Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 19 Mei 2010

Tutup Blog

Pernah tak kawan-kawan terfikir untuk menutup aje blog kawan-kawan?? Tak pernah ek?? Agaknya Zaila seorang jelah yang dilanda virus "ingin menutup blog"..Hehehee

Entahlah, of late ni Zaila rasa macam sudah tidak ada apa yang menarik untuk dikongsikan. Bukan tak ada cerita yang menarik tapi entahlah..mood untuk berblog tu sudah hilang entah ke mana..Dulu bukan main semangat lagi, tapi sejak dua menjak ni..Agaknya mood berblog sudah tertinggal di rumah lama kot??;D

Well, Zaila nak tanya kawan-kawan ni, patutkah Zaila tutup aje blog Zaila yang dah nyawa-nyawa ikan ni. Pada mereka yang pernah menjadi silent reader Zaila, speak out your voice, tunjukkan diri anda..Tolong bagi semangat kat Zaila yang lemah ini;( Apa-apa cadangan mahupon kata-kata semangat amatlah dialukan..Tapi kalau nak kutuk pon boleh juga * kasi Zaila semangat sket *

Herm..apa-apa pon, Zaila nak berdiam diri dulu * silent is better than talking right now *
Tengoklah camne..Zaila rasa every blogger will face the same situation as me..Bila dah kekeringan idea, bila dah tak ada semangat, bila dah bosan dengan orang sekeliling yang suka bercerita tentang kita, bila dah bla bla bla..macam-macamlah alasannya..so guys, what do you think?? should i or should i not??

27 ulasan:

honeylanz berkata...

Has rs mood utk berblog mmg ada musim la..time x dah kering idea..mcm hmm..tutup la kejap... tp zass trs dtg idea mencurah2 lak...hehehe..apa↓3pun zaila take a break dulu ke?

littlehumblelynn berkata...

yes...
mungkin take a break..@ time out first than become blogger..mungkin after short break..banyak idea lak!!

kesian pd follower2 nih...(x dpt baca blog awak..especially sy nih)

Masayu Ahmad berkata...

Salam Zaila

Hmm saya rasa tak payah kot, cumanya kalau rasa tak mahu up date, biarkan aje, macam cuti-cuti malaysia

kalau dah idea datang, baru sambung kembali

yatie chomeyl berkata...

jange tutup lg zaila.nti bilo dh ado mood semula, blogging la balik :)

Nurhayati berkata...

jangan tutup... biarkan aje.. kalau ada story wat la entry k.. kalau takde.. biarkan aje.. ape pun ku setia disini hihihi

KV berkata...

tak payah la tutup, biar dulu. Mood dah ada nanti update balik.

zailamohamad berkata...

Has, itulah..mood datang sekejap-sekejap..bila takdok depan pc, idea datang mencurah-curah tapi bila dah on pc, tetiba rasa macam zero, empty..
herm, nak rehatlah kejap..

zailamohamad berkata...

littlehumblelynn,tak sangka ada juga orang yang follow baca blog Zaila ni..memang zaila sekarang rasa agak down sedikit sebab tak dapat sajikan pembaca blog Zaila dengan cerita yang menarik..agak stressed jugalah so better Zaila diamkan diri buat sementara kumpul tenaga;)

zailamohamad berkata...

Masayu,
gembira bila dapat komen dari penulis buku yang diidamkan semua wanita;)
insya ALLAH, rasanya memang macam nilah cara yang terbaik;))

zailamohamad berkata...

yatie chomeyl, mood tu payoh sungguh nak mari balik meresap dalam jiwo ni..hehehee;D

zailamohamad berkata...

Yati, thanksss..cerita nak di share tu banyak sangat tapi masa tu yang mencemburui..hehehee

apa2 pon, thanks for your support;))

zailamohamad berkata...

KV, ku serruuuuuuuuuuuuu mooodkuuuuuuuu datang balik..
apa-apa hal, you all memang best!!

sisdee berkata...

zaila kalau tak de mood rehat dulu..tak yah tutup :)

kdg2 sbb busy tu yg jadi tak keruan kan..:)

rest dulu insyaallah datang balik mood tu .. take care :)

zailamohamad berkata...

sisdee, rehat ek?? Zaila takut lagi lama Zaila rehat, lagi kurang mood untuk berblog..hehehe

fabulous.farah berkata...

kak ila x settle down lagi tu..farah pon kadang2 mcm tu jgk kalau rasa ade bende xsetel..lagi pon blog ni bukan our first priority kan. jadi tunggu lah setel semua br ade mood balik kut.hehe

mrs shaifull berkata...

zaila, mcm tu la akak rasa sebulan dua kebelakangan ni, tp jgn tutup, just update bila zaila rasa nak update, cheer up ok! :)

Ernie Khairina berkata...

alaa tak payah tutup, nanti bila2 mesti ada idea menulis datang tiba2..

zailamohamad berkata...

farah, settle down?? hehehee..pandai farah teka..aderlah something that bother me from blogging nowadays ni..herm, bilalah perkara ini akan berkahir;)
by the way thanks for your support;))

Tihara berkata...

hakak pernah rasa cemtu..rasa nak tutup sbb tak de semangat..down je rasa..tp hakak tk tutup, hakak hapdet 1 en3 sebulan..gila kan..lama2 mod dtg balik..biar lah org tak baca..hakak niat, hakak nak tempek seswatu yg akan jadi kenangan..kalu ada org baca..terima kasih sgt2

Ami berkata...

alaa,jange la tutup k.ila,kurang bacaan kami hikhik.relak2 dulu,pasni byk la idea tue des.

zailamohamad berkata...

Tihara, itulah kan..bila kita xdapat nak update selalu, terasa macam pressure sangat2 sampaikan nak tutup blog kan..hehehee

zailamohamad berkata...

mrs shaiful, akak pon rasa sama macam saya juga ke??
itulah..sama2lah kita kuatkan semangat kita demi menjadi seorang blogger yang tegar;)

zailamohamad berkata...

Ernie dearie, thanks;))

zailamohamad berkata...

Ami, sero sedih pula kak ila, tok seko ramai juga hok sanggup baca tulisan2 bodow kak ila ni;D

Lady of Leisure berkata...

jangan putus asa zaila, blog pun mcm hidup kita ada up n down... yg penting kuat semangat k.. jangan pikir pasal nak tutup blog.. follower zaila pun dah ramai, kesian dorang...
for the time being ni kalau zaila rest kejap, after some time mood insyaAllah akan datang balik..
:)

~masalifah~ berkata...

mek, tutup je lah. haha

Mommy Lyna berkata...

bo bo la blog nyoooooo


hahahah


mu tulis la pasal tips2 bisnes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^