Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 4 September 2009

Happy, Penat & Busy

Assalamualaikum semua

lama sungguh Zaila menyepi

bukan pe..hari Jumaat lepas kan balik kampung

Alhamdulillah pagi sabtu selamat sampai

siap bersahur ngan mak ayah Zaila lagi


hari tu juga

terus ke Pengkalan Kubur shopping baju raya

sempatlah merembat 3 pasang ntok mak nya

sepasang ntok anak pompuan

ntok geng laki

HOLD dulu

mungkin beli yang siap je

Actually ada banyak nak cerita

tapi dah lupa..hahahaha..dah tua rupanya akak ya!!

pastu pula takder acara snap2 padahal malas nak upload pic

pastu lak kat kampung broadband macam siput je lembab

notebook pon tak bawa balik

so hancuss niat nak berblogging dari rumah

overall..

memang happy balik kampung..

ermm..

banyak juga Zaila makan masa berbuka hancur diet mak nyah!!

ermm..malas nak cakap banyak

seriously i'm in LAZY mode now

sape nak suntik virus Rajin ni???

arghhh!!!

Perhaps something begin with the letter C

ehem ehem

Sang suami sila baca ya;)

oh..

this is what we ate last week

i'm still craving for this but kat sini mane nak cari

nik bak (before dimasak)

and this is what i like most

some people would say kerabu ikan

this is what we call lawa

percaya tak ikan yang digunakan tu adalah ikan mentah

then diperah asal limau

ada ulam2 & cili

serious sedap..

all pics are googled

banyak lagi Zaila makan

tapi tulah..malas nak cerita banyak kan..

nak baca blog kawan2 dulu

till then

HAVE A NICE WEEKEND YA^_^


7 ulasan:

honeylanz berkata...

pttla lama diam.. kena suntik dgn virus rajin dr huruf C nih ;)

has gemar nek bak. tp yg sblm di masak dgn air gula aja!! pelik x??
igt nek bak igt kt tok di kg :(

Diana (Mama Adam Mukhriz) berkata...

wah bestnya balik kg sopping rayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

zailamohamad berkata...

Has, pelik tu..orang makan yang dah masak..hihihihi..nak kn cuba ni..

Kak Diana, memang best..rase macam nak balik lagi;)

N A N I E berkata...

bestnyer balik kampung..patut la lama menyepi :)

zaila nak order popia tuh bole lagik ke?

zailamohamad berkata...

Nanie, actually tuan dia dah tutup order tapi nanti Zaila try tanya ya..ape2 nanti Zaila email kat Nanie ya;-)

Ami berkata...

eh lawa tue ami tok rajin make,best ye k.ila?hok all time fav nye sambal pauh+ike tue.dok pong sambal nasik berlauk hok meroh,kerabu perut so lagi hok dok craving neh,sedaknyoo.lopak tikam takdok dale list ko?and buoh tanjung,jalo mas,butir nako,so gupa huhu

zailamohamad berkata...

hihihihihi...Ami, kalu kak ila nak sebut blako..huhuhuhu..pendek kato xmuat blog ni..hihihihi..nati k.ila buat entry makane klate ya..
lawa ni slalunya ore kat tepian pantai je yang kenal pasai nak buat ni kn paka ike segar, baru sedap;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^