Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 15 Oktober 2009

~~Updated on My Status~~to do or not to do??

Alhamdulillah & million of thanks on your opinions tentang status Zaila yang konon dalam dilema ittew;) and i have finalize that;
























I will continue my current status as a working mummy, mama to 2 adorable kids & wifey to Mr Hamdan..thanks guys cause willing to share your opinion. Zaila memang selalu macam ni..bila jer anak sakit & kita suka dapat cuti terpaksa ambil cuti, mesti Zaila akan terfikir untuk resign walhal bukannya selalu terjadi pun (anak sakit)..but i believe things happen out of our control..kita hanya merancang, ALLAH yang menentukan..ada masa mereka (anak2) akan jatuh sakit and ada masa juga mereka akan sihat..



Menjadi seorang ibu yang bekerjaya ni bukanlah mudah..paling Zaila tak tahan bila kena minta kebenaran bos untuk keluar bawa anak check up tiap2 bulan, bila kena EL sebab nak jaga anak sakit, bila terpaksa jaga anak disebabkan nursery tutup (pernah tau..nursery anak2 Zaila tutup almost seminggu pasal kn wabak kuku & mulut) & many morelah yang berkait ngan anak..hermm..hairan..~~papa takderlah plak banyak amik cuti~~

Well, inilah yang dinamakan pengorbanan..Bila anak sakit, kitalah orang yang paling risau(papa pon risau juga tapi mungkin dia tak tunjuk)..kaum ibu ni willing to sacrifice everything for her kids, janji anak2 sihat bahagia..Alhamdulillah, mesti kita pon happy..tapi kalau anak2 sakit, hati kita pon tak tenteram kan?? what i want to point here is me as a working mum willing to sacrifice my Annual Leave, willing to face my boss punya muka yang garang/bengis, willing to close my ear whenever HR Department mengamuk/bising & most important willing to do anything for the sake of my children..nama dah anak kita sakit kan, so takkanlah nak suruh cikgu diorang yang tolong hantarkan ke klinik atau jaga mereka di rumah kan?? so kitalah yang harus bertanggungjawab!!

Tak dinafikan everytime i have to take EL, i started thinking of to resign & gave my fully attention for them..tapi masa tulah..masa otak tengah jem;p but then i realize, actually i have so many commitments that i have to maintain every month..PTPTIPU mak sape nak tolong bayarkan??~~nak suh dapat surat naik mahkamah buat kali ke 2 or nak nama dirik sendirik kn blacklist tak boleh ke luar negara?? adoiii..baru je merancang nak p Vietnam~~ Selain tu, i also need to have my own hari tua punya saving kan?? unless kalau laki kita boleh menjaminkan kesetiaan kepada kita sampailah muka kita keluar urat & dah tak payah cuti setiap bulan kan..macam adanya KWSP tu, oklah jugak..tak dinafikan agak membantu kaum2 hawa especially me yang memang tak reti nak manage duit belanja bulan2 ni kan??~~heee~~

Tapi.....kalau dapat dok rumah jaga anak2 pon best juga;) sape yang tak nak melihat anak2 membesar di depan mata kan?? biaserlah setiap perkara mesti ada pro & kontra tapi yang pasti Zaila pilih untuk menjadik seorang yang tabah~~tabah in term of perasaan..biarlah apa orang nak kata (read: anak dia tu saaaaaaaaaaakit aje, pastu asyik cuti je), biarlah bos nak marah Zaila sampai tercabut anak tekak pon (read: bos Zaila memang macam tu, ada angin2 dia)..selagi Zaila boleh bertahan, Zaila akan tahan..kalau takpon..mak carik keje lain je..hikhikhik..yang penting, anak2 Zaila dapat membesar dengan sihat & penuh kasih sayang!!!

Pada mereka yang memberikan pendapat, thanks guys..korang memang baik..moga Allah murahkan rezeki korang ya;)

P/s : harini dah masuk office, alhamdulillah takder orang marah Zaila lagi (bos pon outstation), esok2 tak tauler camnoOOOooo;)

4 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

takpe zaila, teruskan usaha zaila as a working mom, at least skrg zaila dah buktikan yang working mom mampu menjadi ibu yg baik.. masih mampu menjaga anak, dan rumahtangga.. able to multitasking, tak semua org boleh buat apa yg zaila buat..
:)

ur husband and kids must be proud of u..

zailamohamad berkata...

Thanks lady..as long as Zaila boleh bertahan demi anak2, of course i will survive..
Lady pon apa kurangnya, bertuah dapat stay at home layan anak2 Lady;)
Hopefully we will happy with the life path that we choose

honeylanz berkata...

zaila, yakin yg kita blh buat / handle semua tu. has dah 6 years++ jaga anak alone! ahad je has serah 100% kt hb uruskan kids ;)

zailamohamad berkata...

Has, Zaila memang tabik spring r kat has..toink toink;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^