Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 15 Februari 2009

Welcome back honey..

Hari ni hubby balik..hurey..agak sengsara jugakler nak tunggu ketibaan orang yang tersayang..dahler satu msg pon dier xkasik..herm..dalam hati mungkin dier nak bg surpries kot..so just keep pretending like i'm not excited in waiting for him..

Tick tock tick tock..time goes by..tengok2 dah 2.45pm..usually hubby dah sampai kalo naik flight kol 12 tapi still got no news from him..try to call him but error..dalam hati tuhan jer tahu..layan anak2 lagi..buat macam nak dapat surprise dari dier;p then tengok jam lagi..it's already 3pm..try call lagi..nasib baik dapat..he just arrive at KLIA becoz of flight delay..tengah beli KFC katernyer..fuhh..lega..

After one hour, a black limo stopped in front of my house.."Haziq, papa balik"..YeEEEeAAAaayyy!!! cried my boy..he looks so excited and happy to saw his papa..huhuhu..terus luper kat mama ni=(
after a short scenes of "Jejak Kasih", we all makan2 lu then baru sesi buka hadiah..suker bangat sebab dapat banyak gak hadiah from hubby..thanks dear..walaupon barang yang biaser2 jer..it means a lot to me!!

Ni ada few of pics taken bout things that he bought;

These are Vietnamese long wallet; he bought two just for 90,000.00 dong (lebih kurang dalam RM18.00) Murah kan??rugi xorder banyak2;p


This one is mine..i prefer the dark ones!!


Close up..the sulam is hand made tuh..really2 nice..sulam dier tu ada both sides of the wallet ya..


This one is "telekong semayang"..harga dalam USD10 kalo convert lebey kurang RM35..still murah coz i bought kat kelantan pon dalam RM45, tupon design yang biaser2 jer..Actually hubby cakap, banyak pakaian macam jubah, baju kurung, blouse and many2 morelah yang dijual di Malaysia originated from here..mungkin sebab kos pembuatan kat saner still murah kot..


Close up..actually bunga dier timbul..sangat2lah canteqsSSss..

This one baju kurung moden; baju dari kain organza, kat leher ngan tangan dihiasi batu2 permata (tiruan jer)..macam tahu2 jer laki aku ni yang bini dier suka yang bling bling;p then kain dier ala2 kain songket..harga dalam USD17 so which mean dalam RM60, kalo kat sini mau dalam RM100++ gak..so guys, better shopping in Vietnamlah kan??


This one laks is baju kurung..can u see sulaman manik around da neck tu..tersangat2lah sarat ngan manik..kat dua2 tangan pon ada..Harga dalam USD14=RM50..tapi dapat tawar USD13..hihihi..pandai jugak hubby tawar menawar ya..

Hubby bawak balik awek Vietnam..hihihi..this one perhiasan handset tu..he bought a few gaks, as a souvenirs for his friends.

Cun taks?? it is hand made..aku rase ia diperbuat dari tanah liat..

These just few from several things that he bought..yang lain2 tu xpayahlah tunjuk..kang korang ingat aku nak show off laks;p xderlah..gurau jer..yang aku nak highlightkan kat sini ialah betapa murahnyer barang2 kat saner..Hubby beli semua ni kat satu tempat yang dinamakan "Ben Thanh Ward", lebih kurang macam Petaling Street r..Lucky for him, masa dier dok jalan sorang2 tu, he met with Malaysian people who come for a shopping there so he just follow that group..dapatlah harga murah sket..Ader satu couple tu habis dalam RM13k++ beli barang2..tapi biaser r businessman tu..siap belanja hubby makan lagi;p

Betol2 jeles ngan hubby..aku rasa kalolah aku dapat g, mesti aku akan jadi "gila sorang sorang" pinjam ayat kak nora;p sebab tengok barang2 kat sana murah n canteqs2 blaka..kualiti tu xtahu r lagi tapi i guess berbaloilah ngan harga dier kan??nak yang high kualiti buat sendiri r babes!! Next time, kalo hubby ditugaskan ke Vietnam, surely aku nak ikot..xkisahlah anak hantar nursery ker..aku nak hikut jugaksSSss..hihihi..terok r mama Haziq ni;p

Oklah guys, esok kerja..malasnyer nak g keje, nak berhadapan ngan tUUUuuut sialan tu..tapi nak wat macamana..redho jerlah..hoping that i will pass my PTD's interview soon..amiiNNnn..

6 ulasan:

Ninie berkata...

cantiklaa baju kurung manik2 tu...btw best of luck in ur interview yaa..esok monday blues!huahhhh

zailamohamad berkata...

Thanks ninie..at first macam xsuka ngan baju tu tapi since dah da orang puji, i guess canteqslah tu;p

Mrs LVoe berkata...

all the best babe. nice la baju kurg tu. i like the sulaman kt telekung tu.. mmg cheap kan.

zailamohamad berkata...

Thanks sha..memanglah murah..n kemas buatannyer..

cik lawa berkata...

my dad says PTD neh kira macam Brahmin of the civil service..

Bila dah tergolong dalam kelompok Brahmana jangan lak tak mau campur kami-kami drp golongan Vaishya neh.

cian kitorang -.-/

zaila berkata...

Maner ader ciklawa..my only reason to become PTD is i wanna be a good example to my 2 kids..so i have to show em nice manner or else my child will have a bad impression of me..so not all of PTD's will like Brahmin..k..promise=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^