Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 1 Oktober 2009

Bila Mama Berblogging, Anak-Anak????

Inilah perangai anak anak Zaila
bila mama dia busy berblogging
diorang pula
bekerjasama buat opera cina
pantang ada botol bedak kat depan mata
mesti habis dikerjakan mereka
hisy..
mama nak berfacebook pon tak sonang!!!

nilah muka tok batin ketua

ini pulak pelapis penolong Tok Ketua

macam pelakon opera cina jer

masa cuti raya kat kampung haritu
Zaila geram ngan Haziq yang suka main handset mama & papa
semua dia dah pandai bukak & guna
amik gambarlah
main gamelah
dengar lagulah
macam2
last last bila balik ke Shah Alam kami terus belikan dia benda ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


gameboy

tapi kena beli yang ada color punya
kalo tak
HARAM dia tak layan
harga benda alah ni pon boleh tahan juga
cecah ratusan ringgit
nak beli PSP
takut terover manjakan dia
padahal takut bapak dia yang main
ini jerlah yang sesuai ngan taraf umur dia
itupon most of the time
bapak dia yang layan main game
ada brick game
sorting balloon
& banyak lagi game yang basic
tapi nampak gaya
Haziq macam tak tertarik pon
harus kena cari game lumba kereta juga ni
hai anak anak zaman IT ni
kita dulu mana ada kan???

P/s : Korang rasa elok tak bagi mainan macam ni pada anak2 kecil macam Haziq??

18 ulasan:

Diana (Mama Adam Mukhriz) berkata...

mak ai habis ler bedak tue dilimurnya ... sabo jelah yer ;-)

yatica berkata...

gilo lawok haziq & ameera.. Agak2 mung brp botol bedok abih dale sbule? hihi..phni mung isi tepung gandum jelah dale botol bedok tuh..

zailamohamad berkata...

Kak Diana, macam nilah anak2 Zaila..kalo Zaila leka sedikit pasti ada aje benda yang diorang buat..huhuhuhuhu..memang sabor ni..huhuhuhuhu

zailamohamad berkata...

Yati, sebab tu aku MALAS nak bedakkan anak2 aku ni..kalu isi tepung gandum lagilah haru biru rumah aku dikerjakan mereka!!

~Yu.Es~ berkata...

Kehkehkeh..tumpang gelak je buleh...saya asyik tak mnyempat nak blogging or FB kat umah:P

Genki Momma berkata...

Zaila,
Cuba hantar pegi uji bakat, kot2 betul2 your kids buleh bawak watak utk opera cina. Ekeke. *Kidding!*

ME berkata...

hahaha.. comelnya ..

Ami berkata...

huhu kelakar la budok2 tue,suko main bedok rupenya.mama dio kene cari game baru la doh gameboy tidak dilayan :p

Lady of Leisure berkata...

hehehe... nasib baik la arri n molly tak main bedak time lady berblog hehehe..

zailamohamad berkata...

Yues, zaila terbalik..kat office takleh nak blogging & facebook pasal internet takder, then kalo bawa broadband pon masa bos g outstation je..hihihihi
kat rumah pula, macam ni r..kalo kita leka sket, ada jer benda yang dikerjakan mereka berdua!!

zailamohamad berkata...

GM,hehehe..kalo ada iklan ujibakat bagitau ya;p

zailamohamad berkata...

ME, comei ka?? aduishhh..fening ngan ragam mereka;)

honeylanz berkata...

ayoyo.. putih melepak jd nye. hmm cuba survey lappy mainan. mcm byk skit xtiviti / games yg mencabar minda dorang kut. ery suka " music time" joget² dia

Nurhayati berkata...

leh geng ngan zara ni.. join sama :p

zailamohamad berkata...

Ami..tulah kan..tapi handset papa dio jugak yang menjadi idaman hati Haziq..rimas mama & papa!!!
slalu hantar mms kasik pak teh dio...huhuhuhu..seb baik gambar bukan gambar sensored;p

zailamohamad berkata...

Lady, seb baik anak2 Lady well behave ya;)

zailamohamad berkata...

Has, will survey on that tapi usually tak jalan cause Haziq selalu main for the first few hours jer..later2 dia bosan & mulalah dia mencarik handset bapak dia juga..

zailamohamad berkata...

Yati, Zara pon suka main bedak juga ya??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^