Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 10 April 2009

Poor my boy

Last nite, while browsing da internet (as usuallah!!), my son came to me & start complaining.."aduh, cakit..cakit"..with his hand pointing to his forehead..so hubby pon terus tengok..Surprisingly..ada satu benjol kebiruan kat atas dahi belah kanan Haziq..patutlah sakit..poor my boy..we're quite shocked coz pengasuh dia xder bagitau ape2 pon masa kitorang amik dia tadi..Hubby really mad at dat time..supposed they told us what just happened to Haziq so dat we can take da right action by seeing a doctor or so on..tapi tak..they always like dat..suka sangat sorok2..is it to "protect" their name (nursery) or just they have no mouth to tell?? sakit hati ni..
Today, while sending Haziq & Ameera, i was just pretending asking them why Haziq got such a big benjol at his forehead..dengan selambenya diorang leh bagitau lupa nak habaq..then another thing is they said Haziq being bullied by someone who are younger than him..n then they laugh..helloooo..i don't think it is funny, beside they must take this thing seriously..just imagine if Haziq got bleeding inside ke..memanglah xnak ini berlaku tapi cuba fikir kalo benda macam ni terjadi..Supposed they inform me earlier..i'm not going to scold them for not taking care of my son carefully..i know, it is normal dat children in this nursery will always fighting among them..budak2..tahu aperlah sangat kan?? but them (ditujukan kepada cikgu2 mereka) as a grown up person should be more aware bout their surroundings & of courselah should concentrate on safety precautions so dat they can manage if anything bad happen to da child rite..
I'm not blaming 100% to da teacher but i am quite dissapointed with owner of Taska Cahaya I*****..sorry to say dat she is quite greedy coz amik budak ramai sangat tapi cikgu2 yang handle only a few of them..like nowadays, i dunno da exact kids per one teacher but i guess it would be more than five kids kot..mane diorang larat nak handle..what i like bout this nursery is their teacher & baby sitter comes from local people which is we r kinna trust them more rather than maid from tanah seberang..uh i heard so many bad feedbacks/complaints from my friends who r sending their child to this nursery..anak kn cubitlah, worst case lagi bila diorang bagi susu basi kat anak2..tapi not all of da nursery did like dat lah..so no worries guys..jangan lak g tukar pusat asuhan anak2 anda lak bila terbaca entry ni..hihihi..
Sambung tadi, i kinna geram+sakit hati kat owner tu sebab i rasalah, since this year i never saw her face at dat nursery..FYI, she got another branch at Parkland, somewhere around Bandar Botanik, Klang..Tau r ko dah kaya tapi janganlah lepas tangan macam tu..supposed ko tambahlah tenaga kerja ko so dat every parent will have no worries in their mind & will not so so berkira bout payment..Payment??compared to other nursery around here, i admit dat this place is more higher becoz for baby she take RM265/month (Ameera) & for Haziq as my son still considered 2 years so she charge RM220/month but minus RM20.00 becoz we send 2 of them so total would be RM465/month..tu xmasuk OT lagi tu..extra charges bout RM5/hr for 1 person so dat would be RM10/hr for both of them..easy to say, let just save RM500 for our monthly nursery's fee..amik kau..maner mak xmarah bila jadi benda macam ni..i'm hoping dat they would take care my child as good as they can setimpal ngan apa yang kita bayar kan??am i rite or not??
Hari ni pon masih xsurut2 lagi lebam tu..sakit hati aku..tengoklah nanti, akan ku suarakan jua perasaan hatiku ini kepada tuan punya taska tu..to change our nursery, i guess it's not da best decision becoz my kids kinna have chemistry with their teacher & baby sitter n one advantage is the distance between my house & this nursery is quite near so i can just walk to fetch them (usually when my husband is not aroundlah) so i dunno what is da right word to say to da owner..is it to scold her or what??hihihi..macamlah aku ni garang sangat..
I think it's not easy to find da best nursery in my house area..to find a good baby sitter lagilah payah..i prefer nursery lagi rather than sending my kids to private baby sitter..i mean makcik2 kat kampung tu..bukan pe, lagilah xpercaya..nak2 kena yang jenis pengotor..i'm sorry if someone will touched bout what i said ya but this is my opinion..if u r not agree with me, i guess that is ur choice!! da most important thing is we try to provide da best to our kids..tol x??

Haziq buat muka poyo jer bila mama dia nak amik gambar;0

Leh nampak x lebam kat atas dahi belah kanan tuh??sian anak mama=(

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^