Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 19 November 2009

Minum Susu Kambing??

Macam gempak je kan tajuk tu?? Hahahahaha..kawan2 pernah minum susu kambing tak?? Zaila pernah sekali tempoh berpantangkan Amirul Haziq..Masa tu dia kena jaundice atau bahasa kampungnye kata kena "kuning"..Macam2 cara Zaila buat; mandikan dengan air inai+pohon dukung anak, daun buluh belimbing+daun keledek (kalo xsilaplah) tapi yang pasti pengalaman minum susu kambing adalah yang paling tak enak sekali..buwek!! rase macam nak muntah lagi sekali aje;P

Tapi dengan berkembangnya dunia bioteknologi macam rancangan Agroteklah plak, kawan2 jangan risau lagi..susu kambing telah diproses dalam bentuk serbuk supaya senang ditelan & dihadam..Haahaaahaa..amacam?? Boleh jadi pengacara Agrotek tak??

Sebenarnya Zaila nak tolong kawan Zaila niii..Dia ada jual produk yang berasaskan dari susu kambing..Tak sangka, pelbagai produk yang dapat dihasilkan dari susu kambing ini..Di antaranya adalah barangan kosmetik, kopi, produk penjagaan muka & macam2 lagi..Haritu, Zaila ada terima email dari kawan Zaila ni..so Zaila copy paste kat bawah ni jelah ya;-

"Banyak khasiat susu ni…tambah2 lg utk kwn2 yg ada gastric / angin dlm perut..

Mcmna nak tau ada ngin dlm perut?

kita akan terasa perut kita buncit n keras semacam...

Selalunya org yg ada angin dlm badan ni dia xleh mkn byk, (mcm aku la) wpun sepinggan nasi dlm kuantiti yg biasa pun perut terasa senak n sakit semacam. Kalau mkn lebih skit mula la rasa cam nak termuntah... haa... 2 angin la 2 yg tolak 2....

Lepas aku amalkan sekotak Hi-Goat ni alhamdulillah... dh xrasa dah senak2 perut 2 sume...perut pun xrasa keras sgt dah...

Badan pun rasa ringan sikit....pembungan air besar pun lancar....

Alhamdulillah...Gastric pun dah ok.. Biasala org2 muda ni ramai yg kena gastric... hehehe..."

Ini adalah testimoni dari kawan Zaila ni..Kalau nak tahu lebih lanjut tentang produk yang dijual, bolehlah baca kat bawah ni;-

klik pada gambar untuk imej yang lebih jelas

Ada yang berminat tak?? Kalau ada, silalah hubungi terus kawan Zaila ni;-
Puan Normah di talian 012-3625748..Nanti bagitahu kat dia yang korang terbaca iklan yang hebat di blog Zaila, mesti dia akan bagi harga runtuh punya!!! Haahaahaa..Takderlah, tapi kalau berminat janganlah malu untuk bertanyakan Puan Normah ni;) Dia sedia melayani anda 24 jam~~hambik koo Normah!! Make sure handset tu ON 24/7, kalo tak mamp*s mak kena marah;P~~

Sekian sahaja iklan khidmat masyarakat Zaila yang tak seberapa ini..Untuk pengetahuan, iklan ini tidak dibayar taaauuuuu..saje nak buat amal di bulan haji ni.."Labbaikalloooohumalabbaikk" dan dan tu aje nak nyanyi lagu Raihan ni;P

4 ulasan:

honeylanz berkata...

pernah gak minum. ms ac & ery kn demam kuning time lahir dulu...

zailamohamad berkata...

Has, Zaila sampai sekarang masih ingat rasanya..iyaks!!

jane_doe3328 berkata...

dulu masa blaja ade makan pil susu kambeng tuh

zailamohamad berkata...

Jane, sedap ko??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^