Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 21 Jun 2009

Selamat Hari Bapa

Hari ni rata2 entry mengisahkan hari bapa..ermm..samelah..aku pon nak tumpang wish ayah aku Selamat hari ayah;-) tapi ayah aku ni orang kampung so maner ader nak sambut2 hari bapa..xperlah..aku just doakan moga Allah panjangkan umur ayah aku agar aku dapat membalas segala jasa & keringat yang ayah telah korbankan demi nak melihat anak2 dia berjaya..

Sesungguhnyer memang besar jasa ayah pada Zaila..huhuhuhu..tetiba emotionallah plak..sejak dah kawin ni, masa untuk bermesra ngan ayah dah makin kurang..tambah2 bila Zaila stay jauh dari ayah, balik pon 3 bulan skali..tupon terpaksa bahagikan masa dengan umah MIL..huhuhuh..walaupon Zaila & husband sekapal tapi setiap kali balik kampung mesti nak bergaduh juga pasal rumah..tapi selalunya adil r..masa balik kampung haritu ayah dok tanam tembikai..hihihi..ayah Zaila ni memang xreti duduk diam..ader jer kerja yang nak dibuat..same jugak ngan mak Zaila..kalo xkerja boleh demam katenya;)

Zaila xder ape nak bagi kat ayah, cuma Zaila ader belikan jus penawar herba tinggal kat ayah biar ayah minum..sebab tulah walaupon usia ayah agak tua (kalo xsilap ayah sebaya ngan Tun Mahathir), ayah masih kuat lagi..tapi Zaila sentiasa doakan moga Allah sentiasa bagi kekuatan fizikal & mental kepada ayah moga ayah dapat beribadat & menjalankan aktiviti harian macam biasa..

Hari ni, Zaila sambut hari bapa (hubby pon bapa juga kan??) dengan memasak kat umah jer..itulah hadiah yang terbaik Zaila dapat bagi kat hubby Zaila..nak g makan kat luar pon, poket dah kering..maklumlah nak masuk ujung bulan kan..tambah2 tayar motor SIL pulak bocor, nak kn tukar baru..pakai uwang jugak kan;p

Mood Zaila nak makan western hari ni..so dari semalam lagi dah beli bahan2 dia kat giant..Zaila beli daging kambing import (siap dipotong) harga dalam RM12, raser aderlah dalam 6 keping so agak berbaloi jugaklah..so start dari pukol 1 Zaila start masak, semua Zaila buat sendiri..SIL xder kat umah pasal dia ada aktiviti kat sekolah..tapi xper naseb baik hubby sedia membantu jaga Ameera yang pantang terlepas pandang mesti nak masuk dapur..hasilnyer;-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kenny Rojak cara Zaila;-

ikot arah jam : makaroni & cheese, sweet corn, broccoli & mushroom, coleslow & lamb chop & kat tengah tu mashed potato..teringat kenangan masa jadik volunteer kat sukan Paralimpid Malaysia kat UPM dulu, Zaila ditugaskan kat bahagian food & beverage so nak kn serve OKU makan2..so untuk OKU yang cacat penglihatan, kita kn bagitahu lauk2 yang ada dalam pinggan diorang dengan cara ikot arah jam..contohnya ikan pukol 3, daging pukul 6 so pandai2 dioranglah nak makan yang mana dulu..huhuhu..masa tu terasa insaf sangat2..syukur di atas segala nikmat yang Allah berikan pada Zaila..Amiinnn...

Raser masakan Zaila??bolehlah..hari ni Zaila ader tamu, so jamu diorang makan ni r..xtahulah ape yang adik ipar rase tapi feedback tu positif..tapi xtahulah kot2 diorang saje nak amik hati Zaila jer..hihihi..penat masak tau;p

Ermm..citer sal hadiah, Zaila da belikan ni buat husband tercinta..xder aper yang special pon..

sebab nak ganti wallet hubby yang dah lunyai ni;-

hopefully hubby suka;)

Thanks yang sebab jadik papa yang terbaik buat anak2..mama, Amirul & Ameera sayang papa;)

6 ulasan:

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

hari bapa nieh pun kita masak2 special jer .. heh..hadiah takder .. jadilah yer ;-)

KV berkata...

akak semalam pun ingat nk beikan hubby wallet. Tp mcm tak sempat masa sgt kan, suh hubby ckp lain kali. Hehe

CT NORAMIZA berkata...

mmm sedappppp, nak skettttt macarony cheese ituuuuuuu

zailamohamad berkata...

Akak punya sup ekor tu pon nampak sedap..nyam nyam nyam..

KV, beli..jangan xbeli;)

CT Noramiza, nampak jer sedap..raser xtahulah;0

saper lagik.. aku la.. YuLan berkata...

pergh... kecur air liur tgk makaroni akk tu...

godaan...

zailamohamad berkata...

Yulan..thanks..nampak jer sedap..tapi rasa xtahulah macamana;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^