Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 16 Januari 2018

Ruang SOHO 2018

Assalamualaikum,

Selalunya awal tahun memang semangat atau azam tahun baru masih berkobar-kobar lagi. Alhamdulillah, tahun ni blog kembali aktif macam dulu. Syukur Allah bagi kesedaran supaya cepat-cepat "move on" dan jangan fikir masalah orang lain selain dari majukan diri kita sendiri. Apabila blog aktif, rezeki pun tak putus-putus masuk. Syukur, blog merupakan salah satu sumber rezeki aku juga :)

Setiap tahun ruang SOHO (small office home office) aku berubah. Maklumlah, nak bekerja ikut kesesuaian tempat dan lokasi. Tahun ni masih memilih dalam bilik tidur (sebelum berpantang bolehlah, nanti lepas ni kena turun bawah pula) dan selepas 4 daripada 6 anak ke sekolah, aku punyai ME TIME selama 4 jam, jadi 1 jam telah ditetapkan untuk mengemaskini blog.


Syukuri apa yang ada. Walaupun ruang SOHO mengadap kipas penghawa dingin (ko hade?) tapi yang penting idea untuk menulis tak pernah putus. Mungkin kadang-kadang hanya ulang cerita dari aktiviti di facebook, tapi tak mengapalah, sekurang-kurangnya blog boleh simpan seribu kenangan.
 
Tahun ini moga aktiviti jualan aku lebih terurus dan kewangan lebih kukuh. Ikutkan pengalaman yang lepas, memang hujung tahun semuanya ke laut dalam. Hu hu hu Tahun ini walaupun takde simpanan tapi seboleh-bolehnya aku mahu gembirakan insan yang banyak berjasa buat diri aku iaitu mak ayah dan en suami. Jom kita usaha lebih lagi, ada banyak cara untuk zahirkan kebahagiaan dan kasih sayang buat mereka.
 
Oklah, semalam terjumpa gambar inspirasi hijau di ruang SOHO. Sumber dari fanpage : Recommmend.my


Kawan aku cakap kalau pasu jatuh atas kepala susah juga >___<


Cantik pokok hiasan fig ni, memang dalam plan nak beli buat hiasan letak dalam rumah juga, tapi nak beli yang pokok hiasan lah, kalau hak hidup masih tak mampu nak jaga

 
Yang ni simple sahaja tapi menarik
 

Sebenarnya ada pelbagai cara untuk hias ruang SOHO kita, bergantung kepada budget dan kreativti masing-masing. Macam aku memang sejenis kedekut dan pemalas (kot) jadi memang hias seminimum mungkin. Yang penting biar kerja jalan dan dokumen disimpan di tempat sewajarnya.

Oklah, nak keluar pos barang. Insya Allah ada masa boleh menulis lagi. Bye!

Tiada ulasan:

Iklan Dibawakan Oleh Nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^