Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Isnin, 26 September 2011

Hias Laman (Lagi)

Hermmm..kan haritu aku ada tunjuk Porch Raya, then aku ada cakap nak kasi make up sket dengan bunga-bunga kan..Actually tak dan beli pun lagi sebab lepas balik raya ni budget lari r sket..Pelan-pelan lah beli pas ni..


Tapi dalam takde plan nak beli tu, aku ada terbeli juga 2 pasu..tapi aku tak beli pokok yang jenis berbunga, aku beli keladi..entah kenapa aku memang suka dengan keladi..

beli dekat nurseri Bukit Rimau yang selalu aku cerita tu..Sepohon dalam RM45..pasu pula dalam RM40..herm..ada orang kata mahal & aku rasa pun macam tu juga sebab kalau aku amik keladi dalam parit kat kampung aku hanya free of charge je kooooo:P
tapi keladi ni macam pelik sket..daun dia kasar, tebal & besar koo....aku kecek (pujuk) tokei tu suh bagi free pelapik pasu..dapatlah 2 bijik..hikhikhik
pokok ni pon aku tak tahu nama apa..yang aku tahu aku berkenan ngan dia..harga tak ingat r..
tapi kan, dah jadi mainan kucing-kucing aku lah plak kekdahnyaaa...geram noksssss habis patah diorang gigit *mode tension*

Beli 2 bijik pasu & bunga pun dah habis ratusan ringgit so setiap bulan budget beli satu ah dulu..Kalau nak penuhkan semua porch aku ngan bunga-bunga ni..mahu kopaks juga poket aku so pelan-pelan belik..Harap-harap pokok aku beli ni subur sampai ke tua..hehehe jangan mati di tengah jalan:P

2 ulasan:

DaZzlingLilLy berkata...

bestkan dapat hias laman..sama nasib dgn pokok aku sebab kucing yg menumpang tu selalu gigit daun..kucing aku bagus depa disiplin tak pnh gigit pokok..huhu

zailamohamad berkata...

lily, kucing aku ni gediks r

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^