Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 6 September 2009

Cuti Yang Habiskan Fulus

Assalamualaikum semua
well cuti 3 hari pergi mana??
i bet ramai yang akan pulang ke kampung halaman
mungkin ramai juga yang ambil kesempatan untuk shopping raya
Zaila pula cuti 3 hari ini cukup
MENGHABISKAN DUIT
mana taknya
setiap hari pasti ada jer aktiviti menderma yang kami lakukan
SALE merata2
lomah jantung akak dibuatnya
seb baik IMAN masih kuat di dada;p
Alhamdulillah baju anak2 sudah settle
tinggal baju bapak anak jer
tapi biaserlah bapak anak dia low profile
pakai yang tahun lepas pon takpe katanya
tapi kesian lak kan..
so nak kena belikan juga
tapi tak tahu bila
mungkin order ngan kakak ipar Zaila jer
btw, TEMA korang tahun ni warna apa???
kitorang R.O.J.A.K jer
bukan ape
nilah kesudahan bila shopping last minute
baju mak beli siap
baju anak2 beli siap
baju bapak pon beli siap
so takder istilah baju sama kaler sepapan
so pakai ajerlah labu
janji baju raya^_^

ini adalah hasil derma kami sepanjang 3 hari bercuti

takderlah banyak pon

Begini rentetan hasil derma-an kami;-

Hari sabtu kami derma kat sini

seb baik kat sini jer
kalo p TESCO sohih lagi banyak kami derma;)

hari Ahad pula sesi menderma di Jusco Bukit Tinggi
kebetulan hari tu team Astro Oasis tengah buat rakaman
rancangan Marhaban
ada pertandingan bercerita
ada show dari artis tapi tak kenal, boleh??
ni gambar mak sempat snap
tupon sikit pasal mak bukan paparazzi ya;p

kalo xsilap yang tengah tu peserta AF musim pertama ke kedua..tak hingat

tu jer gambornyer..xkuaser nak snap banyak2

pastu kami lalu depan ke HARVEY NORMAN
ada promosi benda ni

kan haritu lagi hubby nak beli
so belilah

kamera digital jenama Panasonic LUMIX 10.1 Mpixels
harga RM699
tak tahulah murah ke mahal pasal tak survey pon
berkenan pasal dia slim & ringan
terus beli
amik colour biru walaupon xlawa pasal color silver dah habis
pastu
tuan punya blog kenen2 laki dia
dapatlah hadiah birthday in advance

oklah tu
walau tak dapat yang C
dapat yang ni pon syukur Alhamdulillah pasal memenuhi piawaian
besar, ringan & yang pasti HITAM
nanti bolehlah sumbat wallet mak & bapak
handset mak & bapak
pampers anak2
wet tissue anak2
haaaaaaa aper lagi???
sebab tu mak perlukan bag yang besar
apa2 hal
THANKS HUBBY
pasal dok layan bini abang gila meroyan carik bag
then petang tu berbuka dengan

ikan bakar ala Portugese grill

dan juga

sambal pauh idaman kalbu

Hari ahad
sesi menabur bakti derma di Midvalley pula
tapi hampehnyer
kalo p lambat
sohih susah nak carik parking
kitorang dah hampir GIVE UP dah
naseb baik ada kosong
Alhamdulillah
baju raya anak2 dah settle
inilah muka kami yang penat keriangan itu

sesi bergambar nampak lobang hidung;p

balik rumah mak terus masak ni

tak tahu nak kasi nama apa, belasah ajerlah labu

11 ulasan:

Nurhayati berkata...

wah wah wah teruja tgk orang soping.. bestnyeeeee... nak plak dapat camera baru..pastu handbag baru lagi.. meriah nye raya syoknyerrrr!!!! =)

yatica berkata...

Nk ttitik ailio aku tgk gamba sambal woh pauh tu..nasib baik sempat kutelan balik..gulp..gulp..ptg ni nok gi cari woh pauh la etek...pastu akan kupost dlm blog aku yg hidup segan mati xmau tuh..huk huk

yatica berkata...

Eh..eh..nk komen lagi.. AKu tgk weighht monitor mung tu napok statik jah..bilo ia akan bergerak ke kanan(wpun sedikit)? Pertanyaan ikhlas dariku..tiada sbarg niat provokasi maupun unsur2 krtikan tidak membina..terima kasih

jane_doe3328 berkata...

zaila, ambo pong duk pujuk tok laki nok beli kamera. mula2 dia dok soh bagi 10 sebab, pastu katanya boleh dipertimbangkan, hok terbaru ok doh. hihihi

nok resepin sambal mangga tu. ader sebutir di rumah, tok tau laki ambo amik kut mano

zailamohamad berkata...

Yati..Alhamdulillah..nak2 duit raya dari kompeni baru masyukk..asyik gatal tangan jer sejak 2 menjak ni;p hehehehe

zailamohamad berkata...

Kak Ti, chet..chet..haku tahulah aku makan makanan yang berlemak..jangelah bagi kata2 sindiran yang cukup pedas itu..
actually mak lupa nak p timbang kat Econsave tuuuu..tunggu mak hapdate lagi..jangan makin ke kiri sudah..hau hau hau

zailamohamad berkata...

Jane, mseti laki jer yang jadik mangsa kan?? actually kamera tu pon laki Zaila beli ntok dia tapi macam biaserlah, last2 tukar tuan..hihihihi..
hok alos, sene jah sambal pauh tu..
ado pauh, cili padi (3,4 bijik), garam, gula nga ikan tawar (ikan selaye yang direbus atau bakar--buang tulang)pahtu gak tumbuk r semua tu..nyam nyam..sedap eh..masam, manis, pedas ado blako..sedap ah..

N A N I E berkata...

zaila...bestnyer dapat camera baru hihi..soping soping lagik :)
dan semestinya terliur tgk ikan bakar tuh..sangat tempting =)

zailamohamad berkata...

Nanie, shopping baju raya anak jer..nanti Zaila bagi resepi ya bolehlah Nanie cuba buat..tapi kalo nak best, Zaila suka makan kat food court Oasis MV tu, ada satu ikan bakar portugese grill..memang meletops ah..

Ami berkata...

bestnye sambal woh pauh tue.ikan bakar portugese tue guano plok?menarik jugok napoknye k ila

zailamohamad berkata...

Alaaa..ike bakar biaso jah..tapi namo jah lebih...nati k.ila post resepi dia okey;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^