Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 24 Julai 2012

Selamat Berpuasa Semua!

Assalamu'alaikum,

Semoga masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat berpuasa buat semua kawan-kawan & pembaca blog ini:)

Sorry lama menyepi sebab mood sudah ke laut dah:P Mesti ada yang rindukan aku kan? *sila muntah kawan-kawan*

Owh..apa menu pilihan korang untuk berbuka?? Masak sendiri ke beli di bazar Ramadhan saje?? Bagi aku, sudah tentulah masakan sendiri..biar simple asalkan kena dengan selera kami:) Bolehlah berjimat di situ:P
Antara menu berbuka kami sepanjang puasa ini;-


Hari pertama : lupa snap gambar daaaaaaa
Hari ke 2 : ayam masak kunyit, ikan asam pedas, petola goreng & sayur air kobis


Hari ketiga : bawal goreng, ayam masak lengkuas, sayur kailan goreng & sambal belacan


hari ke empat : kari ikan tongkol, ikan masin, acar & sambal belacan


untuk anak-anak tetap kena masak sebab diorang mana puasa lagi..huhuhu..tapi menu yang simple-simple sajork!

Malam-malam Haziq & Husna ikut papa diorang ke surau untuk solat terawikh..Mama duduk diam-diam kat rumah dengan Ashraf!

Oklah selamat berpuasa

6 ulasan:

kasihredha berkata...

anak2 sure happy dpt mkn masakan mamanya sendirikan.
Selamat berpuasa zaila...mohon maaf ye.

mrs adam berkata...

dah 5hari saya masak sahur je,buka mkn mknn sahur.haha.terbalik disitu.hee.owh tapi stp kali masak tak sempat amik gmbr mcm zaila

mummY daniSha berkata...

selamat berpuasa kak!lama tul akak menyepi heee...bz urus anak2 eh kak?hehee

yatie chomeyl berkata...

aku pun maye terawih di rumoh jah, tu pun kade2 maye terawih bele2 duduk jah...hehe

Iela Fazielah berkata...

wah..rajin snap gmabr eh..ila malas betul..asal siap atas meja....kejap2 tgk jam xsabar nak berbuka...hehe

zailamohamad berkata...

kasihredha

Alhamdulillah..berpeluang juga masak sendiri untuk suami & anak2:)

mrs adam,

memang terbalik..saya recycle lauk berbuka buat sahur!

mummy danisha

hehehe dilanda mood malas:P

yatiechomeyl

bagus demo..kejar pahala di bulan Ramadhan ni

Iela

terpaksalah masak..kalau tak husben bising..hikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^