Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 13 Jun 2012

Kabinet Kaca Idaman Hati

Assalamu'alaikum,

Haritu aku pernah bagitahu yang kami ke Ikea cari kabinet kaca untuk letak pinggan mangkuk kan..Well, ahkak berkenan design hak macam ni lah..simple, nipis & sudah semestinya nampak moden..Tapi kan..tapi kan..reganyaaaaaaa..mak aih..mahal tak padan dengan ghuper..Hehehe takderlah mahal sampai puluh-puluh ribu pon..Kalau tak silap harga dalam range RM1300 macam tu..Hermm..kalau cari dekat kedai perabut biasa konpem dapat harga rendah lagi tapi kan..tapi kan..ahkak tak sukalah design kabinet kaca kat kedai perabut biasa tu..design kerawang-kerawang pastu besar bagak! very the old style lah *cewah, alasan semata*

Tapi tuler..selain dari Ikea, aku tak tahu dah mana tempat yang offer perabut jenis moden ala-ala Ikea ni..nak buat build in kabinet macam takdak budget, eh tapi kalau sama mahal dengan rega ini perabut, baik tempah dengan kontraktor saja kan??

Owh bestnya berangan sebab korang janganlah ingat aku nak beli dalam masa terdekat..Mana nak cekau duit ribu riban nyah..Laki ahkak bukan tokei balak pown..Haritu dapat duit kutu kena buat bekalan nak g Vietnam..huhuhu Kalau tak dah boleh merembat kabinet Ikea dah sutir. Eh!


























Kaler hitam je yang jadi idaman hati..lawa kan?? lawa kan??



























hak ni pon lawa jugak tapi tak sesuailah ngan rumah aku yang ada ramai kanak-kanak ribena ni


























Hak ni kalau tak silap harga dalam RM1200 kecik je..tapi design moden..sape yang tak tergodaaaaa


























Yang ni banyak laci kat bawah, konpem-konpem akan jadi tempat Ashraf sorok mainan..tak boleh..tak boleh..





















kerusi ni bukan idaman hati pon cuma nak bagitahu mahalnya harga sebijik kerusi ni..RM1k lebih..Kadang-kadang memang tak masuk akal barang-barang Ikea ni..HAHAHA

Oklah..sudah-sudahlah berangan tu...

11 ulasan:

kasihredha berkata...

comey2...balik dr vietnam boleh beli :)

mummY daniSha berkata...

ada yg mahal..ada yg murah jugak kan....suke sgt ngan ikea..kalau ada kat melaka...mau satu rumah nak brg ikea heeeee

iswatie "colours of life" berkata...

Ko panggil kontaktor buat cabinet tuh. Aku semua nak panggil kontraktor jer yg buat. Tunjuk ja design

iswatie "colours of life" berkata...

Kalu tempah kat kontraktor boleh jugak. Tunjuk ja ko nak mcm tuh. Aku semua nak suruh ja kontraktor yg buat. But setakat nih x ada planning lg nak letak display cabinet tuk pinggan mangkuk aku lagik coz collection pun x byk lg

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

harga ikear mmg x logik kadang2 mahai bebenor ;-)

yatie chomeyl berkata...

xpo berangan dulu, nti ado pitis buleh beli. tp nti ado pitis, mari pulok design hok lg lawa n lagi mahal hahahaha

Has berkata...

suka hok no 1 & 4 tu.

zailamohamad berkata...

kak kasihredha,

huhuhu itupon kalau duit tak habis di Vietnam..takutnya balik Vietnam makan megi jek nak tunggu gaji:P

watie,

huish..nak kena survey jugalah..mahu kontraktor mintak 5,5 ribu..wah! pengsan ahkak..alah..aku punya pinggan mangkuk pon bukan banyak pon..lebih kepada nak letak koleksi display je..hehehe

zailamohamad berkata...

Diana,

a'a kan..kalau murah, murah terlampau..kalau mahal..mahal melampau-lampau..hehehe

mummy danisha,

tuler..tapi barangan Ikea tetap menjadi pilihan hati..nasib baik tak kaya mana, kalau tak 1 rumah tempah dr Ikea *berangan lagi*

Yatie,

tulah..mari hok lagi comel, dan comel dan comel & sapa sudoh aku dok beli..HAHAHA

Has,

semua pon i soka!

littlehumblelynn berkata...

Zaila,

2nd last tuh cantik!!!aku ingat nk crk gak 1,nk letak pinggan mangkuk.huhuhu

zailamohamad berkata...

Lynn,

haaa..sialalh cari pastu jangan lupa tayang kat blog..muahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^