Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 10 Oktober 2010

16 Tip Sebelum Membeli Sofa Baru

Zaila nak share few tips that i read from Majalah Impiana Edisi September tentang tip-tip sebelum membeli sofa baru;-

1. Beli sofa berkualiti tinggi kerana mampu tahan lama. Ia mahal tapi berbaloi digunakan~yang ni memang Zaila highlight kat hubby, hahahaa..tunggulah tabung ayam penuh dulu;D

2. Kenal pasti corak penggunaannya. Adakah ia sofa utama, digunakan untuk aktiviti harian seperti berehat, membaca, menonton televisyen atau mungkin digunakan sekali sekala meraikan tetamu~kalau rumah kami of courselah untuk diletakkan di ruang tamu merangkap tempat menonton tv, merangkap tempat lipat baju, landing petang-petang and tempat budak-budak ni muntah;D

3. Siapa yang akan duduk di sofa itu? Pertimbangkan kelebihan tambahan sofa agar ia dapat diguna secara optimum. Pilih sofa yang tinggi bagi keselesaan tetamu yang tinggi lampai atau sebaliknya untuk pengguna rendah serta penyandar yang mantap (tidak lembik) bagi memudahkan tetamu berdiri~yang ni sudah semestinya!! Kali ni kami lebih cenderung untuk memilih jenis kulit sebab senang untuk dibersihkan maklumlah anak ai kan ramai

4. Pilih sofa berdasarkan penggunaan anda. Contohnya untuk beristirehat pilih sofa berkusyen lembut dan tebal beserta dengan bantal-bantal pelengkap

5. Jika anda mempunyai sebuah ruang tamu formal, sofa kulit dengan kusyen mantap adalah pilihan terbaik.

6. Saiz sofa wajar dipilih berdasarkan keluasan ruang. Pastikan saiz sofa tidak terlalu besar sehingga menyesakkan ruang tamu yang sempit. pastikan ada laluan kosong selebar 100cm bagi melancarkan laluan trafik.

7. Sofa sentiasa kelihatan mempersona apabila ia disudahi dengan kemasan fabrik berkualiti. Pilih fabrik yang perlukan penjagaan teliti seperti sutera. Namun, ianya terhad di ruang yang jarang digunakan.

8. Kemasan microfibre adalah pilihan yang terbaik, ia kelihatan menarik dan mudah dibersihkan.

9. Fabrik bertekstur tidak mudah rosak (koyak) berbanding fabrik licin.

10. Sofa kulit adalah pilihan terbaik jika anda membeli untuk penggunaan jangka masa lama. Dan lebih menarik, terdapat banyak sofa kulit berwarna menarik; tidak terhad kepada warna hitam atau coklat sahaja.

Mak oi, dah banyak dah ni..kalau nak tahu selanjutnya kenalah cari majalah Impiana edisi September yang lepas ya!! The reason i'm sharing this great article is because of this;-

new price for the new year;) tapi macam malas nak basuh kalau kotor kan
yang ni pon boleh dipertimbangkan untuk ruang yang kecil

kalau yang ni, teramatlah cantik (sila fokus pada kerusi ya)
yang ni sesuai untuk mereka yang bercitarasa klasik*sangat tak sesuai dengan Zaila*

kerusi idaman kalbu..cepatlah penuh wahai tabung ayamkuuuuuu

say bye-bye to L-shape;(

hitam itu menawan!!

yang ni terlalu simple, tapi kalau ditambah dengan bantal hiasan, pasti naik serinya!!

zebra anyone??

yang ni macam kerusi kat office Zaila aje
this kind of sofa we call it as recliner~percaya tak dulu Zaila pernah bekerja dengan kilang sofa, macam-macam pattern sofa Zaila hafal!!

paling tak tahan tengok sofa ini;-















































































































































































































































ini iklan sofa ke apa ni??

Whatever it is, tepuk dada tanya selera;)

8 ulasan:

Tihara berkata...

dada dia dah lanjut pn leh jd mudel..kiki

BTW sofa2 tu mmg lawa..

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

cavenzi pun tengah sale sofa jugak skang ni.

Lady of Leisure berkata...

terkezut nengok iklan last sekali tu hihi

zailamohamad berkata...

Tihara, itulah sal kan..saje je nak eksploitasikan wanita..hehehe

Eliss, ada sale pon takde makna juga..fulus xcukup lg ni;D

Lady, jangan terkejut..hehehehe

AZBEE ENTERPRISE berkata...

yes i like dis last pic... menawan gak

AZBEE ENTERPRISE berkata...

pix yg last mmg menawan.. i like

amirul hafiz berkata...

terima kasih atas perkongsian . boleh saya kongsikan di facebook ?

asyfiya badri berkata...

salam,knp sis say hye bye2 kt L shape ye?x ok ye?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^