Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Jumaat, 9 April 2010

Warna-warna Pilihan

Well, pening juga kepala Zaila ni bila memikirkan warna cat yang bakal menghiasi ruang tamu rumah Zaila nanti..Pada yang belum tahu, sebenarnya Zaila sedang mencari-cari warna yang sedang masyuk (trend sekarang) musim ni..heheheheee..Maklumlah nak touch up sket rumah baru kami tu kan;)

Hari tu Zaila ada bertanyakan di facebook pendapat kawan-kawan untuk cat rumah warna apa & rata-rata semua mencadangkan warna kelabu..Waaaaah kelabu tahi anjing juga yang menjadi pilihan ya;) Actually Zaila pun rase macam cantik ja kalau cat warna kelabu tu, betul tak kawan-kawan?? Jom kita cuci mata sikit dengan melihat contoh rumah yang dicat dengan menggunakan warna kelabu ni;-
semua gambar telah digoogle ya;) & maaflah kalau bukan semua kaler kelabu tapi Zaila rasa macam terbekenan pula dengan kaler-kaler kekelabuan ini..hehehehe









Herm, jangan nanti Zaila berkenan kaler lain sudahlah!! so kita just wait & see jelah kesudahannya macamana nanti;)

Cakap banyak pun takde gunanya juga kan-___-

26 ulasan:

sisdee berkata...

tu kaler kelabu mmg tgh trend zaila...i pun baru cat undercoat putih tuk naikkan kaler kelabu tu..hehehehe mmg perfect kaler for this year :) (mandai jek aku) hahahahah

semua yg zaila letak tu sgt cantik..kalau le ada ruang tamu scantik tu :p

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

cantik ler kaler nieh .. kami dulu tak sempat pikir nak cat umh kaler apa .. pindah tergesa2 .. ha..ha.. cat jer kaler yg terpikir ...

eynda berkata...

Hhmm..cahaya spk tu eynda cat ala-ala kelabu gak...kena dgn perabot kaler coklat tau :-)

Nurhayati berkata...

cantiknye...
kalau yati dapat umah camni..heaven =)

cepat2..decide pastu tunjuk transformasi umah yer

N A N I E berkata...

ai suka something yang moden..sebab conceptnya minimalis..so colour yang tepat dan sesuai adalah grey or earth colour :)

honeylanz berkata...

setuju dgn nanie... warna ikut konsep ;)

mrs shaifull berkata...

canteknya, rasa cam nak tiru je yg ruang kat tangga tu :)

mohdandmeriam berkata...

salam zaila..bila nak pindahnya..memanglah bila beli rumah baru macam2 yg nak dibuat..macam auntie..tak terbuat pun..hehehe...

AYUKIRANA berkata...

zai, kelabu mmg adalh trend kaler t'kini...aku suggesting ko tetapkan dulu kaler tema keseluruhan esp perabot, then only ko decide kaler wall yg matching dgn perabot2 ko tuh..kitchen kabinet dh buat???ish ni yg xsaba nk tgk umh ni....jom ikea??!!! :)

yatie chomeyl berkata...

comam jugop kelabu, kalu kotor dinding pon x napok sgt

fiza berkata...

Salam zaila, cantik gak kaler kelabu nih. Memang pening klo masuk umah baru, mcm² benda nak kena fikir (^_^)

zailamohamad berkata...

Sisdee, betullah zaila pon rasa kombinasi kelabu & putih adalah sangat menawan kan;)

zailamohamad berkata...

Diana, tak kisah warna apa pon, janji sejuk mata memandang;)

zailamohamad berkata...

Eynda, itulah..perabot zaila banyak warna coklat & ingat nak buat featured wall macam rumah Eynda tu..tunggu budget dari MK je ni..hehehehe

zailamohamad berkata...

Yati, memang cantik kan tapi zaila rasa rumah zaila nanti kalau lepas transformasi pon tak akan secantik ini
kehkehkeh

zailamohamad berkata...

Nanie, zaila rasa Nanie ni memang pandai dalam bab2 menghias rumahlah kan??;)

zailamohamad berkata...

Has, zaila konsep takde, main belasah ikot sukahati je..hahahahaaa

zailamohamad berkata...

Akak CT, cantik kan..zaila pun ingat nak buat featured wall kat situ sebab nak tutup tangga

zailamohamad berkata...

salam untie Meriam, insya ALLAH hujung bulan ni..sekarang nak touch up sket-sket rumah tu;)

zailamohamad berkata...

Ayu, thanks for the info..aku kan beli rumah yang dah ada KC siap dah (tapi pattern lama ah)
waaaah, best best mak suka!! tapi tunggu hamdan balik dulu ya then aku roger roger kat ko;)

zailamohamad berkata...

Yatie, hok tu zaila rusing sekali..Haziq tu suka sangat conteng dinding..huhuhuhuhu

zailamohamad berkata...

w'salam fiza, alah zaila masuk rumah bukan baru sangat, tapi pening juga nak touch up sket-sket..hehehee

fabulous.farah berkata...

farah nak cat kaler kelabu jugak asalnye..pastu contractor nak cat free tapi die pilih kaler. so redha jer lah sebab free kan.hehehe

zailamohamad berkata...

farah, free tuuuu..tapi k.ila sero mesti kontraktor tu cat warna ala2 kelabu juga sebab trend kam..hehehehee;)

Ernie Khairina berkata...

great taste! citarasa modern gitu

zailamohamad berkata...

Ernie, hopefully it would turn nice;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^