalam freezer :P


Tahun lepas (2014) 3 kali kami laki bini naik pelamin. Nasib baik adik bongsu aku kahwin takde pelamin, kalau tak pecah rekod en suami 4 kali bersanding atas pelamin ;) Tahniah buat anak saudaraku Huda di atas pernikahan dengan Abu Huzaifah. Semoga ikatan perkahwinan yang dibina ini kekal hingga ke syurga. Kalau nak tahu perkahwinan ini sebenarnya aturan keluarga kedua-dua belah pihak, bagus kan? Bercinta selepas berkahwin, moga bertambah berkat dan cepat-cepatlah timang anak. Nampak gaya macam kakak iparku sudah tak sabar nak timang cucu tu ;P

Oklah, pada yang berminat untuk menempah kek, boleh hubungi di sini :

Nama : Kak Aishah
Blog : Tips Resepi Mudah Untuk Surirumah
No telefon (WA sahaja) : 013-383 7768

Iklan sekejap : Bagi mereka yang ingin mengiklankan produk di dalam blog aku boleh email ke zailamohamad@yahoo.com atau WA ke 012-970 6828 untuk pertanyaan harga. Insya Allah, aku akan letakkan link iklan selama tempoh yang ditetapkan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015