Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 29 Oktober 2009

~~Nafsu~~

Gaji belum pon dapat lagi..tapi hati Zaila ni sudah meminta2 untuk membuat list barang yang harus dibeli..oh nafsuuu..nafsuuu..kenapa kau kejam sekali??

pertama : Compact powder tak kisahler jenama apa pon kerna dengan benda ini, Zaila tak bisa senyum manis di depan lensa kamera kerana memikirkan warna muka yang sudah macam Dayang Senandung itu^_^
Tapi alangkah baik kalau dapat beli yang ini;-
Estee Lauder Opulent Shimmer Powder

Radiant shimmer powder illuminates skin with a hint of golden opulence.

Sweep it across cheekbones, d├ęcolletage, anywhere you want a holiday glow.
  • For a soft, luminous look: Starting at center of face, sweep outward and onto forehead and chin.
  • For a more dramatic look: Sweep above cheekbone to highlight and define.
Source is from here;- Estee Lauder

kedua : Evening dress..herm yang ni more into nak layan nafsu feeling slimmer..padahal gerenti kalo beli kena jual balik pasal tak muat!!

source from here; TyracShop

ketiga : more & more this kinna dress; tak tahulah kenapa Zaila suka teringin bangat nak pakai dress macam ni..Agak2 kalau Zaila pakai dress ni, ada tak orang akan tanya Zaila mengandung..takpun berapa bulan dah?? mahu yang nak kena kebushhh ngan Zaila ni;)

sumber from TyracShop..check out this blog to find more choices of this kinna dress;)

ke empat : small handbag please..medium size ke..yang haritu kinna (read:kainna) tak seswai untuk bawa kerja..so i'm praying hard hoping that hubby will give his permission of this kinna handbag..berapa banyak kinna daaaaaa;P

source is from here; Bags-limited oh..janganlah sudah dirembat orang!!!

ke lima : getting slimmer to the slimmest like this lady..fairer and fairest same like her too..cantik kan amoi kat bawah ni?? hai..mimpilah hakuuu nak dapat cutting macam tuu..nafsuuu..nafsuuu..
source googled from the internet..lupa daa link dia;)

Sungguh banyak kan nafsu di hujung bulan ni..macam tahu2 je gaji nak masuk!! tapi apakan daya, harus dikekang nafsu tersebut demi rumah baru..Rumah lagi..bosan ah!!!

Kawan2 semua, apa nafsu korang di hujung bulan ini???

8 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

huhuhuuu kalau nak diikutkan zaila, x penah ada penghujung nafsu ni, x kiralah ujung bulan, tgh bulan, ke tepi bulan, semua ada je nafsu, nak tu nak ni :(

honeylanz berkata...

it's normal to hv a list b4 gaji masuk! hehehe..slmt bshopping ;)
#gaji ku blom msk jugak! lambatlak bln nih..org baru yg buat kut :p

Lady of Leisure berkata...

hihi.. compact powder lady suka miyami.. kesan dia rasanya setaraf dengan jenama antarabangsa tp rega murah jer..
ramai org pakai bedak ni..pakai basah kesan dia nampak sangat cun!

zailamohamad berkata...

Kak CT, haahaahaaa..betol tu..pompuan ni penuh ngan nafsu kan??

Has, list je lebih pastu kadang2 bila dah dapat duit kat tangan, rase sayanglah plak nak guna;)

Lady, Zaila baru je rembat compact powder Miyami..i tell u the truth, zaila pon impress with this product..harga murah tapi kualiti was superb;)

honeylanz berkata...

zaila, miyami tu yg case biru tu ke? mcm pernah nmpk. kt mn ada jual. mmg nk cr bedak gak ni ;)

zailamohamad berkata...

Has, haaa tollah tu..has kn beli kat outlet amway kalau xsilap zaila!! haritu pon zaila pesan ngan akak opis zaila;)

Nurhayati berkata...

cantik la kalau zaila pakai dress tu.. nampak gojes tau.. sila lah beli yer.. pastu beli la semua2 yg wish list kat situ hehehe mesti debadebommm kan.

nafsu ku dihujung bulan ni takde shopping..sbb duit tak cukup nak beli ape diwishkan hehehe

zailamohamad berkata...

Yati..huhuhuhuhu..you saje jer mahu kasik my nafsu bergelora ya??
gojes ke?? zaila takut nampak macam nangke busuk je~~al maklumler badan mak kan makin naik skrg ni~~huhuhuhuhu=(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^