Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 19 April 2009

Menu today

Pagi ni masak nasi goreng cina..mesti korang pelik kan nape aku asyik letak menu yang aku masak jer kan..well, actually i just wanna share with uols out there my simplest menu (sebab aku kan bekerja so masakan nak kn ringkas, mudah & cepat masak) kalo tak..alamat dier kebulurlah aku & hubby nanti..hihihi..

This morning pagi2 lagi masuk dapur kuarkan ayam, udang & mix vege..then kupas bawang merah, bawang putih, panaskan minyak, campak campak campak..dah siap pon..xsampai setengah jam pon..Hasilnya..hubby & askar2 ku makan dengan rakus sekali sambil berebut udang yang adalah aku taruk 2,3 ekor..so agak limited sket=0 FCFS basis (nilah, kalo otak ingat nak niaga jer)
Sebut sal niaga, inilah stok terbaru keropok segera kami yang baru jer tibe dari Kelantan pagi tadi..Hubby kena g amik kat stesen bas Shah Alam kol 5 pagi lagi..tiada dalam gambar adalah kumpulan keropok segera sira..malas nak letak sekali takut korang terkejut jer..tapi sebahagian daripadanya akan dipos ke Labuan esok hari since my sister stayed there willing to sell these keropoks;0

Ni plak baru siapkan tadi..sambil blogging sambil masak, barulah laki xmarah;0
Sayur campur goreng ngan udang..like i said before my menu was just simple2 jer..nothing special bout it..sekarang ni kat dapur hubby tengah goreng ayam..hihihi..lapar sangatlah tu sampai turun padang sekali..anyway, i am blessed to have a very wonderful husband like him..kalo korang nak tahu, before kawen aku xpenah masak sesuatu and i really meant it..even nak siang ikan & ayam pon xpandai;0 but i am lucky to marry this special man..dialah yang ajar aku buat semua ni & now..nak kater terrer tu xderlah tapi bolehlaaaa..angkat bakullah plak

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^