Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 14 Jun 2010

Welcoming New Member of Our Family

When i put my status in fb as "setelah 5 tahun bertahan, akhirnya kami tewas juga", lot of my friends keep asking me that whether i'm pregnant or not;D Well, the answer is totally not..Not for this moment *still phobia saat kena dera dengan Haziq & Husna* LOL

Even i'm not pregnant but still we do have a new member in our family right now;)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

At this moment, we just call her "Miaw"..From the first day we moved into this house, she came running to us & ask for our sympathy. *memang kesian tengok dia masa ni, kurus keding*
Well, i know that i shouldn't give her hope to be part of us, but since we are a "nice person" so we don't have any problem to give her food / shelter.

But there is one thing that i'm afraid of, since Haziq is an asthmatic person so keeping a pet / any furry animal is a big NO NO for us;( I have to make sure that she is not staying inside our house & ate only at the back. For the first few weeks everything went out so smoothly *Miaw mendengar kata* but nowadays ni she seem so naughty, tidur merata-rata *dah buat macam rumah sendirilah pula*

So we have to make a deal. In order to stay in our house, Miaw kena makan 2 kali sehari sahaja (once in the morning & evening~before we go to work & after we came back from work), Miaw kena mandi at least once a week (sebab tak koser mak nak mandikan dia hari-hari) & of course Miaw have to stay outside je *yang ni susah sebab she always curi-curi masuk bilik tidur atas tilam yang empuk tu* & Miaw should stay away from my kids as fas as possible *tapi selalunya kids yang kacau dia* hehehe so sedar tak sedar, sudah hampir sebulan Miaw menetap bersama-sama kami ~ kan bagus kalau Miaw bekerja, bolehlah paksa dia bayar sewa rumah juga;D LOL

Gosh, Miaw surely quite choosy when it comes to "makan" time. She will eat only branded cat's food only & something fishy only.Toksahlah bagi dia makanan kucing rega RM5 sekilo karna sudah pasti dia akan memalingkan mukanya..At first memanglah kami rasa macam terbeban pula sebab dah tambah satu beban dalam perbelanjaan kami setiap bulan kan, tapi as a human being, apa salahnya kami berbuat baik kepada binatang kerana insya ALLAH every single minute, she will pray for us *kucing, sila doakan kami sihat tubuh badan & bertambah kaya ya;)*

More pics of Miaw;-
her favorite place to chill in;)
she is a shy cat *selalu kena buli dengan Ameera*

Well, i hope she's happy live with us & tolonglah jangan buat sesuatu yang bikin mama marah ya;)

Nota diri : I'm a big fan of cat;) so do my kids!!

8 ulasan:

fabulous.farah berkata...

bagus kak ila, kucing bawak rezeki..tapi kiteorang pon tak boleh bela kucing. farah asthma

Lady of Leisure berkata...

wah ada cat.. hehe welcome to the house.. berapa umur dia ni? kalau dah cukup umur boleh bawak gi clinic untuk vaccinate and deworm..
:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

kalau adam x leh kucing2 nieh .. dia alergic .. hu..hu.. pegang pun tak leh

Ernie Khairina berkata...

comelnya kucing, teringin nk ada kucing but my hubby tak minat

zailamohamad berkata...

Farah, anak lagi bawa rezeki;)

zailamohamad berkata...

Lady, Zaila tak pastilah berapa tahun umur dia sebab dia kucing terbiar, tapi rasanya masih anak dara sunti lagi kot..

vaccinate & deworm tu untuk apa ya Lady??

zailamohamad berkata...

Di, Haziq pon tak boleh tapi kami kesian kat dia so tu yang bagi syarat tu, kalau nak stay kat rumah kami dia kena duduk kat luar.
lagi satu Zaila pon tak bagi Amirul sentuh sangat sebab takut nanti batuk

zailamohamad berkata...

Ernie, husband Zaila dia tak minat sangat tapi still boleh terima kehadiran kucing kat rumah ni;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^