Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 21 Oktober 2009

~~Nak Tanya~~

Maaf, entry ni takder gambar..Zaila nak tanya pada kaum Hawa kat luar sana..pernakah diorang rasa penat dengan rutin harian mereka?? Tak kisahlah pada yang bekerja ataupun surirumah sepenuh masa..Bukan apa, Zaila kadang2 terasa macam seorang yang looser sebab tak dapat nak manage semua..nak layan anak, layan suami (ni yang selalu miss ni), buat kerja rumah lagi, nak blogging lagi..rasa macam tak cukup masa je nak buat semua tu..

Balik dari kerja badan sudah penat..anak2 Zaila sekarang suka sangat tidur lambat..kadang2 dah pukul 12 pon masih tak mahu tidur lagi..kesudahannya Zaila yang tertidur..esoknya mulalah hubby tarik muka..

Arghh..memang penat kan?? Ada kawan2 yang rasa tak penat ke dengan rutin harian mereka?? Ops, bagi mereka yang ada pembantu rumah mungkin tak kot..Ada sesiapa nak share pengalaman mereka tak??

22 ulasan:

linahilmin berkata...

ramai yg kata, jd hsewife relax.. padahal tak jugak... especially klu anak2 yg jenis nak attention 24/7... penat mmg penat lah... makan pun kadang2 tak sempat, (tp tak kurus ponnnn!), setakan makan, masak, jemur kain sambil berdukung tu perkara biasa lah..., solat pun slalu di akhir2 waktu jgn tiru aksi ini ye - tak bagus!)... pendek kata, klu dah nama pompuan ni, mmg penat kot! time nak ber'blog', baca online news, selalu nya malam lah.. (walaupun anak2 i semua jenis tido lewat!), cara yg terbaik utk lepas kan semua penat & tension, every weekend, mesti hubby bawak jalan shopping mall, makan kat luar.... beli novel byk2 and read before tido (ni best!!!) and, jgn lupa mkn supplement, vitamins utk cergaskan badan..
(sorry.. byk lak i ngomel!)

KV berkata...

akak adalah penat dan suka merungut dan suka membebel. Haha. Tapi sungguh, penat oh.

honeylanz berkata...

penat. tp jgn layan sgt rs penat tuh ;)

puan.farah. berkata...

mungkin sebab kurang energy kot..makan la vitamin..

ramai kawan saya strat makan herbalife dieorang rasa bertenaga..

try la cuba..untuk kesihatan tak rugi cuba tau..

=)

Lady of Leisure berkata...

hehehe.. kekecik dulu mmg lady dah kene train tido awal.. lepas dinner jer terus tido.. tapi tu masa lady kecik dulu la..
dah kawin ni berbeza, tugas sbg isteri ni tak kira masa, boleh kata 24 jam.. letih tu sometimes mmg sangat letih.. lady suka nak masak, tapi lepas penat masak, nak kemas dapur tu adoila, rasa lemah jer badan hehehe...
lady rasa kene buat jadual la lepas ni, frankly speaking lady pun rasa mcm zaila gak masa mcm tak cukup kan..
bab dengan husband tu, to me tak semestinya malam wakaka.. bila pun ok asalkan masa tu keadaan terkawal.. pepagi pun ok sbb masa tu fikiran tenang..
:)

Musshima, Putrajaya, Malaysia berkata...

Penat tu memanglah penat... segalanya kita yang nak kena lakukan. Melayan segala kerenah di pejabat di rumah dan disekeliling kita. But saya taklah merasakan itu sebagai beban sangat. Maybe hubby saya membantu saya dalam urusan rumah... kita kan sama-sama bekerja so kenalah saling membantu... Apa-apapun itulah dugaan untuk kita kaum perempuan nie... kena melayan semua kerenah di rumah he he he... Jangan fikir berat sangatlah... releasekan apa yang tak perlu... Yang penting Suami perlulah memahami Kepenatan kita...

N A N I E berkata...

Semestinya penat Zaila..orang yang full time H/wife pon penat..inikan pulak yang keje :)

Suka tengok ur son Haziq..sooo comel :)

Abrahyn berkata...

oooo....bahaya tuh....tang cik abang tu kena 'jaga' betul tuh....ala, i yg takde anak ni pun penat nak rak sampai tak terlayan gak...lagi la u yg dah ada anak...takpe take it easy ek...

Ami berkata...

even full-time housewife nie pon ade keje rumah yg tak terbuat k.ila.ami rase biasa lah tue for working mommy without bibik,Sampai rumah pon dah pukul berapa kan,dgn anak2 lagi,keje rumah lagi.Mase ami keje dulu pon sampai rumah around 7pm,nak masak pon penat,asik beli jer,weekday confirm tido awal sebab 7am dah ke office.Itu pon tade anak lagi,so mommy2 lagi lah busy+penatnye kan.Ade helper lain lah ceritanya kot.maybe bleh share2 housework dgn hubby,tapi hubby pon sama penat jugak kan?

zailamohamad berkata...

Lina, thanks for sharing!! best baca komen u..yang paling penting, kn mintak habuan dari hubby kan pasal dah berpenat lelah jaga anak2 mereka;)

zailamohamad berkata...

Kak KV, penat..meme penat!!

zailamohamad berkata...

Has, Zaila memang tabiklah kat has..semua has buat seorang..kalau Zailalah yang kn jaga 2 orang tu sendirik, mahu haru biru..huhuhuhu;)

zailamohamad berkata...

sape2 yang nak amik herbalife bolehlah contact puan farah ya;)

zailamohamad berkata...

Lady, pagi2 dok kalut nak p keje laks;p
btw, zaila pon rasa kita patut buat jadual r so senang kita nak uruskan umah & anak2 kan??

zailamohamad berkata...

Musshima, thanks for dropping by & say something..tol tu, husband pon kenalah membantu & memahami kepenatan isteri juga;)

zailamohamad berkata...

Nanie, tol kan..kalau keje pon penat, jadik housewife pon penat juga!! pendek kata dua2 pon penat;p

zailamohamad berkata...

Haidah, tuler..xsuke bila si dia masam muka pagi2 lagi..betol2 buat zaila tension!!

zailamohamad berkata...

Ami, huhuhuhuhu..best kan kalu kito ada maid;)

Nurhayati berkata...

penat jugak.. tak pernah cukup tido.. sampai opis ngantok.. eh tak sampai opis lagi dlm kete dah ngantok hihihi
tapi nak wat camne kan.. gigih jua la kuatkan badan ni..baru anak sorang.. blom lagi ramai huhu

zailamohamad berkata...

Hayati..tulah kan..naseb kitalah kan..so kn kuatkan semangat juga..hihihihi

CT NORAMIZA berkata...

zaila, mmg penat walaupun anak akak hanyalah seorang huhuhuuu...betul bak kata lady of leisure itu, x semestinya malam, bgn nak pegi keja pun bolehhhhh :) heheheh...

zailamohamad berkata...

kak CT, harus pantas sekali tuuuu;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^