Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 6 Ogos 2009

Mak Nak Kurus Jugak;p


Korang perasan tak weight ticker kat blog Zaila ni??? Hahahahaha..sile jangan cakap Zaila gemuk ya..sebab dah ramai orang sekeliling yang tegur Zaila dah berisi..ya..ya..mak sedar diri..mak dah xsecantik Angelina Jolie dah perasan;p Mak sekarang xubah macam buah nangka yang sedang menunggu masa ntok gugur ke bumi related ke?? so sebelum nangka ini jatuh menyembah bumi, baik mak lakukan sesuatu agar nangka ni boleh transform jadik cempedak (nyam, nyam..sedapnyer kalo digoreng) aper aku melalut ni???

Pendek kate, Zaila pon nak ikoti jejak langkah blogger tegar yang lain seperti;-

CPM : yang baru sahaja buat entry nak kurangkan berat badan tapi g Penang makan macam2;p
MrsLVoe : giat nak kuruskan badan sampai xmakan nasi & slalu g spa
KV & Co : juga nak turunkan 10kg
Honeylanz : Reward kalo dapat kurus amatlah memberahikan semua wanita2;-)

Erm..sape lagi??? Maklumler Zaila ni masih baru dalam dunia blog ni so xder ramai kawan lagi..so sape yang nak berkawan ngan Zaila ni..haaaa..siler2lah tinggalkan jejak..jangan malu jangan segan..mak xgigit orangnyer;-)

Tapi kan..Zaila xpasti lagi berapa exact berat badan Zaila..cuma yang pasti dah makin berat sampai hubby pon dah xlarat nak dokong;p Masa berpantangkan Ameera, berat badan Zaila turun sampai 60kg, masa tu badan rasa ringan je, pakai baju lama2 pon muat lagi..sekarang ni..ya ampuuuuuunnn...hampir semua baju, seluar & blous dah ketat..nampak macam balut nangka jer (pasai tu Zaila umpamakan macam buah nangka)!!! Serious i need to do something..since Ameera dah lame xbreastfeed, sejak tulah badan Zaila ni naik macam dipam2..

Bila baca blog kawan2 ni, rase macam bersemangat plak bila tengok diorang bersungguh2 nak kuruskan badan..so Zaila pon nak ikot samelah jugak..haaaa..siap masukkan weight ticker lagi dalam blog ni..punyalah semangat tuuuuuu..jangan ticker tu xbergerak2 sudahle;p tapi Zaila nak diet cara Zaila..nak kurangkan kuantiti nasi, nak bersenam sket, then nak control kadar pemakanan..selalunya tiap hari Zaila akan makan pagi, tengahari, petang & malam..hihihihi..banyak tuuuuu..so sekarang Zaila nak kurangkan kuantiti makanan & kalo boleh nak makan nasi sekali je sehari..Zaila xnak bergantung pada mana2 produk ntok mengurangkan berat badan..mak nak kurus cara mak je..bole???

tapi..zaila nak kena beli ni dulu;-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar hiasan googled (bukan kaki mak tu)

tapi yang pasti bukan dari jenis ni































































kang jenuh hubby nak angkat Zaila laks;p

Benda alah tu penting ntok monitor berat badan Zaila..hihihihi..barulah semangat nak timbang hari2..kalo tak, kena p timbang kat Econsave xpon Tesco..malu r muka Zaila bila alat timbang tu bunyi ting tong ting tong..anda berat!!! anda berat!!! sile turun sekarang juga!!! ;-)

Ape2, wish me luck guys..anda semua yang nak urunkan berat badan tu bile lagi?? Meh join Zaila sekarang;-)

2 ulasan:

CT NORAMIZA berkata...

zaila, akak pun dh naik mendadak ni, takut gak sakit menyinggah, nk join gak tp takut x tahan nafsu mkn, dr 48kg dh jd 54kg, kritikal tu huhuuuu...

zailamohamad berkata...

Akak, jom diet!!! alaaa pelan pelan r..kalo nak makan pon, makan sket2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^