Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 6 Mac 2010

Cerita di I Love Bazaar Part I

Salam semua!! Waaah, hampir seminggu Zaila menyepi, especially selepas penyertaan MKS di i lovebazaar di Subang Parade pada 27 & 28hb Februari yang lepas. Satu pengalaman yang cukup baru & sudah tentu memenatkan buat Zaila!! Sepanjang minggu lepas Zaila berkampung di Subang Parade kerana kami tiba di sana seawal pukul 9 pagi & pulang ke rumah dalam pukul 11 malam. Naseb baiklah hubby sanggup menjaga anak-anak;)

Sejak hari Jumaat lagi Zaila sibuk menyenyediakan persiapan yang terakhir. Mujurlah Jumaat yang lepas cuti Maulidur Rasul, sempat jugalah Zaila keluar membeli stok tudung & petang tu kaum keluarga ipar datang ke rumah memandangkan MIL ada di rumah Zaila. Malam tu Zaila memang set untuk tidur awal supaya esoknya Zaila dapat berniaga dengan cergas (cewah!!) tapi last2 terbabas juga sampai pukul 12 malam..hehehehe..excited sangat sampai tak boleh lelap mata ni;D

Zaila ke Subang Parade ditemani oleh business partner Zaila merangkap sales assisstant tak bergaji Zaila iaitu Kak Khaty..hahahahaa..pada mereka yang baca entri ini, mesti macam pernah lihat kan;) Kak Khaty ni orang Kelantan juga, sebab tulah dia suka berniaga!! At first Zaila hanya main-main je ajak Kak Khaty tapi tak sangka dia berminat juga untuk berniaga haritu;D
Adik ipar Zaila juga ada pada hari pertama kami di Subang Parade ni..Terharu Zaila pada mereka yang banyak berkorban untuk Zaila..Thanks guys, jasamu ku kenang sampai mati-___-

Kami merupakan peserta booth yang pertama sampai di tapak bazaar tu. Best juga bila datang awal2 ni sebab tak ramai orang (vendors yang lain), bila tak ramai orang tu agak senang sikitlah kalau kita nak pasang-pasang peralatan & susun apa-apa yang patut. Naseb baik ramai asisstant, kalau tak..berpeluh ketiak juga mak nak buat sorang2;D

Nilah ghupa booth Zaila yang tak seberapa ni;-

rak hang tudung-tudung

vendors masing-masing busy mengemas barangan mereka

banyak pakaian yang best2 ka sini, handbag pon sama;)

alahai rupa booth Zaila yang memang sempoi

rupa sales assistant yang tidak dibayar gaji;D

first customer Zaila merangkap best friend Zaila masa di UPM
thanks Najwa for your support, baru balik dari Jom Heboh terus ke booth Zaila, penat2 je..

another customer, masa ni selepas Zaila solat Zohor, Alhamdulillah murah rezeki;)

Model dah pakai pon tudung dari MKS

Thanks Eila yang sanggup datang dari Kajang!!! really2 appreciate it

Thanks to Eynda juga..Memang cantik ah Eynda ni, tengok gambar ni macam langit & bumi bezanya (gemoknya ai)..huhuhuhuhu

proof of purchase, for testimoni, read here

cuba teka siapa kat sebelah Zaila tu?? heheheheee

Ada beberapa lagi pelanggan Zaila yang Zaila lupa nak snap gambar dek kerana adalah satu kes tu, bila Zaila dok excited nak amik gambar then lupa nak ambil duit jualan..heheheee seb baik sempat kejar orang tu, kalo tak..huhuhuhuhu;(

Malam tu Zaila balik rumah pukul 11 malam & sampai je terus fengsan kepenatan (lagi penat dari jaga Haziq & Ameera tau)..

Oklah sambung cerita hari Ahad di I Love Bazaar Part II pula!!!


20 ulasan:

eynda berkata...

Uittt...bila masa farah fauzana singgah situ?? Ruginyer kalau bertembung sekali kan best hihi....

sisdee berkata...

wah besnya ada farah hehehheehhe

good luck zaila :D
klu dekat mmg dah g dah :D

fabulous.farah berkata...

fafau~

bulan 3 ni bape aribulan?

Tihara berkata...

wahhh..hepi nye tengok..rugi tk dpt jln2 kat sane..

mohdandmeriam berkata...

salam zaila, laris..laris..laris,sapa tak beli rugi weh...wow nampak heboh juga gerai tu sampai ada artis singgah gitu..penat berduit tak apa zaila, mak cik doakan zaila berjaya.

~Eila @ Along~ berkata...

ek ehhh ade fafau la..hehe kecik je orgnya...

tq zaila..mmg syok singgah situ macam2 ade...naperla bdn eila ni besar...dah le baju kat situ cantik2 kan...

good luck zaila...

kak ina kl berkata...

salam zaila...good luck untuk bisnes kamu..tersenyum lebar ek..byk jugak yang laku lah tu..
sorry sangat sebab akak byk hallah..
kenapa tak suruh farah fauzana tu beli tudung..tapi nak buat apa dia beli kan...dia tak pakai tudung.

zaila..nanti letak link sekali dari nama kat kotak komen akak tak leh masuk..kena ambil link kat sebelah blog akak baru boleh masuk.. entah kenapa tak tahulah..

N A N I E berkata...

bestnyerr Zaila..jumpa ramai kwn..fafau pun ade :))

maya amir berkata...

farah fauzana singgah booth..bestnye..heheh..kalaulaa booth awak di jb, konpem saya akan pegi..:)

zailamohamad berkata...

Eynda, Zaila pon tak pasti..actually kakak ipar dia sewa booth sebelah Zaila tu so 2 kali dia g sana, Zaila pon apa lg, dengan muka xmalunya ajak dia bergambar sama;)

zailamohamad berkata...

Sisdee, thanks!!

zailamohamad berkata...

farah, bulan 3 ni akak ingat nak amik on 28hb, nanti datang tau;D

zailamohamad berkata...

Tihara, takpe dapat tengok gambar jadiklah ya;)

zailamohamad berkata...

Untie Meriam, thanks..takderlah banyak sangat untungnya tapi macam tulah mula2 niaga kan..banyak penat dr untung!!

zailamohamad berkata...

Eila, memang best meniaga kat situ..baju2 semua fancy2, fesyen ala Korea gitu, Zaila ada admire satu handbag kat situ tapi xsempat nk beli sebab sibuk meniaga..hehehee

zailamohamad berkata...

Kak Ina, takpe..next 28hb Mac ni make sure datang tau;)

zailamohamad berkata...

Nanie, memang best tapi masa awal2 tu agak mengantuk jugalah nak tunggu customer..heheheheee

zailamohamad berkata...

Maya, dia lalu je depan booth Zaila..hehehee..lagipon dia xbertudung so takderlah nak promote sangat kat dia, ape2 pon sempat tangkap gambar dengan dia..hahahaa

abrahyn berkata...

tunggu tau, insyaAllah on 28 ni i n nanie will be there to support u lak hehehe insyaAllah :D

mirwise berkata...

Salam 1Malaysia... Pengumuman kepada semua masyarakat Malaysia... adalah dinasihatkan anda tidak membuat sebarang urusan perniagaan dengan syarikat BERRYBUNCHBOX @BERRYBUNCH yang dikendalikan oleh MOHD ADLIN ABU BAKAR... tindakan undang2 sedang dibuat ke atas mereka kerana telah MENIPU DAN TIDAK JUJUR kepada peniaga2 serta pembekal... HArap maklum

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^