Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 18 April 2009

It's all about NuffNang

While browsing da internet last night, nilah rutin harian aku kalo xwat keje umah..Haziq was concurring the TV with his new Spongebob DVD..aisy, naik bosan mama+papa..asyik2 kena tengok muke Spongebob & Patrick yang sengal tuh;p then, as usual i will always peeps on my friend's blog..from one blog to another then click another blog untillah i found out this such a beautiful, full of RED color sampai naik juling mata mak ni;p she's really motivated me..betol2 menaikkan semangatku ntok mengimprovekan blogku yang sepi ini..Please click here to visit her blog; yap she is the RedMummy..i guess lots of u have already know her before i do..huhuhu..biaserlah, ketapi dek non ni gerabak belakang sekali so teramatlah lambat sampai segala maklumat ini..ayat cover "line" ni!!

Her blog full of RED in color..but that is her "trademark" so xkisahlah kan..what i like bout her is her full commitment to be among the Malay women being on TOP of Nuffnang Bloggers
..i am totally inspired by her entry sharing the key of her success..you can read here da full entry of it..i'm not gonna cut & paste it on my blog even though RM already allowed her readers to do so..RM if you dropping by in here, jangan saman saye ye=) i'm such a newbies in this blogger's world & there are so many things that i have to learn & know especially bout law and Act that r relate with it..xper..slow..slow..like RM said, dia dolu2 pon mula ngan Blogspot jer tapi sekarang ni dah tukar jadi RM.com tuh..how i wish i can be like her..yes, i can be like her if i'm following all da tips dat she shared..so i follow you...**nyanyi ikot rentak iklan Digi yea**

Enough bout RM lu, let me tell you how to put Nuffnang ads in ur blog ya..First, you all klik Nuffnang, then just followed the instructions givenlah..hahaha..xkan aku nak bagitau satu2 kot..tapi aku pon xberapa faham ngan sistem dier but one thing for sure lagi ramai orang visit blog kita, maka akan bertambah $$ yang bakal kita dapat..so aper tunggu lagi?? Just add ur Nuffnang onto ur blog now..aku pon nak kn study gak macamana it will apply on our blogs & of courselah i would take RM as my best example that i can see..Glemer akak diva merah kita yer.."dah memang glemer pon"..agaknya nilah jawapan akak RM kot;0

As being said by RM, benda ni xkan terus nampak hasilnyer..bertuahlah kita kalo hari ni registered esok terus dapat duit berguni2..it all started from zero dan begitulah dengan aku..At first, i thought having this blog as my personal journal of life where i can share everything bout me & my family instead of tempat mengutuk tenuk2 kat opis tu..hihihi..but now, i have learn something new & i am really excited to applied it on my blog..Watching televisyen without having commercial will get you bored gak kan..samerlah ngan reading blog without nuffnang ads..you feel empty & numb..Cube terjah blog2 yang penuh ngan adverts, sure korang akan naik rambang bijik mata kan??barulah mata kita akan bekerja kuat ntok memahami isi kandungannyer..am i rite or not?? da conclusion dat i wanna make is xsalah kalo korang belajar ntok buat duit ngan dunia blog ini..ada cikgu penulisan x kat sini??betoi x aper yang aku tulis ni??main belasah dah coz it takes me almost half day to finish this entry..DAMN!! why i am so slow bout this (i mean my writing skills both in English & Malay)

Oklah, i guess thats it dat i wanna say..akupon baru lagi so xleh nak komen banyak2..i know dat uols lagi tahu dari aku kan..uh, promote sket, after having my Intra, i can stay up to 3 am googling the internet & this morning woke up as usual without having tired..Maybe ditambah dengan ke excited an aku ntok menjana $$ with nuffnang kot..hihihi..so guys, rajin2lah drop by at my blog & added me as one of your blogger's friend..xrugi kawan ramai2 ni coz i guess this is one of da way to promote ourself right??ni bukan nak ngater tapi hakikat; i kinna distress gak r ngan some other people who are always stay in their group jer..xnak kawan ngan orang lain..tolong r..when others people link ur blog to urs, janganlah wat bodo jer..appreciate it at least by sending him/her hello pon ok..so orang barulah terasa seronok+dihargai kan?? For those who read this, jangan terase laks..i know, some of you have ur own guud reason to do so but if u r having ur free time, do visit them so that we can expand our relationship better..mengeratkan sillaturrahim sesama manusia kan adalah sifat yang terpuji jadi sangatlah bagus ntok diamalkan especially di dalam dunia blog ini=)


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^