Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 28 Mei 2009

Happy

Hari ni boleh dijadikan salah satu hari yang happy in my life..berikut adalah perbualan antara Zaila & hubby;-
Owh, by the way dialog ini telah ditukar kepada bahasa ibunda memandangkan some of u will not understand if i'm writing it in my loghat Kelantanese;-)

Hubby : Yang, nanti abang nak belikan kamera digital bagi kat Yang..abang tengok blog mama, sian gambar xclear..kabur jer..sebab tu kot blog mama xmenyerlah sangat!!

Me : O yer?? mama tahu...(Dalam hati) OMG..happynyer!!!

Me again : Erm..mama nak kamera yang boleh fokus tu..alaaa..yang macam A*** punyer tu..mesti gambar nampak lawa kalo pakai kamera tu kan???kan papa kan??? (sambil buat muka ngade2;p)

Hubby : Isy, mama ni..asal orang offer terus nak yang mahal..abang nak beli yang biaser2 jer..biar padan ngan budget kita..

Me : yerlah..(sambil buat muka bersalah)

Owh..that is why i'm so happy tonight..happy bukan pasal hubby offer nak belikan kamera digital;- because sooner or later i will buy it on my own..(ya i have already put digital cam in my wish list) tapi happy sebab at last, hubby finally recognized all my hard works to make my little baby come true..from dream becomes reality..hihihihi..xsangka, diam2 dia surf jengah sale's blog Zaila..huhuhuhu..i'm so touched dear..

Erm..nak beli kamera ape ye?? Zaila bukan pandai sangat bab2 beli barang2 macam ni..especially yang macam handset, digi cam, notebook & etc..raser macam xterkejar..guys, please advice me..those yang dah ada digital kamera, ya komen anda amatlah digalakkan..share your minds with me..who knows Zaila boleh jadikkan sebagai panduan ntok beli kamera digital ni..by the way, these are some of the digi cam yang terlintas kat dalam fikiran Zaila..just give ur opinions which one is the best;-)
(pic credits to www.sony.com.my)
I love this colour, it's pinky;-)


(pic credits to www.canon.com.my)

agak2 warna ape yang menarik??


Tengok dalam website canon, harga disyorkan RM9k++ fuyoooOOoo..
(pic credits to www.samsungcamera.com)
yang ni terbaru dari Samsung (12.2 Megapixels)

(pic credits to www.nikon.com.my)
yang ni pon lawa jugaks (actually loike the colour of it)

Ermm..rambang bijik mata nih..but i guess i would definitely choose for the slimmer, ringan & of course my hubby kn setuju ngan taste mak yang sekarang very in the pinky u know..hihihihihi..Alhamdulillah, Zaila bersyukur sangat sebab dapat suami yang begitu memahami (bukan nak promote laki tapi itulah kenyataan..laki mane xsayang isteri kan??)

-Selingan jap;-
Abang, terima kasih di atas segala pengorbanan abang untuk mama selama ini demi melihat mama & anak2 bahagia..Insya ALLAH, mama akan cuba untuk jadi isteri & mama yang terbaik ntok papa, Haziq & Ameera..

2 ulasan:

ARIFFDA berkata...

yang..beli CANON la, gambo cantik..hehehe
kawan akak beli SONY, gambo pecah2(xclear)

zailamohamad berkata...

Akak Bada..thanks for the info..will consider it;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^