Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 29 Julai 2010

Bunga Hiasan Pemanis Ruang

Kediaman yang tidak dihiasi dengan bunga ibarat rumah yang tidak berseri kan. Tak kisahlah bunga tiruan mahupon bunga segar, kehadiran mereka begitu menghidupkan suasana sesuatu ruang. Percaya atau tidak, dalam toilet pon kalau diletakkan hiasan bunga yang sedang mekar berkembang pasti akan menimbulkan impak yang segar & sejuk mata memandang;)

Selalunya bunga hiasan akan diletakkan di atas meja kopi mahupon meja konsol / makan. Tahap kebesaran bunga pula bergantung pada citarasa masing-masing. Ada orang suka bunga yang besar (termasuk pasu yang besar), ada orang suka bunga yang sederhana besar & ada juga mereka yang suka bunga hiasan yang kecil & comel sahaja;)

Berikut adalah beberapa contoh bunga hiasan yang boleh menyerikan ruang kediaman anda;-

white roses;- my all time fav flower;)

combination with white lily

white lilac
pink tulips, isn't that gorgeous for your living room??
this one i bought it from Romantika (RM22), love it!!
i place it on my cabinet, black & white ~ what a perfect combination;)
lastly, kotak tisu pon kena sama dengan tema..ahakss!!

7 ulasan:

che'puan Idot berkata...

raya buat open house dehh??
leh jamu mata dan mulut juga..

honeylanz berkata...

wah... ni dah start make up rmh urk raya ke? Has suka sgt Tulips...classic n unique

fabulous.farah berkata...

white roses meme comei..tapi farah malah nak letok2 bungo bagai ni..huhu..rumoh berabuk sokmo. kekgi kerja lap bungo jah.haha

zailamohamad berkata...

CPI, insya allah kalu ada rezeki..menu tahun ni adalah nasi kerabu sebab mendapat permintaan tinggi dr para tetamu..hehehe

zailamohamad berkata...

Has, takderlah..Zaila memang dah target nak letak bunga2 kat rumah, rasa macam berseri aje rumah bila ada kehadiran mek bunga ni;D

zailamohamad berkata...

farah, kalu ikotkan rumah kak ila nipon bahaya juga nak letok bunga2 sebab ada 2 orang makhluk perosak yang sangat comel, tapi so far alhamdulillah, masih elok berada di tempatnya..pahtu habuk ni meme xleh lari so nak kena rajin bersihkan r;D

Bunga Hiasan berkata...

Cantik pokok bunga ni. walaupun artificial, tp segar sama mcm bunga segar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^